Buna ziua mamici,
Baietelul meu in varsta de 2 anisori a fost diagnosticat in urma cu un an de hernie de linie alba. Ni s-a spus sa revenim la control din 6 in 6 luni, pentru a tine sub observati hernia, urmand ca dupa ce face 3 ani sa-l operam.
Nu pare sa-l deranjeze deloc, insa ma gandesc din ce in ce mai mult sa nu se agraveze si sa nu fie tarzie operatia abia la anul.
Stie cineva mai multe despre tipul acesta de hernie, despre operatie, cum decurge, unde si cu ce dr ati colaborat?
Multumesc frumos,
Crisspy, fericita de
Razvi si
12 sapt
Buna!
Eu nu stiu nimic sa-ti spun despre acest tip de hernie, operatie, doctori etc..Dar ma gandesc ca nu ai de ce sa-ti faci griji, atata timp cat nu e strangulata, nu sunt complicatii, nu produce nici macar o jena copilului si e urmarita periodic de medic. Cred ca ti s-a explicat care sunt riscurile maxime si complicatiile unei hernii, precum si semnele lor. Nu are de ce sa fie tarzie operatia nici daca s-ar mari orificiul din peretele abdominal, cu toate ca e mult mai probabil sa se micsoreze in timp, ba chiar sa dispara, mai ales ca e vorba de un copil. Daca s-a recomandat operatia dupa trei ani, dupa trei ani opereaza-l.
Eu m-am ales din sarcina cu o hernie ombilicala, cu care convietuiesc bine merci de doi ani (a vazut-o un dr) si n-am de gand sa o operez decat daca se iveste vreo ocazie prin zona :)) Daca se umfla un pic, adica daca se inghesuie pe-acolo vreun matz razlet, il asez frumos cu degetelul inapoi, si gata.:))))
http://www.lucamic.blogspot.com/
Mersi frumos simplyana_m.
O sa vedem cum se prezinta in continuare. De retras, ni s-a spus ca tipul acesta de hernie nu se retrage si ca singura solutie este din pacate operatia.
Crisspy, fericita de
Razvi si
12 sapt