Floricele de Liliac mai-iun-2010 - 51
Raspunsuri - Pagina 14
n_a_n_a spune:
Salutare mamici si bebici !
Ies si eu din barlog, asa, incetisor, dupa niste probleme de sanatate de-ale mele...
In primul rand multa sanatate puilor care inca sunt bolnaviori , iar in al doilea felicitari pentru toti dintisorii nou aparuti de cand n-am mai scris .
Am mai citit si eu una, alta, asa, printre picaturi. Referitor la ultimul incident legat de alaptare, sa stiti ca si eu m-am inflamat nitel, mai mult din cauza din cauza sarcasmului de prost gust, decat din cauza indemnului de a nu alapta; am vrut sa scriu si eu ceva, insa m-am mai uitat inca o data din partea cui vine mesajul si am decis s-o las balta; n-avea rost, fiecare poate cat... poate!
In ceea ce priveste cele cateva subiecte care provoaca discutii interminabile care uneori degenereaza in certuri, imi dau si eu cu parerea :
1. LM vs LP vs Lv - clar, LM rulez !!! Slava Domnului ca la noi nu e cazul sa ne batem capul cu LP vs LV, desi in astea noua luni de cand am nascut piticotul m-am lovit de refuzul ei de a suge la inceput, apoi de doua tratamente cu antibiotic, unul cu antiinflamator si o anestezie generala - deci daca vrei cu adevarat poti , cu conditia sa ai lapte... Si apropo de LM, jos palaria in fata Stelianei si a lui Gabi Rosca, fetelor sunteti eroaiele mele . Apropo, fata mea ma musca mai nou de san de ma pi.. pe mine instantaneu, si inca nu are dinti, cand ii vor creste cred ca o sa imi amputeze ceva pe-acolo (ca eu nu pot zice sfarc, ca nu am asa ceva )
2. olita: stiu concret si personal inca un caz miraculos in domeniu - fetita unor prieteni care implineste doi anisori in aprilie nu mai are pampers nici macar noaptea (cand se trezeste la ceai o pun pe olita); parintii au o situatie financiara nu proasta, ci foarte proasta, iar economia facuta cu pampers/sevetele/creme de fundulet a fost motivul care a dus la aceasta performanta. nepotii mei au facut la olita ziua de la un an jumate amandoi. Eu inca nu am cumparat olita. Daca aveam un copil mai putin energic, adica sa stea locului macar un nenorocit de minut, cumparam; dar asa cred ca mi-ar trebui o olita ceva gen nava spatiala ca sa-i capteze atentia si sa o faca sa stea pe ea . Poate mai creste si se mai domoleste... sau nu
3. palmute la fundulet: nu am primit niciodata si nu am de gand sa dau mai departe, si credeti-ma, maica-mea stia suuuper bine sa se se faca inteleasa cand vroia, si fara asta; Florin a mai incasat-o in copilarie de la tatal lui si are o parere foarte proasta despre asta ca adult, asa ca inregistram consens pe linie pe tema asta - bataia nu e rupta din rai... E un principiu de-al meu peste care n-o sa trec NICIODATA, lovesti pe cineva doar cand nu mai reusesti sa te impui cu argumente, si vrei sa te impui neaparat. Lasa, mai bine sa zica lumea ca am un copil obraznic, care mi se urca in cap, nu-mi pasa.
4. scos lucruri din dulapuri: eu n-am avut placerea asta, in schimb sora mea era dezastru in domeniu, mama o lasa, insa o parte din dulapuri erau inchise cu cheia; tin minte ce ranchiuna aveam pe o matusa de-a noastra mai batrana care ii spunea "cotrobaritza" (de la a cotrobai). Apropo, sora-mea stia intotdeauna unde mi-e cutare bluza prin dulap, pe care eu nu gaseam nici in ruptul capului . Adelinei i-am amenajat deja rafturi si sertare cu tot felul de chestiute interesante (reviste, plicuri cu facturi , pachete de servetele, suporturi de pahare, sticlute mici de plastic, telefoane vechi, etc), pe care nu numai ca le scoate de la loc, dar le si imprastie absolut in toata casa. Asta este, mai sar peste ele , le mai adun de tz-spe ori pe zi, cu speranta ca va veni o zi cand le vom aduna impreuna. Bineinteles ca scoate si imprastie si lucruri care nu sunt special pregatite pentru ea, mor cand o vad la dulapul de pantofi, intr-o zi am prins-o lingand adidasii lui tati. Trebuie musai sa cumpar niste protectii pentru dulapuri/sertare.
nu mai stiu ce alte teme mai erau, dar cred ca ajunge
Despre noi, asa cum v-ati dat seama din ce-am scris mai sus, va povestesc ca patrulam de zor de-a busilea prin toata casa, ne tragem in picioare daca reusim sa ne agatam de ceva, macar cu un degetel, stim sa ne aplecam sa culegem obiecte de pe jos, stim sa ne aruncam frumos in fundulet cand obosim, fara sa ne lovim, suntem foarte atenta la mobila (inca n-a dat cu capul). Ne uimeste don'soara in fiecare zi cu cate ceva: demonteaza telecomanda in timp record (capacul din spate si bateriile), daca pune mana pe telefon ni-l pune noua la ureche sa zicem "alo" si mai nou si-l pune si ei la ureche, desface pachetele de servetele si tot isi scoate cate unul afara sa faca confeti - toate astea fara sa o fi invatat noi, pur si simplu le face pe baza de observatie, cred. She's a hand full, pe scurt. De trezit noaptea, ca de obicei: doua-trei treziri pe noapte sunt LUX la noi, si oricum daca se intampla sa sara peste vre-o trezire ma trezesc eu si astept sa se trezeasca . Am incercat toate metodele pacifiste de facut copilu' sa doarma cu putinta; pur si simplu le sfideaza pe toate. Si chestia aia cu pusul in pat mai devreme la noi a fost bullshit-ul suprem: tot ce-am reusit in doua saptamani de antrenament (impreuna cu restul chestiilor scrise in carte, gen rutina, lovey, lumina mica, samd)a fost sa facem copilu' sa urle si sa se agite ca un pepsi de la sapte pana la noua-zece cand e ora ei naturala de somn, si sa avem parte de nopti super agitate, pline de urlete pe urma. Am lasat-o in plata ei, sa se culce cand vrea ea si de atunci adoarme negresit in jur de noua, noua jumate zilnic cu trezirea definitiva dimineata la sapte jumate, opt.
Doarme cu mine in pat nu pentru ca nu vrea in patut (ziua doarme in el bine, mersi), insa nu mai pot eu fizic sa ma ridic din pat de tz-spe ori pe noapte, si apoi sa-i fac fata si ziua... Cine stie despre ce vorbesc, ma intelege. Multi care n-au habar prin ce trec ma condamna si ma ameninta ca imi voi pierde dragostea sotului. Eu sunt linistita ca am un partener care intelege situatia, care e de acord cu mine si care nu se cramponeaza de asta, din contra imi ridica statuie zilnic (la figurat ) pentru faptul ca rezist pe baricade, si care recunoaste ca n-ar fi in stare fizic sa faca fata la asta, niciodata. Ah, era sa uit: de cateva zile mai doarme o singura data pe zi, de la unspe pana pe la unu, unu jumate chiar, in loc de doua somnuri pricajite de jumate de ora pe la unspe si pe la trei.
Cat despre kilele mele, am scazut de la 76 (cu cateva zile inainte sa nasc) la 55, mai am un strop pana la 53 cat aveam inainte sa raman insarcinata. Si sincer, mananc nene in prostie, si toate prostiile, si nu fac sport, in afara de carat copil, fugit dupa copil si treziri multiple nocturne. Ma enerveaza doar pielea ce imi atarna un pic pe abdomen, dar la ditamai burtoiul de tripleti pe care l-am avut, zic mersi ca n-am vergeturi . O sa reparam situatia cand o sa avem timp pentru putina sala...
Hai c-am scris destul cat pentru saptamanile in care am fost "disparuta" (Mary, Sorana, multumesc pentru strigare), si pentru inca cateva pe viitor. Deci, sorry de kilometraj .
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
pozici
n_a_n_a spune:
Mary eu am aparat de epilat cu ceara; merge pe picioare si la axile (mai greu putin, insa vezi ca sunt si rezerve de ceara cu capul ingust, special pentru axile), inghinal nu ma bag . Acuma mai trebuie si chef sa ma epilez , asa ca de multe ori prefer sa o fac la cosmetica. E ok, daca vrei sa-ti cumperi.
pozici
Ioanact spune:
Buna!
