Floricele de Liliac mai-iun-2010 - 51

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Vero, raspund eu (daca nu e deja tarziu), eu n-as administra alt remediu homeopat peste cel dat, as astepta pana maine daca zici ca terminati tratamentul initial.

Seara buna tuturor!

Si la multe lunite fericite sarbatoritilor de 19!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui marylenac

Salutare, salutare...

Sa scapam de scutece? Wow...a avut cineva pretentia ca de la 8 luni sa scape? hm....Nici eu nu ma stresez cu olita, mi se pare mult prea devreme dar dc alte mamici reusesc asa ceva cu copilasii...ce sa zic....bravo. Bineinteles ca si mie mi-a zis maica-mea de 2 ori pana acum, ca ar fi bine sa il pun pe Tudor la olita. Pe Matei l-am lasat sa se acomodeze cu olita dupa 1 an si incet, incet am avut si rezultatele scontate iar dupa 2 ani si jumatate (cred ca 2 ani si 9 luni mai degraba) scapasesm definitiv de scutec. Stiu ca eram in concediu, in Grecia si Matei a avut un episod de diaree. eu am luat cateva scutece, asa...sa fie...cu mine. Si mi-ar fi prins bine in cele 2 zile cu probleme dar el nu le-a mai vrut si pace. Nu mai suporta pampersul.
Cam tot la fel voi proceda si cu Tudor, incet, incet, cu rabdare. S-ar putea ca Tudor sa imi dea mai mare bataie de cap la acest capitol dar vom vedea....Ei sa fi sanatosi...

Mami de Matei (11.09.2006) si Tudor (28.05.2010)

HAHAHA ... si pe mine ma tot bate la cap maica-mea cu olita .... blablabla ... ultima data cand a venit in vizita i-a cumparat Sofiei olita ca sa mai faca putin presing .... doar ca nu si-a gasit cu cine; am sa o pun pe olita cand voi considera eu ca este pregatita ! Mi-ar place sa nu ma mai bata la cap cu subiectul asta ca in curand voi deveni sensibila si ma voi pune pe urlat !

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lenabum

am uitat sa va spun
am cumparat olita marti,am ajuns acasa,e rosie frumoasa tip scaunel,si bia a fost asa incantata de ea ca sia puso in cap drept palarie

fericita mamica de florian cristian 21.06.1998 si mica, BIANCA MARIA 09.06.2010
pozici
http://family.webshots.com/album/578091226pChrLJ?vhost=family

Cred ca avem acelasi tip de olita ! Ce am uitat sa va spun : daca tot nu utilizam olita la nevoi fiziologice , ne jucam cu ea de mama focului ... are jucarie noua ... toata ziua baga si scoate jucarele din olita, o invarte , o suceste etc .... ma si mir cum are atata rabdare. Un lucru e clar ... mama nu se poate plange ca nu ii folosim olita facuta cadou de dumneaei

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Laurita : sa stii ca nu prea mai avem nici noi asa mare viteza la scris .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Bun gasit!
La ceas de noapte, din nou pe la voi:*!

Lena - imi pare rau ca nu am fost pe-aici sa tin si eu pumnii! Sper sa fi avut o noapte notabila;) si un weekend deasemeni! Ma bucur mult pentru tine, pentru voi, cele care iesiti in alte decoruri; personal, deocamdata nu simt nevoia: parca inca imi simt copilul prea mic pentru pus pe drumuri, de lasat singur e de neconceput (alaptatul, din nou, unul din motive) dar sper sa imi revin odata cu trecerea timpului... Constientizez ca daca va dura acest "atasament" la nesfirsit, nu e de bine.
Sa ne spui ce-ai aflat in domeniul legii salarizarii unitare, ca presupun ca pe tema asta a fost seminarul.

Ancutza - esti o dragutza! Faci tu asta ? Ai PM.

Laura - eram chiar curioasa cum mai evolueaza Mirci; dintotdeauna stiu ca mi=am dorit sa nu am un singur copilas, si-acum imi tresalta inima, in ideea ca am reusi sa mai dam viata unui sufletel, insa ma inspaiminta teribil situatiile in genul celei descrise de tine! Toate florile din lume, pentru tine, draga mamica!
Ragadele am reusit sa le "preintimpin", sper - desi mameloanele sunt asa de aspre ... si lipsite de culoare, de la atita supt! - cu ceea ce a mers la mine pentru ragade, de-am reusit sa scap, in final: Multi mam, de la Baby clin - daca nu ma insel; e pe baza de lanolina si a mers mai bine decit Garmastan.
Intrebam si acum citeva zile (sau aveam de gind?!) - ce stiti/stiti ceva despre toxicitatea Spinzului, in cazul aplicarii cutanate, in combi cu alaptatul? Ma necajeste de turbez ceea ce am la degetele de la picioare (nu e cert ca e sau nu ciuperca...), pe care nu o pot stirpi cu nimic....

Gabi - ei, cine crezi tu ca putea sa toarne mai mult, pe motiv ca e mai bun, in baia baiatului, inafara de mine, mama lui?:) Raspuns corect: tata. Bine ca nu am avut efecte negative si ca a dormit relativ bine seara trecuta. S-a trezit neobisnuit chiar,la ora 8 - cind eu nu reusisem sa ma satur de somn - ca noptile-s liliac pe-aci...
Sa ma mai intreb cui ii seamana copilul cind sta huhurez?

Ma bucur sa aud ca Damian e "ca nou":*.

Vera - nu ma pricep!:(

Steliana - o, da, ca bine le mai zici! Se vede ca vorbim aceeasi limba!:) si EU raman cu vinatai de la cum suge pe ..."alocuri" Mateo in somn:)) - si de muscaturi pe miini, pe unde apuca:).
Despre somnambulism nu te ingrijora:)! Si mateo are astfel de perioade, insa se potoleste apoi! SUnt convinsa ca nu e somnambul!
CUm a evoluat relatia intre puiutii tai?
ce mai faci tu, cu sanatatea? Esti bine acum?

Sorana, sa auzim de bine! Sa vii cu vesti/poze de la party;)!

Laura - multumim pentru urari! Le intoarcem inzecit si le trimitem si sarbatoritilor zilei:)!

Rocsy - olita primita cadou de catre Mateo este galbena, si pleaca miine la alt copil care are cu adevarat nevoie acum. Si-asa nu imi placea nici mie... as vrea sa ii cumpar ceva mai ... "cool". Ce spuneti? merita? Sau nu?
Cea pe care o avem deja e in forma de ... fotoliu, sa zicem. Insa e destul de romanesc si de prost realizat, cu margini cam taioase... Eu nu as sta veci pe asa ceva - si ma gindesc, daca fi-meu mi-o semana:))? Sau poate fi o varianta dirrect reductorul? Cidn va fi sa fie?

Acum va las, pupez si sa ne auzim in bunastare!

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

A,si mai am o intrebare: voi va mai jucati cu copiii/cum va mai jucati?

Eu cautind idei, am dat de acest site http://www.babycentre.co.uk/baby/development/letsplay/, insa unele activitati mi se par cam ..."americanesti" si as vrea ceva mai romanesc, pentru unele din jocuri. NU ma prea ajuta imaginatia acum, cred:).

A! Noi am inceput joaca cu baloanele de sapun - e asa de fericit si ar vrea sa le prindaaa! Plaminii proprii presteaza, cita vreme cupilu' e in jumperoo:).

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Neata

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy
Un lucru e clar ... mama nu se poate plange ca nu ii folosim olita facuta cadou de dumneaei

Si noi mai asteptam cu olita.

