Chiar avem nevoie de asa ceva?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Copilul meu este retras de la religie. In fiecare an trebuie facuta cerere si inregistrata la secretariat. Anul trecut (cand era in clasa 1) secretara a fost foarte socata de cererea mea. Poate eram prima din scoala? A incercat sa ma convinga ce bine ii face religia copilului meu. Am intrebat ce optional mi se ofera. Nimic. Nu exista optionale la clasele mici. Am zis ca in ora respectiva sa mearga la biblioteca scolii - nu se poate ca n-avem bibliotecara. Invatatoarea s-a oferit sa-l ia cu ea in cancelarie. O adevarata placere pt un copil .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Rufus, asa iti place sa raspunzi dar sa nu raspunzi, sa te faci ca nu pricepi cand nu iti convine, sa omiti cu buna stiinta...Stiam asta si am cazut iar in capcana. Gata,nu am timp si energie de pierdut pe aici, nu mai vorbesc cu tine in viata mea.

Sper ca nu vorbesti serios...
Imi sustin si eu parerea...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Sa nu zici acum ca nu ai explicat pentru ca e complicat :)))

Ba da, tocmai de asta n-am explicat, fiindca e extrem de complicat :).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Ok, atunci te intreb ceva concret. Referitor la afirmatia mea(ia-o ca o generalizare, pentru ca nu putem vorbi acum de cazuri particulare in parte) , consideri ca e neadavarata,invalida? Previzibil-imprevizibil.
Nevoia de a crede(chiar daca a aparut dupa o lunga cautare) si nevoia de a cauta constant dovezi.

Si ca sa exemplificam, Rufus, tie ce sentimente si trairi iti trezeste credinta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Inaioana, Rufus aveti amandoi dreptate.
Religia face parte din trunchiul comun nu este optionala.

Vivi, deja am inteles chestia asta, din moment ce sunt mai multe persoane care afirma acelasi lucru.
Nu vad relevanta cu trunchiul, zau ca nu o vad: cum naiba nu este optionala religia, daca unii o fac si altii, care nu vor, nu o fac?
Asta nu este o optiune? Cu cerere, fara cerere...

Si, mai ales, ce rost are sa vorbim despre ce a fost? Da, cand s-a introdus in scoli, religia era obligatorie, Ioana avea un coleg penticostal, care statea cuminte in banca si desena (nu-i dadea drumul acasa, era in ciclul primar, veneau parintii dupa el).
Nu mai este asa. Sa inteleg ca nu peste tot?
Si, daca este asa, care-i discriminarea celor care nu vor religie, ca de fapt, despre asta discutam?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Io am o intrebare afurisita: Catedrala asta a Neamului se construieste pentru VT sau pentru NT?

Adica se construieste pentru ca suntem crestini (crestini, da, adica credem in Iisus Christos, indiferent daca suntem ortodocsi, catolici sau ce-om mai fi) sau se construieste pentru ca zicem ca suntem crestini, dar credem ca Dumnezeul evreilor este tatal Dumnezeului crestinilor?

accept, eu sunt botezata la catolici (romano-catolici, certificatul de botez este in limba maghiara), n-am nici in clin, nici in maneca cu aceasta religie, n-am intrat niciodata in biserica in care am fost botezata, pentru confirmare m-au cautat la 12 ani, nu la 7, si nu m-au gasit.

Referitor la scoala, mie zau daca imi vine s-o mai dau pe Daria, cand va fi s-o dau, avand in vedere cat de mult s-a degradat invatamantul romanesc. De atata pupat in dos... UE si normele si standardele europene, am luat-o grav pe ulei.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Inaioana, Rufus aveti amandoi dreptate.
Religia face parte din trunchiul comun nu este optionala.

Da, cand s-a introdus in scoli, religia era obligatorie, Ioana avea un coleg penticostal, care statea cuminte in banca si desena (nu-i dadea drumul acasa, era in ciclul primar, veneau parintii dupa el).

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Ba este INCA fix asa. Legea educatiei NU s-a schimbat cu nimic din momentul in care s-a introdus aceasta materie in scoli. Adica nu din punct de vedere al materiei religiei ca din altele s-a schimbat de multe ori.

Diferenta o face ca exista scoli, directori care s-au "adaptat" la cererile parintilor ocolind legea.

Pe scurt : religia este obligatorie , scapi de ea DOAR daca faci cerere speciala, nu este un optional.
Cererea o motivezi si se inregistreaza in dosarul elevului.

