Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(13)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

Citat:
citat din mesajul lui lore76

buna dimineata la 12...
sashenka sunt si eu pe aici. sanatate la puiuti, te inteleg perfect cu chinuitul, eu faceam la 2 si ma epuizau darmite la 3. pe bebe horea nu tb sa-l internezi pt bronsiolita?

Lore, fericita mamica de printese Amber Yanna & Sarah Marie (06.11.2010)

merci mult...cu horea nu a trebuit sa ma internez ptr ca bronsiolita era la debut. sincer daca nu ma duceam la doctor nu mi-as fi dat seama desi sunt experimentata in bronsiolite de la sasha

Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

sashenka, sanatate pt pui
eu nu am nimic interesant de zis asa ca de aia nu am mai scris...dar vad ca lipsesc cam multe fete..eu sunt un pic obosita..sotul plecat n korea si china de 2 sapt mai sta 2..maysaa f nervoasa plange imediat cand nu-i convine ceva..de mancat mananc mai mult noaptea dupa ce doarme ca altfel nu am sanse..ziua se trezeste f f f usor si de la mirosul de mancare...si pana acum tot eu stateam cu ea toata zoua pt ca sotul meu e busy pana pe la 9 seara ..dar acum mi-e f greu ca miu-e dor de el de nu mai pot ..

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

DOURA te inteleg perfect.

mami de Robert Petru

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_cri spune:

buna fetele

raspund si eu la apel

ca si doura nu am nimic interesant de zis de pe la noi

am pus cercelusii fetitei de la mine putere cu ale mele maini..nu prezentam reactii adverse, ne pregatim sambata pentru botez, suntem cu casa vraiste curatenie la greu pt botez...noaptea am facut un usor progres cu somnul...de la 3 pana la 10 e somn de voie cu intreruperile pentru papa si alea destul de mici..ziua curioase rau si vorbim ceva de speriat ..fimiu la aceeasi varsta era mut rau de tot..bine ca nici acum hal vorbaret nu e.

in alta ordine de idei va pupam, va imbratisam si va dorim o zi cat mai placuta vb aceea 'iubirea pluteste'

mami de Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 si de Antonia Stefania 01.12.2010 minunile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

doura imi pare rau ca esti singurica dar mult a fost putin a ramas...trebuie sa vedem partea plina .

fetelor chiar daca nu aveti nimic de zis macr ne povestiti ce mai faceti desi sunt convinsa ca aveti ce zice

Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Buna! Raportez un week-end agitat, cu multe reusite si nereusite... Pe scurt: sambata va spuneam ca merg la showroom-ul indicat de Hidy pt lumanari de botez, la florarie pt aranjamentul cristelnitei si al lumanarii, cautat cadou nasilor, mers la restaurant sa il vad si eu, ca pana acum a fost doar sotul. Cum s-a intamplat? Am plecat de acasa catre Pta G. Cosbuc, sa o caut pe dna Nina, unde tot Heidy mi-a spus ca si-a comandat aranjamentul pt cristelnita. Nu era dansa, iar pe cine am nimerit, ne-a recomandat sa trecem a doua zi pe acolo. Am intrebat si la alte florarii pe langa, dar nimic interesant, ca nu faceau asa ceva. Atunci am decis sa mergem la Unirea, pe o straduta cumva in spatele mag. Cocor, unde ne-am facut si lumanarile de nunta, ca tot o cunosteam pe doamna si am fost foarte multumiti. Am ajuns, dar doamna nu era, era un domn, care ne-a recomandat sa venim a doua zi!!! Deci inca o amanare! Inspirat, expirat, mergem inainte :)

