Chiar avem nevoie de asa ceva?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Rufus, religia este o materie prinsa in trunchiul comun, de sine statatoare, cu medie generala si NU un optional.
Pentru a NU face ora de relige ( copilul ramane fara medie la acea materie) se face o cerere in anumite conditii.

La fiecare optional exista note. Cei care fac religie au note la religie, cei care fac alte optionale au note la optionalele alea.
In fine, nu insist. Nu cred ca Ioana este discriminata ca nu face religie (ca n-a vrut) fata de Teodora, care a vrut. Nu simt asa ceva si nici ele nu o fac.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adinag

Tocmai am fost sa iau fata de la scoala si m-am intalnit cu profa lor de religie, care mi-a zis ca ba da, esti sigur catolic si fara prima comuniune. Este adevarata partea cu reciprocitate, nu si concluzia ca altfel nnu esti catolic.

Strict birocatic vorbind (caci altfel nu stiu cum ar putea fi un om catolic in viziunea celorlalti) hartiuta primesti la prima comuniune. Cand te duci apoi sa te casatoresti in rit catolic, dovada ca esti catolic este acea hartie primita la prima comuniune si nu la botez. Nu participi la prima comuniune si nu ai dovada ei...biserica nu te poate cununa ca si catolic , deci biserica insasi nu te considera catolic. In orice caz, chiar daca in alte parti se interpreteaza altfel, logic este ca nu poti fi catolic decat prin vointa proprie (asemeni ortodox sau de orice alta religie) si nu pentru ca asa au vrut parintii tai. SI daca este sa ma intrebi pe mine, 7 ani e devreme pentru confirmare, just ar fi cam pe la varsta pe care o avea Isus la botez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Denizel, plec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Rufus, religia este o materie prinsa in trunchiul comun, de sine statatoare, cu medie generala si NU un optional.
Pentru a NU face ora de relige ( copilul ramane fara medie la acea materie) se face o cerere in anumite conditii.

La fiecare optional exista note. Cei care fac religie au note la religie, cei care fac alte optionale au note la optionalele alea.
In fine, nu insist. Nu cred ca Ioana este discriminata ca nu face religie (ca n-a vrut) fata de Teodora, care a vrut. Nu simt asa ceva si nici ele nu o fac.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Corect. Si optionalul are note si respectiv medie generala.
Insa nu fac parte din trunchiul comun deci au acea capacitate de a fi optionale ( poti alege din mai multe materii una , doua sau x in functie de ce ofera scoala ). Le poti schimba anual.

Ceea ce vroiam sa spun este ca la religie nu poti alege decat sa o faci sau sa nu o faci deloc in anumite conditii.

De ce nu se face la Ioana nu imi pot explica. Dar sunteti categoric exceptia si nu regula deoarece legea stipuleaza altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Rufus, asa iti place sa raspunzi dar sa nu raspunzi, sa te faci ca nu pricepi cand nu iti convine, sa omiti cu buna stiinta...Stiam asta si am cazut iar in capcana. Gata,nu am timp si energie de pierdut pe aici, nu mai vorbesc cu tine in viata mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amira781 spune:

Suma alocata este de 10 milioane lei nu 10 milioane euro.
Pe de alta parte pentru parcarea de la camera deputatilor au fost cheltuite pana acum 21 de milioane de lei. Tocmai ce s-au mai alocat inca 4 milioane pentru instalatiile de iluminat si pentru o spalatorie auto moderna. Pana la finalizare mai sunt necesare 4 milioane iar deputatii spera si la o rectificare bugetara ca sa mai achizitioneze si ceva masini.
Banuiesc ca daca subiectul asta nu a fost abordat de nimeni inseamna ca toata lumea e de acord cu destinatia banilor si considera investitia ca fiind corecta si necesara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Sa nu zici acum ca nu ai explicat pentru ca e complicat :)))

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Ba da, tocmai de asta n-am explicat, fiindca e extrem de complicat :).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Denizel, plec.

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

tot mi-e frica .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Rufus, asa iti place sa raspunzi dar sa nu raspunzi, sa te faci ca nu pricepi cand nu iti convine, sa omiti cu buna stiinta...Stiam asta si am cazut iar in capcana. Gata,nu am timp si energie de pierdut pe aici, nu mai vorbesc cu tine in viata mea.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si Gruia (23 ian.2011)

Ioana, te inseli. Rufus tocmai a declarat mandru cat de bine se intelege el cu cei care au alte pareri :)).

Rufus, copilul meu era obligat sa asiste la orele de religie (la vechea scoala) fiindca ora de religie era a doua din ziua respectiva si nu existau activitati optionale.
Deci, copilul meu privat de o ora de instruire/saptamana.

Exista matematica optional (de exemplu), dar la matematica optional erau inscrisi toti copiii din clasa si ora de matematica optionala nu se putea face doar cu copilul meu in ora de religie a celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Inaioana, Rufus aveti amandoi dreptate.
Religia face parte din trunchiul comun nu este optionala.

Dar...
Sunt scoli care au directori ceva mai deschisi la minte si reusesc sa faca ce a spus Rufus.

Fii-mea nu va mai face Religie intr-a opta. Este un aranjament. Vor face pregatire la matematica pentru examen. Si probabil vor avea nota la religie.

Fii-mea anul asta nu mai face educatie tehnologica.. Este un aranajament intre profa de educatie tehn. si director care este convins 100% ca educatia asta este complet inutila. Fac in schimb geometrie cu doamna inginer profesoara de tehno. Pentru fixarea notiunilor de baza. Toti parintii au fost de acord.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput