Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (87)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

buna dimineata, delfinariu

a fost o noapte furtunoasa , Isa a adormit dulcica tare devreme, iar restul doar pe la 2 ne-am pus in patic. nu stiu de cate ori m-am trezit pe motiv de marait Isa sau sforait tati , cert e ca la 7.15 a tras la titi ultima data, si la 8.15 era treaza lumina! ne-am jucat in patul mare, am chinuit si pisoiul, apoi am incercat faza cu legumele de dimineata. nu stiam daca sa rad sau sa plang: se uita asa serioasa la mine cum ma chinuiam cu 2 vase, intr-unul dovleac copt si in altul pui cu legume fierte. mai, parca simtea dupa miros! nici nu respira pe gura nu cumva s-o pacalesc si sa-i dau papa! si cand m-am apropiat cu fructele de gurita, a deschis-o maaare si repede!! oare ce-o fi? am incercat s-o pacalesc si-i dadeam 2 lingurite de fructe si una de legume, a mers pacaleala doar o data, apoi s-a strambat si cat pe ce sa nu mai vrea nici fructe. am incercat sa pun si suc de porto si de lamaie, degeaba! ea inainte imi manca toate legumele asa cum erau! asa ca a papat cam 175 g pireu de pere, banana si mar... si pe la 11, cand aveam noi frumosul program cu ora de masa, pe ea a apucat-o somnul, acum parca o aud bazaind in interfon. deci a dormit o ora! nu stiu cu ce s-o mai ademenesc la amiaza, o sa incerc dovlecel. daca nu, un mar copt cu branza. si deseara biscuiti cu iaurt. ca nu-i pot da toata ziua numai fructe...

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui rodyka

nu stiu cu ce s-o mai ademenesc la amiaza, o sa incerc dovlecel. daca nu, un mar copt cu branza. si deseara biscuiti cu iaurt. ca nu-i pot da toata ziua numai fructe...

eu cred ca e doar o perioada trecatoare...si in curand va reveni la vechile obiceiuri alimentare

Matei - luna a 7-a 08.07.2010

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

La multi ani Natalia, Andrei, Bogdan, Ema!!!
La multi ani Ramo!!!!!!!!!!Sa fii sanatoasa, fericita si sa ti se indeplineasca toate dorintele!!!

La multi ani delfinasi!

RAMO sa ai parte de tot ce iti doresti

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi

Noi 2

Mergi la inceput

Aici sunt 3 poze recente cu noi...in ultimul timp nu ne-am mai poza asa de des dar o sa indreptam situatia
sper sa descarc si cateva filmulete astazi

dar pana atunci sa va arat ceva dragut
comparati poza 1 cu poza 2

Noi 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ramo, sa fii iubita si sanatoasa!

Si noi bifaram luni prima cazatura de pe pat pe covor cat m-am intors la sifoner sa mai caut o bluza suplimentara ca era frig afara. Eu o pusesem adormita in cosmonaut, nu ma asteptam sa se trezeasca si imediat sa se rasuceasca. Norocul ei ca era deja in cosmonaut si a aterizat pe burta, a plans chiar putin caci era plina de haine dar nu s-a invatat minte. Ieri stateam la marginea patului si ea se impingea in fata fara nici o teama. Am lasat-o sa cada putin si m-am mirat ca se impinge atat de tare incat atunci cand a ajuns la mainile mele se rasucise in aer, ar fi cazut pe spate. Asta nu-mi place deloc

Rody pai nu ma mai joc. Voi deja ati primit pasaportul si noi n-avem nici o veste. Pe 18 Noiembrie am fost la ambasada si ma incurca rau de tot pentru ca nu vreau sa cumpar biletele inainte sa soseasca pasapoartele.
Lala, nasol cu aceea jucarie. Nu e deloc bine finisata probabil. Eu de aceea prefer sa cumpar foarte putine jucarii dar sunt atenta la calitate. Ce e nasol la noi in casa este ca fetele mici au acces la jucarii care nu-s recomandate sub 3 ani. Azi Iulia a prins o bancnota de 5 euroi si a bagat-o in gura u pofta
Mi-e groaza de Polly Pocket si Lego, cele mici de tot. Trebuie sa fiu cu ochii pe ele ca pe butelie. De curand Elisa ii dadea Iuliei alune, "ia sormeo ca-s bune"

De maine avem si noi verde sa incepem diversificarea
Am incercat sa citesc putin insa multe scheme sunt de la 4 luni.
Nu m-am hotarat deloc cu ce sa incep. Cu suc de fructe in nici un caz. Oscilez intre mar sau dovleac copt, piure din morcov/radacina de patrunjel si pastarnac.
Marti merg cu ea lo control dar astia nu se baga cu sfaturi.

vreau si eu sa citesc cu ce ati inceput la cei alaptati exclusiv cu LM pana la 6 luni. Greutatea e medie, n-a fost niciodata constipata sau cu diaree.
Ati avut rabdare sa introduceti un aliment l 3 zile? sa zicem morcov primele 3 zile, sau mar copt? Elisei stiu ca i-am dat din prima zi piure de 3 radacinoase.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Rody pai nu ma mai joc. Voi deja ati primit pasaportul si noi n-avem nici o veste. Pe 18 Noiembrie am fost la ambasada si ma incurca rau de tot pentru ca nu vreau sa cumpar biletele inainte sa soseasca pasapoartele.

pai aici mi-au spus ca dureaza max 45 zile cu tot cu drumul pana in Ro si inapoi. am depus cererea la mijl lui decembrie si la mijl lui ianuarie au sunat ca-s gata, dar nu ne-am dus noi dupa ele, am asteptat sa vina reprezentantii consulatului la noi in oras sa le aduca . asa ca de luni iar umblatura pentru rezidenta Isabelei. si uite-asa s-au dus 8 luni din cele 12 in care puteam si eu primi ceva alocatie pentru Isabela... ca sa nu mai zic ca pana depun actele si pana le studiaza, implineste deja 1 an!! mai bine trimiteam actele din start in Ro si luam de acolo alocatia in cont...

Mergi la inceput

fiasco iar la amiaza cu legumele. a papat 150 g iaurt cu 50 g branza si 1 biscuite pe final... asa ca facem pauza vreo 3 zile la legume... o sa incerc sa-i fac si mamaliguta cu lapte/iaurt/branza, si papanasi iar, si cereale/biscuiti cu lactate... of, greu cu 2 mese asemanatoare...

Ooana, nu stiu cum iese poza cu aparatul, mai bine scanez maine si pun apoi poza la pasaport...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

M-am uitat in gatul lui cu o lingura si se pare ca are rosu in gat

voi cu ce medicamente ati mai facut aerosoli???

ca eu pana acum i-am facut doar cu ser fiziologic....am sa astept ora 17-18 sa-l sun pe dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

otilia, noi am inceput greu diversificarea. am inceput insa cu cereale de orez, date in LP, ca nu avea inca 6 luni. dupa vreo 3 zile au inceput sa ii placa. cd am trecut la legume (morcov si pastarnac)...n-a vrut...bine eu ii facusem o zeama lunga cu un pic de legume pasate cu furculita- asa urat facea, ca chiar mi-era ca va vomita...boon..am testat vreo 2-3 zile.niciun progres. atunci in zeama de la legume i-am pus cereale. a mancat asa vreo 2-3 zile..apoi i-am pisat legumele prin sita, sa iasa pasta fina..si treptat ii dadeam dupa cereale, si legumele. cam intr-o saptmana le-a acceptat.
nu am stat cu cate 3 zile la un aliment.
cu fructele nu am avut probleme, le-am introdus pe la 6 luni jumate, cd manca bine legumele. intai compot, apoi mar dat pe razatoarea de sticla, apoi combinatii cu borcanele bio pt fructele care nu-s de sezon.

la 6 luni si 3 sapt am introdus si cate o lingura de branzica, avocado= a mers f bine.

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imaya spune:

Hello fetele si delfinasii draguti.

Noi bine sanatosi, fara probleme. Mancam deja o gramada de legume si fructe, avem 2 dintisori micuti micuti , abia i au dat ieri. Avem 9.500 si 71 cm. Vesel nevoie mare, nu mai sta locului, se ridica in patut in genunchi si se sprijina pe margine si sta acolo si studiaza tot ce e in jur. In carucior ia o pozitie de belfer, parca ar fi imparat. Nu i place iaurtul. Am incercat pana acum de doua ori. dar mai incerc si spatamana viitoare. Mai nou ii fac legumele la abur, mi am cumparat o sita pentru oale si in juma' de ora sunt facute.
Sapatamana viitoare tre' sa incep sa i dau galbenus de ou si cereale.

Fetelor de care cereale ati luat/le dati bebelusilor??

Tina, lui Andrei cand i au dat dintisorii in gingie, acu' aproximativ 2 sapt, i-a crescut temperatura 2 zile consecutiv pana la 38 cu 6. Nu raceala , nu altceva. L am tinut alternativ in Panadol si nurofen apoi cand nu a mai facut i am dat doar nurofen la 8 ore inca o zi. Pediatra mi a zis ca daca face 39 sa i bag un supozitor de novocalmin.
Fiecare copil se manifesta diferit la dintisori. Unii fac febra, altii diaree, altii balesc excesiv. Al meu nu a prea balit mai deloc in ultimele 2 saptamani desi inainte de asta il tineam cu bavetica si o schimbam la 2 ore de uda ce era.

Otilia, eu am inceput tot cu piure din 3 radacinoase. Si apoi am adaugat pe rand cate o leguma la 3 zile.

Andrei

Mergi la inceput