Am mers la o biserica unde sotul meu a vazut niste icoane foarte frumoase, sa alegem una pentru nasi ca dar. Acolo era pauza de la 14 la 16, am ajuns la 16.10 si nu era nimeni, toate portile ferecate. Ne-a ajutat un domn care trecea pe strada sa deschidem o poarta, am cautat-o prin curte, am gasit-o si ne-a zis sa o mai asteptam putin (in conditiile in care sotul ii spusese de dimineata ca sigur vom cumpara o icoana mare - si pretul era in jur de 2 mil), venim dupa pauza etc. Ne-a lasat sa asteptam bine merci, de parca nu o anuntase si de parca nu eram clienti seriosi, ca nu cred ca in fiecare zi vand icoanele mari. In fine, ne-am hotarat si am luat o icoana pictata manual, cu Maica Domnului si pruncul, absolut superba! Ne-a aratat si cruciulitele, nu ne-au placut, am vazut unele frumusele, dar mici rau, de argint, dar nu ne-au convins ca merita (4 RON una si cum in biserica pui la toata lumea, nu merita, chiar daca erau frumusele, erau foarte mici si tot nu le-ar fi putut purta cei mari, ci doar copiii). Atunci am hotarat ca un simbol al crestinatatii este si icoana si am luat iconite cu Sf. Stefan, ocrotitorul bisericii unde o botezam pe Iulia si in semn de amintire de la botez, vom inmana fiecaruia cate o iconita! Nu cred ca cineva va arunca apoi iconita, pe cand cu cruciulita majoritatea nu ar fi facut absolut nimic. Le-am lasat pe toate la sfintit, urmand sa le luam de miercuri incolo. Intarziind la biserica, am intarziat un sfert de ora si la intalnirea cu nasii, punctul de intalnire fiind restaurantul. Am renuntat la vizita la magazinul DM (multumesc Vasari pentru detalii) ajungem acolo si ne spune seful de sala ca nu putem urca, e un botez in desfasurare... I-am spus ca imi pare tare rau, ca nu am fost deloc si as fi vrut sa vad inainte de a veni cu toti invitatii si s-a indurat de mine si m-a dus pana la intrare, dar nu am vazut mare lucru, ca intai e o sala micuta si abia daca dai coltul vezi sala mai mare. Si nu am intrat sa vad....

Urmatoarea tinta: lumanarile. Intrasem pe site de dimineata sa vad programul, am vazut ca e de la 9 la 21, dar cu telefon in prealabil pentru anuntarea vizitei. Am dat telefon, o doamna f dragutza mi-a spus ca ne asteapta oricand, mi-a spus interfonul si mi-a explicat ca locuieste chiar deasupra showroom-ului si ca anuntarea vizitei e doar in caz ca pleaca putin pana sus sau sa plateasca o factura ceva, in rest e mereu acolo... Bun! Ajungem, formez interfonul si nimic! Sun la telefon si imi raspunde ca din pacate a fost nevoita sa plece la Slatina de Olt, ca are o sora nevazatoare, a avut o problema, a ajuns la spital si de urgenta a plecat. Si-a cerut scuze, m-a asigurat ca de miercuri incolo mi-o face de pe o zi pe alta, ca lasa orice etc...

Dar, ziua nu era la sfarsit :) Ne-am hotarat noi cu nasii sa mergem la ceainaria de pe Cal. Floreasca sa mai vorbim. Am intrat, era foarte cald, initial am zis ca nu stam mult si ca nu o mai dezbrac pe Iulia, ci doar trag fermoarele de la salopeta, sa o ia aerul. Nici nu am terminat de zis ca a si inceput sa urle, desi pana atunci copia fusese foarte cuminte, a mancat, a dormit... deci nu avea motiv sa planga. Am dezbracat-o, zicand ca plange de cald. Nimic. I-am dat sa suga (eram singuri intr-o incapere micuta, iar baietii s-au simtit si s-au retras la o alta masa, sa nu ma simt jenata). Nimic! Lacrimi de crocodil, sughituri de plans, apuca sanul, sugea putin, urla muuuult. A luat-o sotul in brate, a potolit-o putin, dar a luat-o de la capat! De grija de a nu deranja tot localul, s-a dus sotul la masina, a adus carutul, eu am imbracat copilul la baie, ca acolo era un geam deschis si era ok ca temperatura, i-am dat copilul afara si am ramas eu cu nasa, iar baietii la aer sa plimbe urlatoarea! In carut nu a stat, continua sa urle, deci sotul a luat-o in brate si a adormit-o imediat, iar nasul plimba carutul gol :) Am terminat eu repede prajitura comandata, am iesit si i-am trimis pe ei sa termine ce au comandat. Au venit in relativ scurt timp, eu am pus-o intre timp in carut si nu s-a trezit, ca imi cam rupe bratele daca o tin mult.

