Tuse de lunga durata

Tuse de lunga durata | Autor: lisssa_ana

Link direct la acest mesaj

Am si eu o nelamurire.
Ana s-a racit in sapt dintre Craciun si revelion,i-a trecut relativ repede,dar a ramas cu o tuse care acum dupa 7 saptamani se manifesta do0ar dimineata vreo 2-3 min. Nu e o tuse seaca se aud secretiile si dupa ce isi face criza de tuse nu mai are nimic toata ziua,dar nimic. NU tuseste,nu are febra sau muci nimic.
Am fost la medic si mi-a zis ca ii va trece doar sa o hidratez,dar cand ii va trece???

Ar trebui sa ma ingrijorez???

Mama de Ana si 18+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Parerea mea: consulta si un alt medic. Secretiile alea pot determina aparitia unei otite, care la bebe este greu de descoperit.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

hehehe, doar 7 saptamini? La mine a durat vreo 5 luni. Si pediatrul cel mai bun din oras imi zicea sa stau linistita, ca trece.

A trecut. Ajuta sa dai caldura mai jos in camera copilului, la 19 grade si sa ridici umiditatea in camera peste 50% dar nu mai mult de 60%. Cumpara un umidificator, e foarte bun pe timp de iarna, cind caldura usuca aerul in camere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

si la noi a durat mult mai mult de 7 saptamani.
daca a vazut-o un doctor, a ascultat-o la plamani, nu are febra, este bine peste zi, fara tuse sau alte secretii eu zic sa ai rabdare. poate fi o tuse "reziduala" ramasa dupa raceala din decembrie.
multa sanatate.
ps. totusi, daca starea ei se schimba, chiar si cel mai mic semn - tuse si peste zi, suparatoare, sacaitoare, tuse noaptea, etc - m-as duce la doctor. ca sa dorm eu linistita.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 18+
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Cand a racit ultima data bb m-am dus cu el la camera de garda la budimex pt ca avea febra mare ceea ce nu se mai intamplase pana atunci.
Dupa ce l-a consultat, facut analize si dat tratament la sfarsit dr a spus "vedeti ca o sa tuseasca vreo luna sa nu ii da-ti nimic".
M-am uitat la el ca la nebuni si i-am spus si ce sa fac sa ma uit la copil cum se chinuie si tuseste...la care dr a zis> "da d-na, tusea dupa asa o raceala este un proces fiziologic normal. Dvs luati ceva ca sa numai faceti pipi?
Apoi cineva mi-a explicat ca intradevar prin tuse se elimina nu stiu ce mucozitati. Se curata.
A tusit doar o saptamana dar nu i-am dat nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana971 spune:

La o vizita la alergolog te-ai gandit?sau la un pneumolog cu experienta;asa am patit si noi...si ce sa vezi era un astm nespecific

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.

la alergolog nu am mers,nici nu mi-a trecut prin cap avand in vedere ca a inceput din timpul unei raceli iar acum se manifesta doar dimineata.
NU e criza de tuse care sa duca la voma sau sa o faca rosie la fata sau mai stiu eu... pur si simplu tuseste de cateva ori dimineata si atat.

mama zicea ca sigur e din cauza ca doarme cu gura deschisa noaptea,cea ce e 80% adevarat din cauza suzetei pe care si-o mai pierde prin pat si ramane asa cu gurita intre descchisa.

Sistemul de incalzire este pe calorifere si avem tavi pe toata suprafata caloriferului cu apa. Am incercat umidificator dar nu ne-a palcut noua din cauza ca am observat ca au aparut pe filtru urme de mucegai,si nu era deloc unul ieftin asa ca am renuntat.

Joi merg la controlul de 2 ani si am sa revin cu intrebarea.

Va multumesc inca odata

Mama de Ana si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns astridhappy spune:

Si noi am tusit din noiembrie pana acum, cu mici intermitente. Intermitente insemnand ca in perioadele de pauza tusea doar de 2-3 ori pe zi. Pediatra lui si prietena mea orl-ista de meserie mi-au spus tot asa, ca nu e nici o problema daca nu face febra. Iar faptul ca i-a revenit de cateva ori tusea s-a datorat reintoarceriii (de fiecare data) la gradi.
Si, intr-adevar, lucrul care a ajutat cel mai mult a fost umidificarea aerului in camera, iesitului la aer curat in fiecare zi (oricat de ciudat ar parea) si compreselor cu spirt (puse intr-o punguta de plastic) aplicate pe gat. (Matei are acum aproape ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui astridhappy

iesitului la aer curat in fiecare zi (oricat de ciudat ar parea) )

Pai de ce sa para ciudat? Copilul trebuie scos la aer in fiecare zi, indiferent de vreme si temperatura. Adica nu pe furtuna, dar daca e frig afara asta nu inseamna sa stai in casa. Eu am fost trimisa la plimbare in parc cu copilul inca din spital. Si de fiecare data cind a fost racita si am fost la pediatru cu ea, mi-a spus sa ies cu ea la aer in fiecare zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

de iesit, iesim si noi in fiecare zi,odata sau de 2X pe zi, am sa caut un umidificator si sa incercam

Mama de Ana si 19+

Mergi la inceput