Rocsyma bucur ca nu mai aveti asa viteza la scris, sa nu ma mai descurajez

Mary si eu sunt abonata la newsletter pe siteul babycentre, dar mai mult pentru info. Nu am pus niciodata in aplicatie jocurile respective...spre rusinea mea, eu cu Ilinca nu prea am avut timp sa ma joc...acum poate, ca e Mirci la gradi, dar vine vara, o sa ne jucam afaaara, la leagane si tobogane!
cu al doilea bb, eu zic sa nu te inspaimanti de cazul nostru...sunt atatea mamici pe forumul celalat cu al doilea copil si numai mirci al meu e razboinic asa, restul sunt iubitori. sa dea Dumnezeu sa aveti noroc. dar ideea e ca se merita oricum , chiar cu inconvenientul asta, de gelozie in primul an - eu sper sa scapam totusi de ea cand nu va mai manca Ilinca san.
Ma bucur ca ai scapat de ragade cat de cat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Am incercat si eu sa o pun pe Bianca, pe olitza. Avea 7 luni.
Am citit in paginile anterioare, o mamica relata experientza unei cunoscute cum ca si-ar fi lasat copilul pe olita sa se joace pana se plictiseste.
Nu stiu ce fel de copil avea, sincer. A mea e calma si domoala si tot nu are stare pe olitza mai mult de 5 minute. Pleaca la plimbare, se rastoarna ...e clar, nu-i de olitza. Nu stiu ce mi-a venit sa incerc.

Cu Diana am terminat cu pempersul de zi la 2 ani si 4 luni. Am mai avut niste tentative si au esuat.

Imi amintesc pe la 2 ani cum spalam pe jos cu burta gravidoasa. Imi propusesem sa o las fara pempers, imediat ce nasc, de, sa-mi fie mai usor cu spalatul pe jos.
Dar pe la 2 ani si 4 luni, mergand la gradinitza, s-a dezvatat din prima zi lasata fara pempers. Nu am mai spalat pe jos niciodata de atunci. A fost asa usor!!!!

Cu alte cuvinte, copii se pot dezvatza de pempers si inainte, dar necesita mult efort si rabdare din partea parintilor. Cine nu are asa ceva, mai bine sa astepte varsta de 2 ani si se rezolva de la sine si fara bataie de cap.

Cu Bianca la fel o sa procedez, ca e clar ca nu e de mine. Nu am nici timp si nici rabdare sa o pazesc pe olitza. Oricum, face imediat ce o ridic si niciodata unde trebuie. O sa-i cumpar mai multi pempersi BIO, asta in ideea ca pe termen lung sa nu o afecteze chimicalele din pempersii conventionali.

Asta e experientza mea. Cred ca majoritatea mamicilor de doi copii gandesc cam la fel.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna!

Mucisori se datoreaza celor doi dinti azi noapte (amandoi odata).
Evident ca a avut f multe treziri cu maraili si tipete..o cred si eu ca a durut-o, cand i-ua spart dintii.

Ieri am pus-o si eu pe Justina pe olita imbracata, sa vad ce face..mai mult sa se joace.
Statea pe olita, mai ales ca vem una care se aseamana cu bumbo.

Ioanei am folosit reductorul in acelas timp cu olita. Avand casa mare si pana ajungeam la baie o puneam pe olita, daca eram aproape de baie o duceam la wc. Mai mult ii placea pe wc, cand era constipata si nu numai.

LA MULTE LUNITE SI ANISORI, sarbatoritilor de azi: [green[Diana, Nicolas Timotei si Teodora[/green]!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Am incercat si eu sa o pun pe Bianca, pe olitza. Avea 7 luni.
Am citit in paginile anterioare, o mamica relata experientza unei cunoscute cum ca si-ar fi lasat copilul pe olita sa se joace pana se plictiseste.
Nu stiu ce fel de copil avea, sincer. A mea e calma si domoala si tot nu are stare pe olitza mai mult de 5 minute. Pleaca la plimbare, se rastoarna ...e clar, nu-i de olitza. Nu stiu ce mi-a venit sa incerc.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

La cat a fost (este) energica Ioana a stat pe olita, pana s-a invatat ea cum e sa se ridice. 5-10 ' statea.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput