Cum ati ales tara?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Vom pleca anul viitor, dupa ce eu imi voi finaliza studiile, nu mai devreme. Asa ca, daca va fi UK, Carla va intra in anul corespunzator. Intre timp fac tot posibilul sa asimileze cat mai bine limba engleza. Din fericire e interesata. Va spun sincer ca ea este singura mea grija, noi suntem genul foarte integrabil (avem ceva experienta cu traitul si muncitul in Europa).
Cu ajutorul unei colege de forum am aflat cateva lucruri edificatoare despre Irlanda, noi nu suntem catolici, de fapt nu suntem religiosi deloc si mi-e teama ca as fi nevoita sa fac compromisuri prea mari.
In mai vom merge sa vizitam cateva orase in UK, o sa incerc sa ma interesez cat de mult pot depre tot ce ma intereseaza. Nu vreau sa traiesc in capitala, insa undeva suficient de aproape cat sa nu constituie o problema naveta. Deocamdata am pe lista Brighton, Southend on Sea.
Intre timp o sa ma bucur de vizita in Irlanda.
Va multumesc pentru sfaturi si gandurile bune. Si eu sper sa ne gasim locul sub soare si sa fim toti trei multumiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Eu ma gindesc serios la Finlanda.
Ma sperie teribil ca va trebui sa invat o asa limba ( as indrazni sa spun ca o gasesc cea mai cea dintre limbi) dar ma incinta sistemul de invatamint si stilul de viata foarte interesant.
Inca mai am 2-3 ani la dispozitie sa ma hotarasc definitiv dar daca va fi sa fie, va fi Finlanda.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Noce,clima in Wales este destul de blanda(iarna nu foarte frig, iarna asta a nins ceva dar aici in North Wales mai putin,vara nu foarte cald un maxim de 28 grade).
Conditiile sunt aceleasi ca si in Anglia pentru permisul de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Citat:
citat din mesajul lui squirrel

Inca ceva , din cate stiu eu acum situatia economica acum in Irlanda s-a inrautatit, am inteles ca sunt aproape de faliment.

Doamne ajuta sa va gasiti locul

Flavia

S-a inrautatit situatia, ca peste tot, s-a taiat de peste tot, la fel ca si in alte tari, dar nici vorba de faliment.

Cum va place America ? Si cum ati ajuns ? Aveti viza ( din Romania)? Sau contract de munca ?......

www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui noce

Ankalaura, poti sa ne scrii te rog unde esti tu de fapt? Am vazut pe wikipedia ca Azores este o insula a Portugaliei, dar din ce scrii inteleg ca nu esti in Europa.

Happy-mami de Filip, 1 august 2009
happy mei tai

Suntem in Canada, in Quebec, de un an. N-am pus Canada la profil pentru a incerca sa mai raresc intrebarile despre cum se emigreaza. Sa nu ma intelegeti gresit, mereu am raspuns tuturor. Insa am simtit nevoia sa fac o selectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Adelyna si Ankalaura, multumesc pentru raspunsuri.

Happy-mami de Filip, 1 august 2009
happy mei tai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mixaela spune:

Se intampla asta la sfarsitul lunii mai in 2010 pe la 22-23 mai cand prietena si colega de liceu/facultate stabilita de 4 ani in Grecia, a vrut un raspuns 100% hotarat daca vin la expozitia cu vanzare din Halkidiki ce o vom avea in luna iunie. Nu am stat prea mult pe ganduri, la finalul lui mai imi expira contractul la gradinita ce profesam ca suplinitor de arte plastice si cu numai salariul ce l-am avut si ce mi-au mai dat restul familiei am plecat catre Salonic pe 6 iunie. A fost ceva neplanificat. Cele 2 expozitii din Halkidiki au fost pe o durata de o luna si o saptamana. Eu imi luasem bilet doar pentru dus pentru ca nu stiam cat voi sta.

... Siii ... a fost spre bucuria mea sa cunosc un grec in iulie si de atunci a fost decizia mea sa nu ma mai intorc in Romania, mi-a fost teama sa nu-l pierd pe domnul meu, care acum mergem pe 8 luni de relatie.

Pentru ca in tara nu am avut parte de noroc de o relatie, spun eu ca destinul meu a fost sa-mi gasesc jumatatea peste hotare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns squirrel spune:

Ma bucur ca nu e falimentara Irlanda. Eu aveam informatia de la prietenii nostri de acolo si de aceea m-am bazat pe ea.

Sotul meu a lucrat in Dublin pentru o firma americana care i-au cerut transferul. Viza L-1 am primit-o de la Ambasada Americana din Dublin.

Cu acomodarea suntem pe drumul cel bun. Un eveniment nefericit in familia sotului a facut un pic mai dificila relocareaiar la aceasta se mai adauga si surpriza ca vom mai avea inca un BB. Insa, fata de altii ne-am rezolvat rapid chirie, cont in banca, permise. Am avut noroc sa descoperim o familie de romani aproape de noi care ne-au dat informatii folositoare, altfel pana le descopeream noi dura mai mult. Vremea este incomparabila, azi este prima zi cu ploaie in 3 luni de cand suntem aici. Dar inca ma gandesc ca in Irlanda am vazut cele mai frumoase si multe curcubee.

Planurile voastre care sunt? Ramaneti definitiv in IRL?

Scuzati fetelor de off-topic

Flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Squirrel ma bucur ca v-ati acomodat repede in America si ca ati reusit sa va rezolavti treburile de inceput. Si felicitari pentru bb nr.2 ?

Noi inca nu stim exact cat vom sta. Speram noi ca forever, sau cel putin cat v-a fi bine in Irlanda. Daca nu ar fi asa greu sa incepi o noua viata intr-o alta tara, mai calduroasa, probabil ca am pleca si noi. Dar deocamdata aici e destul de bine, fata de alte tari europene. De America, Australia, Canada ne e cam frica, si sunt foarte departe de Ro.

www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b

Eu ma gindesc serios la Finlanda.
Ma sperie teribil ca va trebui sa invat o asa limba ( as indrazni sa spun ca o gasesc cea mai cea dintre limbi) dar ma incinta sistemul de invatamint si stilul de viata foarte interesant.
Inca mai am 2-3 ani la dispozitie sa ma hotarasc definitiv dar daca va fi sa fie, va fi Finlanda.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Eu am trait in Finlanda si nu am gasit nimic interesant la stilul de viata. este chiar monoton. Finlandezii sunt cam retrasi, scumpi la vorba, foarte multi nu suporta strainii iar limba este foarte greu de invatat.Nu mai spun de preturi... E adevarat ca sunt foarte bine educati, le place sportul, invatamantul este super, etc. Dta viitoare ne mutam in Danemarca.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput