Chiar avem nevoie de asa ceva?
Raspunsuri - Pagina 11
Rufus spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui AkaManah
Ma sochezi! Cum nu ai auzit de asa ceva? |
Uite-asa!
Ca se iau de tine doua babe, asta nu inseamna discriminare.
La nivel inalt? Da si tu exemple, cand iesi din soc...
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
andata spune:
Eu nu inteleg de ce toti "credinciosii" declarati si inversunati sunt de acord cu Catedrala si restul nu.In mod normal, daca esti preocupat de binele aproapelui, ca orice crestin care se respecta, te gandesti ca atunci cand sunt putini bani, normal ar fi ca ei sa se duca acolo unde e mai mare nevoie de ei, in spitale, invatamant, asistenta sociala.
Atata timp cat statul lasa in spatele celor cu inima larga cazurile care au cea mai mare nevoie de sustinere, cum ar fi echograful pentru copilasii de la Fundeni, incubatoare noi pentru maternitati, modernizarea spitalelor (daca ar fi fost incubatoare noi credeti ca ar mai fi murit copilasii aceia nevinovati arsi de vii?), mi s-ar parea normal ca si atragerea fondurilor pentru catedrala sa vina tot de la cei care vor sa dea.
Eu spun doar, ca si altii, ca atata timp cat se inchid spitale, sunt concediati oameni, se baga mana in buzunarul celor si asa saraci, se fura de la copii si pensionari, nu e cazul sa se mai ridice o constructie megalomanica.
Vreti sa va rugati, e ok, sunt biserici cred de 10 ori mai multe decat acum 10 ani, aveti unde, nu cred ca va veti duce regulat la catedrala sa va rugati. Sau poate la restaurantul care se va deschide si la hotelul de acolo?
Ciudat e ca cel putin din experienta mea de viata am constatat ca cei care merg regulat la biserica, care tin toate posturile etc, sunt cei mai putin inclinati sa isi ajute semenii. Nu spun ca e neaparat cazul vostru, e doar o constatare referitoare la oamenii pe care eu i-am intalnit in 40 de ani
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Bijuterii cu suflet
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
valentinag spune:
Strict la subiect, eu sunt una din aia care se duce la biserica(ocazional, ce-i drept),tine posturi, culmea face si donatii
, si mai culmea(daca mi se permite greseala gramaticala
)accept si teoria lui Darwin.Asadar
eu nu consider oportuna construirea catedralei acum, in timpurile astea grele dpdv economic!
Daca se face cu bani din donatii, e foarte bine, pana la urma este o modalitate de a stimula economia, este o investitie nu?Dam bani proiectantilor, arhitectilor, firmelor de constructii, oamenii au locuri de munca, etc!Corect?
Cat despre discriminare, eu personal n-am intalnit atei discriminati!Nu spun ca nu or exista.
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
ladyJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui denizel Vreau si eu sa intreb pe Inaioana si LadyJ cum pot limita in halul asta lumea interioara si viziunea asupra lumii ale unei fiinte umane. |
Dar cine a zis ca doar la asta se rezuma trairile interioare ale credinciosului , respectiv necredinciosului?
Cunosc foarte bine complexitatea unui individ, presupun ca si Inaioana o cunoaste.
Am pomenit un aspect care sta in picioare, dupa parerea mea, daca mi-e permisa.Un punct comun. Nu -ti inteleg indignarea, Denizel.
inaioana spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Rufus
Uite-asa! Ca se iau de tine doua babe, asta nu inseamna discriminare. La nivel inalt? Da si tu exemple, cand iesi din soc... |
Hai sa iti dau eu un exemplu, primul ce mi-a venit in minte la repezeala: statul plateste ore de educatie "spirituala" copiilor ce au o religie, iar celorlalti nu. De ce nu se predau in scoli fundamentele filosofiei ateiste copiilor atei asa cum se preda catehism celor religiosi?
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui Bee LadyJ, o categorie intermediara poate sa existe, da?. |
Exista mai multe , ia vezi ca am pomenit deja asta.
denizel spune:
| citat din mesajul lui ladyJ Dar cine a zis ca doar la asta se rezuma trairile interioare ale credinciosului , respectiv necredinciosului? Cunosc foarte bine complexitatea unui individ, presupun ca si Inaioana o cunoaste. Am pomenit un aspect care sta in picioare, dupa parerea mea, daca mi-e permisa.Un punct comun. Nu -ti inteleg indignarea, Denizel. |
Mi se pare normal sa nu-mi intelegi indignarea. Sunt o fiinta umana, deci o chestie extrem de complicata, care cu greu poate fi inteleasa si explicata
Ai putea totusi sa scrii cu liniuta si de la capat cateva posibile motive ale indignarii mele :)).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Rufus spune:
| citat din mesajul lui inaioana De ce nu se predau in scoli fundamentele filosofiei ateiste copiilor atei |
Probabil pentru ca nu s-a auzit de asa ceva.
Dar, ora de religie este optionala, la fel cum mai sunt si alte materii, derivate din matematica, limbi straine, etc.
In fiecare an parintele semneaza optionalele cu care este de acord; asa ca nu vad unde-i discriminarea.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010