Edit :

Hai sa iti dau un exemplu concret :

Religia, ca materie in scoala este echivalenta cu educatia fizica. Poti sa fi "scutit" la sport din motive medicale iar la religie esti "scutit" din motive "religioase". Pentru ambele faci niste demersuri speciale deoarece sunt materii obligatorii ( asta inseamna trunchi comun).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Accept, eu inteleg acum ca esti suparata pt ca nu te-ai informat bine cind ti-ai botezat copilul, dar accepta asta si gata, nu e cazul sa cauti justificari sau ironii la adresa altora, nu de alta dar nu le nimeresti:de ex eu nu-mi "frec miinile de satisfactie cind un ortodox ia in deridere sau cum ai zis numele "dumnezeului meu"".Dimpotriva,imi poate parea rau atit pt ca Dumnezeu e "luat in deridere" cit si pt persoana care face asta.N-o nimeresti si cind lauzi Biserica Catolica si cind o recomanzi altora.Pt ca nu stii ca Biserica Catolica, ca si oricare biserica crestina, nu are ca obiectiv demnitatea umana ci predica slavirea aceluiasi Dumnezeu (Treimea) , iubirea aproapelui si a dusmanului, respectarea poruncilor etc.Mai mult, chiar ma gindesc ca,daca romanii ar fi catolici, ar sti mai multe despre Dumnezeu, s-ar spovedi saptaminal, ar sti exact care sint pacatele si cum sint clasificate, copiii ar face obligatoriu cateheza la biserica,ba chiar si adultii tb sa invete si sint ascultati, oamenii n-ar divorta(ca la catolici nu e permis divortul sub niciun motiv), n-ar face avort, n-ar vorbi despre masturbare si vibratoare, n-ar sta goi pe plaja etc.Ma intreb cum ar arata presa atunci?Ce titluri ar fi,cum ar vorbi oamenii despre ingradirea libertatii in privinta divortului de ex?

Alegrea botezului copilului intr-un anume cult nu-i ca o inscriere la un curs de ceva,deci nu poti sa vii cu argumente ca era biserica deschisa sau ca erau flori sau ca preotul nu vorbea pe nas,ca acelasi preot cu dictie buna tot iti cere spovedanie ca si cel ortodox,asa ca fiecare are vocea cum l-a lasat Dumnezeu.

Si,dupa cum ti-a explicat deja cineva,odata botezat,copilul e botezat pe veci si nu mai poate fi dezbotezat,de-aia tot pledez eu pt citit si informare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Selene_Bunny,m-ai lasat masca...cum pt care Testament se construieste catedrala???

Da,cred ca e monstruos ce-i la noi: cu cit mai multe biserici, cu atit mai multa ignoranta, m-apuca groaza, sincer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Katya, la catolici TREBUIE sa ai "first communion" si TREBUIE sa ai "confirmation" sa fi catolic. Fara ele, este adevarat, nu te poti casatori intr-o biserica catolica ,deci nu esti considerat catolic pe deplin. Doar botezul nu este suficient. Divortul (de fapt, anularea casatoriei) exista in biserica catolica, iti trebuie insa motive extrem de serioase.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Aoleu si vai de mine! Si eu care ma simteam vinovata ca am luat-o pe aratura, in afara subiectului.

Inaioana, dar cu mine vorbesti? Ai scris acolo ceva si mi se pare interesant. Si anume ca in paralel cu religia, ar trebuie sa fie ore de filozofie ateista. Imi spui si mie, in citeva cuvinte, cu liniuta si de la capat, care sint principiile unei asemenea filozofii?

Iti spun si de ce te intreb: eu n-am cunoscut pina acum un ateu adevarat si sint foarte serioasa cind spun asta. Am cunoscut oameni care credin Dumnezeu (chiar daca acesta este diferit) si care il reneaga pe Dumnezeu. Din punctul meu de vedere, un adevarat ateu ar trebui sa fie in afara acestor doua optiuni, ar trebui sa aiba o filozofie proprie de viata, in afara oricarei credinte intr-o spiritualitate superioara sau a renegarii ei.

Si mai am o intrebare pentru toti cei care refuza sa creada intr-o spiritualitate superioara: negati si existenta unei forte sau a unei energii superioare, din care facem parte cu farima noastra de energie (malefica sau beneficasau si una si alta, bineinteles). Credeti ca sintem stapinii absoluti a ceea ce ni se intimpla si ca nu exista nici o forta guvernatoare? Aveti explicatii stiintifice asupra materiei, cum definiti sufletul, ceea ce nu tine de materie? Totul se reduce la creier?

Intreb serios, desi poate vi se par puerile intrebarile. Sint intrebari la care nu am gasit raspuns si datorita acestei lipse de raspunsuri, nu ma pot aseza definitiv intr-o tabara sau alta. Recunosc ca asupra multor intrebari nu am insistat cind am fost copil sau mai tinara, dar au revenit in viata mea datorita intrebarilor puse de copiii mei.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput