Ian-Feb2011-Bv Deea,Madutza! Hai Vas, Ziki!(193)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebelu86

SIMIS sanatate multa piticului. si sa veniti cat mai repede acasa cu bine

fetele ajutati-ma si pe mine. ce acte trebuiesc pt dosaru de indemnizatie? dar pt cel de alocatie? trebuie neaparat sa depun eu actele? sau poate sotu? cum e cu negatia? eu am nascut in sect 1 si locuiesc in 4. si am inteles k trebuie negatie sa nu imi trimita in sect1 banutii. dar alea de acolo i-au zis sotului k nu trebuie asa ceva. nu mai inteleg nimic

Bebelu cu cea mai frumoasa buburuza Natalia Maria (30. 12. 2010)

si eu vreau sa stiu!!!
mai, dar cum depun eu acte - mai ales pt CIC - daca n-am certificat d enastere (inca)???!!?!!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andri31 spune:

simis fi increzatoare ca o sa fie bine.
si a mea in spital nu a luat deloc in greutate ,tot din cauza de politica de kkt, de dupa o sapt de spitalizare am iesit cu ea cu 2200 gr. Ei ... acasa e alta mancare de peste .. ai sa vezi ca totul va fi bine.
chiar vb cu mama de dimi ca a mea dupa ce papa bibe de 100 ml cu late de la mine , mai baga si 30 ml LP si la sf pana nu trage si 10 min de san nu se potoleste .. si asta dupa numai 3 sapt de "acasa".

fi linistita !

suntem cu tine si cu micutul tau barbatel.

Dulcea Amalia , 19.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shubulina spune:

Deci io asa am primit informatii:
-concediu medical
-copie cert nastere copil (copie+original)
-cerere suspendare activitate
-adeverinta emisa de angajator
-carnet de familie
-cerere tip.

Asta am reusit sa descifrez din scrisu lu barbate-miu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Pentru alocatie:
*Copie CI solicitant;
**copie certif nastere a copilului;
***extras de cont bancar cu IBAN; si
****cerere tip completata! +
*****dosar plic!!!

eu asta am inteles k trebuie pt alocatie. dar vreau sa fiu sigura dc astea sunt. si care sunt actele pt indemnizatie.

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Fetelor, imi pare bine ca ati discutat si ati rezolvat situatia, stiam eu ca sunteti amandoua fete de nadejde!
SHINES - nu cred ca SHERBI a intentionat sa jigneasca pe cineva. Asta e virtualul, cateodata vrei sa zici una si iese altceva, si mie mi s-a intamplat de multe ori. Va vrem pe amandoua aici si active!!! Pe bune ca mi-au dat lacrmile dimineata citind si am ramas cu un gust amar asa. Imi venea sa nu mai scriu nici eu nimic, ca nu-mi place atmosfera asta. Ca acum si eu ma gandesc de 100 de ori inainte de a posta, nu cumva sa supar pe cineva. Dar daca v-ati impacat, mi-a trecut!

Si tot am stat si m-am frasuit daca sa ma bag in polemici sau nu, sa stiti ca asta e mereu un subiect spinos. Si ca orice subiect sensibil, straneste emotii chiar daca nu a fost nici o intentie de jignire. Eu stiu ca am trecut prin asta, la primul copil, cand nu am putut alapta doua luni, efectiv cand cineva imi pomenea cat e de bun laptele matern eu izbucneam in plans. Saracul omul din fata mea nu stia ce-a facut. Normal, nu era vina lui, insa mie mi se parea ca are ceva cu mine si ma acuza. Toate mamicile care si-au dorit mult sa alapteze si nu au reusit simt chestia asta, mai mult sau mai putin constient.
Astea fiind zise, acum ca sunt trecuta prin astea, nu am gasit nimic jignitor in mesajul lui SHERBI, insa inteleg foarte bine reactiile mamicilor care nu pot alapta.
Eu una am zis clar la a doilea copil, daca nu suge el de la sine, eu nu ma mai stressez, eu nu mai fac depresii pe tema de alaptat si ma mulg in jur de 3 luni, dar apoi trec la LP. Chiar daca stiu ca o sa-mi zica multa lume ca am renuntat prea usor si ca la Patrick am insistat si pana la urma am reusit. Nu ma mai simt in stare sa trec prin emotiile si nebuniile alea. Am noroc si sunt fericita ca puiul meu trage bine si se satura cu lapticul meu, deocamdata, dar mai incolo nu se stie.
De asemenea, as vrea si eu sa zic ca totusi in Romania se vehiculeaza multe idei invechite, cum ar fi asta ca laptele nu e bun. Nu exista asa ceva, decat la mame bolnave, la mame subnutrite, in cazuri foarte rare. Laptele are cam aceeasi compozitie la toate femeile si este foarte bun. Exista lapte insuficient, asta da, exista copii care nu trag bine, exista copii care trag numai 5 minute, partea aia apoasa, apoi obosesc si adorm si uite asa lasa partea aia groasa, buna deoparte si de aia nu iau in greutate. Insa lapte matern prost – asta nu exista.
De exemplu CATALINA, prima data a zis ca laptele ei nu e bun, pentru ca fetita nu a luat in greutate. Acum se mulge si da laptele cu biberonul si fetita e OK, poate intra sa ne confirme. Asta inseamna ca deodata s-a facut bun? Da, nu a avut sufficient, CATALINA, am citit ca la mamele cu diabet de sarcina s-ar parea ca e ceva mai des intalnit. Ti-am zis ca si eu am avut problema la primul copil. Dar nu exista lapte prost.

Si da, intr-adevar de multe ori se renunta prea usor la alaptat, insa depinde mult de toate circumstantele. Eu una mereu am zis, ca decat o mama in depresii care alapteaza si ii vine sa se tot duca alaptand, mai bine o mama fericita si implinita si copilul hranit cu LP. Atata vreme cat e fiecare impacat cu decizia luata, nu vad nici un fel de problema.
Si cam asta am avut eu de zis, din afara nu mi s-a parut nimic jignitor, dar cum ziceam, eu am trecut prin asta prima data si stiu cum te simti acuzata, chiar si atunci cand intentiile sunt foarte bune si nu e vina nimanui, sau cel putin hormonii ar putea fi acuzati in ultima instanta.

TUNDE – bravo pentru fetita cuminte si laptic! Si eu sunt fericita de modelul primit! Cum am nascut noi doua in aceeasi zi, dupa ce am avut povesti asemanatoare si la prima sarcina si la a doua! Trebuie sa ne cunoastem odata si-odata in viata asta. Si eu i-am bagat suzeta, inca de la spital pentru ca voia sa suga non-stop si voiam si eu sa merg la baie si sotul nu era cu mine, am zis sa nu urle copilul in acvariul ala al lui. Nu-ti zic ca tocmai atunci a intrat o asistenta mai zeloasa care mi-a tinut ditamai teoria ca suzeta se baga dupa 6 saptamani sau preferabil niciodata. Ca o sa vad eu ca n-o sa creasca in greutate, ca in loc sa-i dau tzatza ii dau suzeta… Nu credeam sa intalnesc asa specimene prin Canada dar iata ca mai sunt. Imi venea sa o pocnesc, eu tocmai statusem toata noaptea treaza cu copilul mufat si voiam si eu la baie si ea imi tinea teoria lu’ Peste. Atata i-am zis, ca mi-a zis ca de asta plange copilul ca nu-i dau tzatza, ca doamna eu nici n-am auzit cum plange copilul asta decat cand l-au scos la nastere si la tzatza l-am tinut toata noaptea. Ca un facut, ea era aia in charge sa ma supravegheze cum alaptez si isi dadea OK-ul daca sa plec sau nu acasa a doua zi. Nu-ti zic ca i se parea ca nimic nu fac corect, cum il tin, cum il pun, etc. I-am zis ca totusi am alaptat primul copil 2 ani deci ceva ceva tot stiu si eu. Am crezut ca ne da nota mica si ne mai tine, insa m-am uitat dupa ce a plecat in dosar si a scris ca bebe suge foarte bine. De ce a trebuit sa ma frece la cap, daca tot imi dadea nota buna, nu stiu.

ZIKI, VAS – asa si pe mine ma tot intrebau, de la saptamana 36 inca, de cand m-am dat jos din pat . Ma disperau cu totii.

VASI – din ce zici acolo, mi se pare normal cum face el si kk si pipi, nimic de speriat. Cu mulsul intr-adevar e greu, ai pompa? Daca vrei sa te tot mulgi in continuare pompa isi merita banii cu varf si indesat, mai ales una electrica.

SIMIS – multa sanatate piticului! Of, ce sistem tampit! Tocmai ce vorbeam despre lapte care nu e bun… eu ma atac tare cand aud chestia asta vehiculata de medici si asistente. Si de ce trebuie ca bebe sa ia neaparat in greutate sa te lase sa pleci nu inteleg. Il monitorizezi tu acasa, si dupa 10 zile te intorci, aici asa este, in caz ca in 10 zile nu isi recupereaza greutatea avuta la nastere.

Am mai vazut poze cu pitici, mai ce frumusei sunt toti si unii chiar marisori!!! Ma gandesc oare si-al meu va fi asa? Ca deocamdata e mic si firav....Imi aduce aminte de frate-su, cand l-am scos din spital, desi e putintel mai marisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

blue_night, te rog frumos sa-mi trimiti si mie contul si numele pentru plata colacelului .

citesc aici ca unele fete au buburuze care deja au un program de masa si de somn.
Alex nu stie ce inseamna program, mai mult de trei ore nu doarme niciodata, papa cand la trei-patru ore cand la o ora.... .
tot sper ca pe masura ce o sa creasca o sa isi formeze si obiceiuri bune.
oricum oboseala nu mai conteaza, cand rapunde cu un zambet la alintari uit de tot greul...

2 sarcini oprite in evolutie la 8 s - MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot
Alexandru Stefan 18.01.2011

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dedicut

blue_night, te rog frumos sa-mi trimiti si mie contul si numele pentru plata colacelului .

citesc aici ca unele fete au buburuze care deja au un program de masa si de somn.
Alex nu stie ce inseamna program, mai mult de trei ore nu doarme niciodata, papa cand la trei-patru ore cand la o ora.... .
tot sper ca pe masura ce o sa creasca o sa isi formeze si obiceiuri bune.
oricum oboseala nu mai conteaza, cand rapunde cu un zambet la alintari uit de tot greul...

2 sarcini oprite in evolutie la 8 s - MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot
Alexandru Stefan 18.01.2011

in aceeasi situatie suntem si noi. si buba are deja o luna jjumate. sper k dupe ce vor trece colicii,isi va face un prog.

FETELOR!!!! DE LUNI INTR-O SAPT SE INCHEIE ODISEEA NOASTRA
ce rpd a mai trecut timpu.
trebuie sa facem si mesaju pt predarea stafetei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andri31 spune:

Dosar indemnizatie CIC
Pentru depunerea dosarului pentru indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani este nevoie de urmatoarele:

- cerere (Anexa 1 la Ord. 68/2009 al MMSSF);
- actul de identitate al solicitantului - (copie si original);
- certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul (copie si original), hotararea judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei sau de incredintare a adoptiei, hotararea judecatoreasca sau hotararea comisiei pentru protectia copilului pentru masura plasamentului in regim de urgenta (copie si original);
- certificatele de nastere ale tuturor copiilor nascuti dupa data de 1 ianuarie 2006 (copie si original);
- actele doveditoare privind realizarea de venituri precum si nivelul lunar al acestora eliberate de angajatori sau autoritati competente sunt urmatoarele:
- adeverinta eliberata de angajator (Anexa 2 la Ord. 68/2009 al MMSSF) din care sa rezulte ca persoana indreptatita:
a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului,

nivelul lunar al acestora,
prima si ultima zi de concediu de maternitate,
data implinirii celor 42 de zile reprezentand concediul de lauzie,
prima zi de concediu de cresterea copilului;

sau - dovada privind veniturile realizate in anul fiscal anterior celui in care s-a nascut copilul si/sau dovada privind venitul calculat in vederea platii anticipate a impozitului precum si copia deciziei de impunere eliberate de autoritatile competente;
sau - dovada eliberata de autoritatile competente, in cazul persoanelor care realizeaza venituri neimpozabile;
sau - dovada eliberata de autoritatile competente, in cazul asociatilor unici;

- dovada eliberata de autoritatile sau angajatori din care sa rezulte data de la care solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului;
sau - adeverinta studii/diploma de absolvire, in cazul persoanele care au urmat sau urmeaza o forma de invatamant universitar/preuniversitar;
- dosar cu sina din carton (coperti intregi);
- alte acte dupa caz;
- pentru plata in cont bancar - extras de cont, deschis la B.C.R., ProCredit Bank, Banca Transilvania, Romexterra Bank, B.R.D., Alpha Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, CR Firenze Bank, VOLKSBANK, UniCredit Tiriac Bank, CARPATICA, C.E.C. Bank, ATE Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Romanian International Bank (RIB) pe numele solicitantului la o unitate bancara din Bucuresti.

Dulcea Amalia , 19.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Victorie! Am reusit din prima cu wrapu..mai greu cu alaptatul, aici inca nu ma descurc, tre s-o scot si s-o bag la loc dup-aia

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Mergi la inceput

Andri mersii mult de tot

Mergi la inceput