LA MULTE LUNITE SI ANISORIA, sarbatoritelor de azi: Eva Alessia si Antonia!
La capitolul olita: am pus-o si eu pe Ioana de la 11 luni, facea uneori.
Pe la 1 an jum - 2 , am incercat sa renuntam (era vara), lasand-o fara pampers si o puneam la o ora. Ii ziceam si ei sa ne zica cand face pipi. Nu putea sa zica oala si zicea 'ala', sau 'aba'.Mai facea si pe ea..insa n-am renuntat, abia de la 2 ani jum. Era Iulie, si intr-o luna maxim am renuntat de tot la pampersul de zi, exclus cand doarme.
In August am renuntat de tot iar in Sept a inceput gradinita.
Chiar ma gandeam ca o sa mearga la gradinita cu pampers, dar nu cred ca o primea. Daca mai facea pe ea nu o duceam la gradinita.
Bineinteles ca au mai fost incidente. La gradinita in prima saptamana - de vreo 2 ori.
Insa depinde f mult de copil. La Justina de pe la 1 an jum -2 o voi pune pe oala.
Nu are rost sa o pun de pe-acum.
Oricum nu constientizeaza la ce foloseste olita.
In alta ordine de idei:
Lenabum ma bucur ca e frumos la Predeal, si ca sta Bianca acasa cu tati si bunicii (si fratiorul, bineinteles).
aly felicitari pt dintisorul nr 2!
corinasmile eu am ajuns la greutatea dinaintea sarcinii cu Justina, dar nu-i de-ajuns (70 kg). Vreau sa ajung la greuatea dinaintea sarcinii cu Ioana. (55 kg sau macar 60 kg).
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
mommy_to_be spune:
Salutare dragelor!
Noi am avut o saptamana plina, plina. De ieri suntem mandrii si fericitii proprietari ai unui nou apartament, pentru care am semnat intr-un sfarsit contractul de vanzare cumparare.
Suntem bine, marti am fost la controlul de 9 luni si avem 10kg si 74,5 cm. Am avut o mica discutie cu doctorita care m-a certat serios ca i-am dat copilului para. Mi-a zis ca pere, prune si pepene nu se dau pala la... tineti-va bine... TREI ANI!!!! Mai mult decat atat mi-a zis ca nu trebuie sa-i dau in niciun caz frunte exotice: mango, avocado. Iar ea nu e foarte de acord nici cu bananele... Sa-i dau fetei mere de-ale noastre, morcovi, ca sunt cele mai sfinte. Da... o sa-mi hranesc copilul numai cu mere si morcovi. Sigur va reusi in felul acesta sa aiba un aport de vitamine adecvat... Eh... nu m-am pus in gura cu ea. Am zis bine, bine, fac cum stiu eu si cu asta basta.
Lucrul nou e ca Maia reuseste sa-si tina echilibrul singurica pentru cateva secunde cand e in picioare in patut Da drumul la gratii, sta putin, iar apoi se tine din nou. E adevarat ca tot incercand a si picat de cateva ori, s-a lovit de gratii, a plans... Eu ma necajesc destul de tare, insa imi tot spun ca nu am cum s-o tin ca intr-un cocon in care sa nu i se intample nimic... asa e cand inveti sa mergi pe 2 picioare. Nu?
ma duc sa citesc ce-am ratat zilele astea. Va pup!
Ioanact spune:
NicoletaB Felicitari pt cele 3000 de mesaje, la cat mai multe!
Multumim pt tratatie!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
Vivela spune:
salutare
Nana , palmutele la fund si scosul din dulapuri erau doar in "promo", un fel de va urma...inca nu se plange nimeni, dar mai mult ca sigur ca vor fi discutii. la timpul lor toate .
am fost pe afara...brrrr, frig.
Traiesc in Orasul Alandala
n_a_n_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vivela salutare Nana , palmutele la fund si scosul din dulapuri erau doar in "promo", un fel de va urma...inca nu se plange nimeni, dar mai mult ca sigur ca vor fi discutii. la timpul lor toate . am fost pe afara...brrrr, frig. Traiesc in Orasul Alandala |
eu deja ma confrunt cu scosul din dulapuri ... si hai sa povestesc ce s-a-ntamplat acum o ora: ma duc la frigider sa scot una, alta sa-i pregatesc masa (fata cu mine, in bucatarie); pana belesc eu ochii pe-acolo dupa morcovi, brocoli, carnita si alte alea, aud BUF! cand ma intorc sa ma uit, iubiricea deschisese usa de la masca de la chiuveta si rasturnase cosul de gunoi!!! si inteleg ca asta-i doar "promo" si la noi - Doamne da-mi nervi de otel pentru ce va urma !
pozici
Vivela spune:
Mira, cum de ai dat peste doctorita asta???
desi, cred ca fi-miu al mare stie el ce stie: cand ii zic-hai, mai, mama, mananca si tu un mar/o banana, sa vezi ce bune sunt" el imi zice: "lasa ca mananc peste 3 ani!" (iar de spalat pe maini "peste 100 de ani" ) - nu stiu de ce i s-a pus pata cu intervalele astea de timp. o fi ceva in aer de s-a molipsit si doctorita ta, Mira.
Nana, lasa fata sa exploreze. trebuie si ea sa cunoasca lucrurile. crezi ca tu te-ai descurca mai bine daca te-ai teleporta pe o alta planeta, plina de omuleti verzi, in care nimic din ce stiai nu e valabil? asta e, exersezi, observi, in timp si cu mult exercitiu o sa incepi sa pricepi din ce e pe acolo. asa si ei. eu mi-am amintit ca pe acum exerseaza legea gravitatiei: arunca pe jos un obiect si mami trebuie sa-l ia de jos sa i-l dea. de 50-100 de ori...uh...
Corina, m-am uitat pe cartea de la masina de spalat vase. da, ai dreptate, 10 litri la ciclul economic, 21 la cel intensiv. retinusem eu aiurea. eu cred ca inainte consumam multa apa la spalatul vaselor, la 2 luni dupa ce am luat-o a venit administratora sa ne citeasca ea personal contoarele de apa, ca cica prea declaram putin. credea ca am facut noi ceva la contoare .
Traiesc in Orasul Alandala
Virgi17 spune:
Maribell, Mary, multumesc pentru oferta tentanta de produse bio!! Pana una alta, am gasit pe net o familie care creste pasari la curte, langa Buzau si aduce in Bucuresti. O sa le incerc in viitor, caci sapt viitoare plecam iar la munte si nu comand.
Mary, antepremergatorul este Fisher Price Stride to ride lion. F simpatic, e atrasa de nasul leului care canta cand il atinge, deocamdata nu doreste sa faca pasi cu el, e incantata cand o pun calare pe el si o imping pe covor.
De slabit si eu am nevoie de incurajare, am fost ieri la nutritionist pt monitorizare, m-a laudat, voi continua, din martie bag si sala.
Maine facem 9 luni, avem control, sa vedem ce noutati mai apar in meniu. Cat despre para, eu ii dau zi de zi la masa de dimineata.Am vazut-o in n locuri ca fiind indicata de la varstele astea, ma mira ca ar fi interzisa pana la 3 ani...hmmmm... cat despre restul, ii dau si avocado si mango si banana. Azi i-am luat si o piersica din piata, venita taman din Chile(asa scrie pe eticheta). Inca ma mai gandesc daca i-o dau sau o mananc eu...apropo de ingrasaminte....
In rest, patrulam in 4 labe prin sufragerie, ne ridicam pe mobila si "vorbim" pe limba bebeluseasca.
Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)
n_a_n_a spune:
Vai, Vivela, dar eu sunt de-a dreptul incantata ca fetita mea e atat de curioasa! Mi se pare ca-i tare desteapta ! Cum stie ea, iubita mica, sa scotoceasca si sa le studieze pe toate! Insa ma gandesc ca pana la urma o sa mi se si acreasca de atata adunat, de-aia ma rog sa-mi pastrez entuziasmul de acum .
Apropo de aruncatul pe jos, ea a avansat la nivelul urmator: arunca chestii pe jos ca sa si le adune singurica, sa vezi ce nostima e: se tine cu o mana de mobila, arunca jos obiectul din mana cealalta, apoi se apleaca tacticos sa-l adune, over and over again; mor de drag cand o vad cat de nostima e, cum isi indoaie ea genunchii si apuca lucrurile cu varful degetelor ; daca nu are nimic de aruncat se apleaca si trage covorul de floci (am un covor din ala flocos)
pozici