Profesorii copilului meu-ce imi place si ce urasc
Deschid acest subiect mai mult ca profesor decat ca mama. M-ar ajuta foarte tare( si cred ca nu doar pe mine) sa aflu de la alte mame de scolari, mici sau mari, ce le place cel mai tare (atat lor, cat si copiilor) la invatatorii/profesorii lor, si de asemenea ce ii enerveaza cel mai tare. Nu ma refer la hibele sistemului, de care am tot vorbit. As dori sa ne limitatm strict la partea umana-cadrul didactic.Pana la urma, omul sfinteste locul.
Raspunsuri
happiness spune:
Incep eu... Invatatoarea fetei mele e un om minunat, cu mii de calitati atat ca om cat si ca profesor. Nu as vrea sa le insir pe toate, va spun doar ca am un copil care nu se plange ca merge la scoala , ii pare rau doar ca e prea de dimineata.Cel mai tare admir la ea ca reuseste sa fie serioasa si exigenta, dar isi pastreaza in acelasi timp tandretea si are o relatie excelenta atat cu copiii , cat si cu noi parintii. Am avut mari emotii la inceput de clasa I, dar datorita ei, scoala pare mai usoara. Este extrem de energica, lucreaza mult cu ei, nu ii inhiba, le da o mare libertate de miscare si de gandire, in general, foloseste mult munca in echipa si a reusit sa ii "lege" destul de bine, ca si colectiv. Fiica-mea a avut o singura data un conflict micut cu cineva din clasa, rezolvat in aceeasi zi, ferm. Nu spune notele copiilor cu glas tare decat cand e de laudat toata clasa, nu ii umileste, nu da pedepse de doi bani si nu da tone de teme. Principiul e "mult in clasa si putin acasa". Daca ar fi sa ma refer la ceva ce nu imi place...Nu anunta testele, uneori exercitiile sunt cam grele pentru varsta copiilor si nu exista o diferentiere a copiilor la note, aproape toti au FB pe linie. Poate ca acum e ok, dar asa ca idee, pentru viitor, cred ca elevii trebuie un pic departajati.Asta ca sa nu aiba un soc la clasa a V a.
anya spune:
Primul gand m-a dus nu la baiatul pe care-l am la scoala ci la cel de la gradinita. Aici au optionale pe care le fac cu diversi profesori. Acum cateva zile mi-a zis ca nu mai vrea sa meaga la engleza. Primul gand a fost ca nu mai vrea la scoala de engleza la care merge in particular, dupa gradinita, dar nu, era vorba de optional. Din vorba in vorba am aflat ca tipa la ei, ii pune sa stea in picioare cu maiile ridicate si daca nu stiu ceva rade de ei. Am anuntat educatoarea ca nu daca nu se schimba ceva il voi retrage de la optional si mi-a replicat ca sigur se va intampla ceva pt ca si alti parinti s-au plans. Copilul face si germana la gradinita si l-am intrebat cum face doamna cand nu stiti ceva? Ne pune sa repetam pana spunem bine si stim! (era mandru si foarte incantat). Oare nu sunt aceeasi copii (cuminti sau nu)?
grati.ela spune:
*Ozi o adora pe diriginta, profesoara de romana, pentru ca este delicata, nu ar ironiza un copil nicicand, este impartiala la note, stie sa incurajeze elevul, stie sa aprecieze rezultatele unui copil, preda foarte bine, lucreaza cu copiii la un nivel ridicat dar noteaza in functie de potentialul copilului...intotdeauna un elev de nivel mediu a reusit sa obtina 7 la o testare, unul bun macar 8 si cei care intr-adevar sunt foarte buni au luat 10...
*profesoara de biologie este iar in top pentru ca este foarte creativa, are un mod aparte de a-i atrage spre materia pe care o preda...
*profesoara de fizica pentru ca stie sa dozeze efortul copiilor, simte cand sunt obositi, ii noteaza sumativ, apreciind evolutia copilului... si cred ca pentru fiecare profesor are un vot pozitiv.
*nu este de acord cu atitudinea profesorilor care noteaza in ultima saptamana de scoala, altfel decat spre indreptarea mediilor
sorana spune:
Ce nu-mi place mie este ca unii profesori tipa la elevi de la alte clase.
Concret fi-mea se intelege ok cu profesoara de sport dar in acelasi timp mai are ora o alta doamna profesoara, in aceeasi sala. Cealalta doamna se simte datoare sa faca ordine tipand cat o tin plamanii la clasa fiica-mii, ceea ce nu mi se pare ok (de fapt nu mi se pare ok nici ca este lasata de catre profesoara lor).
Mi-a placut foarte mult d-na de italiana pentru ca mi-a transmis un feed-back prin invatatoare, eu am explicat "de ce" si a si remediat (era vorba de relatia dansei cu fi-mea, fi-mea simtind nevoia de ceva incurajari
). Asa da, mi se pare aproape incredibil ca a avut timp si disponibilitate pentru fiecare elev in parte.
happiness spune:
In acest semestru, nu m-a suparat nimic inca...Mi-a placut ca invatatoarea i-a motivat extrem de bine la toate activitatile, asa incat mergea fiica-mea dimineata cantand"Ce frumos e la noi la scoala!"M-a bucurat faptul ca intelege totul din clasa si eu nu trebuie sa reiau, ci doar sa consolidez/lucrez suplimentar daca e vreun concurs.Azi cica le zice notele de la Winners, va fi un fel de ceremonie, se imbraca festiv, e tare incantata...De fapt, asta zic, e tare frumos ca reuseste sa ii atraga spre scoala prin diverse activitati si printr-o atitudine ferma, dar in acelasi timp prietenoasa.Nu imi amintesc sa o fi auzit vreodata tipand la ei, fiica-mea zice ca niciodata nu ridica macar glasul...