Si cam asa fu sambata noastra! Dar seara s-a terminat cu bine: s-au anuntat niste prieteni in vizita, Iulia era intr-o super dispozitie si cat au stat a gangurit intr-una, a ras in hohote, s-a miscat intr-una, dand din maini si din picioare si incercand sa se intoarca pe burta(dar tot nu ii iese, ajunge intr-o parte si atat, inca nu stie cum sa isi tina mana ca sa ajunga pe burta, desi ii arat ca daca o intinde pe langa corp, imediat trece dincolo). Au laudat-o si nu isi mai luau ochii de la ea ca ce a crescut etc. Asa ca macar seara a fost frumoasa! Apoi baie si nani! :)

Duminica rezolvat cu aranjamentul de cristelnita si vorbit si de gatit un pic si lumanarea (nu e cazul de mult, ca ea e destul de incarcata cu scrisul numelui, datei, cu ceva figurine, cum vom decide sa fie in final). Asa ca am mai rezolvat ceva...

Cu marturiile am rezolvat partial. Ne-am hotarat sa dam rame foto si a luat sotul din Unirea doua variante. Uitandu-ma pe un site de unde am luat o patura haioasa pentru copilul nasilor (recomand site-ul, sunt super seriosi: www.fungift.ro), am comandat si toate ramele pe care le aveau, ca erau la juma' de pret fata de Unirea. Asa ca avem 13 si mai tre' sa cumnparam doar diferenta de la un centru foto. Sunt frumoase foc! Va dau link, sa vedeti si voi si poate va face ceva cu ochiul. Eu comanda o fac telefonic, ca merge repede, din cand in cand baga si promotii, ofera reduceri, iar comanda vine a doua zi prin curier.

Iata patura si ramele: http://www.fungift.ro/magazin-online-cadouri/Patura-cu-hippo-p-17032-c-265-p.html . Frumoasa era si http://www.fungift.ro/magazin-online-cadouri/Patura-cu-elefant-p-17784-c-265-p.html, dar nu o mai aveau in stoc. Si ramele, unde am epuizat eu stocul: http://www.fungift.ro/magazin-online-cadouri/Rama-foto-metalica-de-birou--p-17714-c-258-p.html. Puteti sa cautati, ca sunt multe chestii ok.

Bineinteles ca m-am intins :) Of, nu pot sa fiu scurta la vorba deloc! Scuze! Si multi

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina22 spune:

hai ca ma repet eu pt ca mesajul asta cu intrebarea legata de somn l-am postat la finalul capitolului si ma gandesc ca poate isi dau cu parerea mai multe mamici. cum doarme bebelusul vostru, ca al meu mi se pare ca doarme cam mult
programul lui arata asa, la 3 luni si o sapt:
- dimineata repriza intre 11 si 12..13, deci cam o ora..o ra jumate
- dupa masa de pranz iesim afara 2 ore pe care le doarme
- seara inainte de baie, intre 7 si 8..9 iarasi
- noaptea de la 10..11 pana la 5..6
deci, in total cam 14..15 ore din 24...oare e ok?

in alta ordine de idei azi mergem la clinica recover sa vedem ce facem cu caputul care sta mai mult in partea stanga, primm o sedinta de kineto si poate invat si eu sa-i fac acasa...sau, vedem ce zice drul thioery, daca e grav si va trebui sa venim la ei la clinica..tineti-ne pumnii, sa fie ceva trecator!

in rest, nimic exceptional de spus, decat ca de 2 seri nu mai reusesc sa fac baita, fie adoarme, fie musafiri si uite asa...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sashenka_h

doura imi pare rau ca esti singurica dar mult a fost putin a ramas...trebuie sa vedem partea plina .

fetelor chiar daca nu aveti nimic de zis macr ne povestiti ce mai faceti desi sunt convinsa ca aveti ce zice

Fara sa stiu, dar m-am executat! :)

Am uitat sa va povestesc experienta de vineri seara, cand a venit mama la mine, sa ramana pana sambata si sa ma probez cu diverse haine dupa ce adoarme Iulia, sa gasim o tinuta de botez ok. M-a apucat depresia, fratilor! Desi nu am decat 2,5 kg mai mult decat inainte sa raman insarcinata, dar se pare ca toate s-au asezat pe talie si solduri si nu gaseam mai nimic. In final mi-am adus aminte de o punga cu haine primite de la cineva, cu tot cu eticheta, ca imi erau mari atunci, iar la scurt timp am ramas insarcinata si le-am pus la pastrare, ca ma gandeam ca nu o sa le port mult si bine. Si asa incap in doua costumase, dar unul e cel ales, ca e cu maneca lunga. Alb cu negru, elegant :) Mai trebuie sa gasesc ceva de pus pe dedesubtul sacoului care sa imi permita sa alaptez usor! Dar ce-a fost mult, am rezolvat, acum oi gasi eu ceva... sper!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_cri spune:

elfica mama ce zi ai avut...frete genul de zi de nimic nu merge cu ti-ai dori..sper sa reusiti sa rezolavti in mare ceea ce vi-ati propus

florina e ok doarme suficient la varsta pe care o are...cat priveste gatul sa ai mare grija sa pui fetita sa doarma cand pe o parte cand pe alta de obicei ei dezvolta o preferinta spre o anumita parte de obicei acolo unde e mai multa lumina sau li se pare lor ceva interesant...vorbesc din experienta la baiat tot asa avea aceasta problema [la noi fusese si hipoxie la nastere] si il puneam cand pe o parte cand pe alta si seara la baita aveam grija sa ii masez usor muschiul de la gat cat sa il destind...daca iti dai silinta iese..nu te speria se rezolva

antonia rade
https://picasaweb.google.com/105006671541439377646/AntoniaStefaniaEliza_cri#5573514805131306626

si vorbeste

mami de Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 si de Antonia Stefania 01.12.2010 http://family.webshots.com/photo/2438087450104281140cNTmAr" target="_blank">minunile mele

Mergi la inceput

Florina22: In cartea "Cresterea copilului de la o zi la sase ani. Manualul parintilor" de Anne Bacus scrie ca nevoia de somn la un nou-nascut e de 18-20 ore, 1-3 luni 18-19 ore, 4-5 luni 16-17 ore, 6-8 luni 15-16 ore si 9-12 luni 14-15 ore. Asa ca poti sta linistita ca sigur nu doarme prea mult! Oricum, nu e regula, fiecare are un ritm propriu, unii sunt mai activi, altii mai somnorosi, ca si noi, adultii!

Si pentru ca am mai vorbit altcandva si sunt cu cartea in brate, va redau in cele de mai jos si cresterea medie in greutate pe luni: 0-3 luni 900g, 3-6 luni 750g, 6-9 luni 600g si 9-12 luni 450g. Dar tineti cont ca baietii iau in greutate mult mai bine decat fetitele si ca mai conteaza si materialul genetic. Ca daca parintii sunt micuti nu vor avea un copil care sa ia in greutate cat al unor parinti solizi, nu? Si se mai si schimba, pot fi grasi cat sunt mici si apoi slabi si invers. Asa ca, don't worry! :)

Mergi la inceput