Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (87)
Raspunsuri - Pagina 6
crissteo spune:
Multumim foarte mult pentru urarile de 6 lunite implinite de Berti. Am fugit si noi de acasa cu tot cu copiii si am papat tortuletu in vizita la niste prieteni foarte buni. Si v-am vorbit si pe voi, le-am povestit ce minunate si suportive si mamici grijulii sunteti voi. Am o rugaminte, daca se poate, as vrea ca cine se pricepe si mai are un pic de timp sa schimbe si prenumele lui Berti din listuta- e Albert Simon, de la Sf Simon Zilotul, cel care ii ajuta pe tineri sa se casatoreasa si ocroteste familia. Eu ii sunt recunoscatoare, nu eram eu tanara si tot m-a ajutat sa-mi gasesc jumatatu. Si biserica care are moastele lui e in Bucuresti, pe la 1 Mai Chibrit, eu tare bine ma simteam in biserica aceea. Multumesc si noapte linistita cu pauze cat mai putine si mai scurte. Berti se trezeste de 3 ori pe noapte si mananca si mananca. Va pupam.
Diana_Eva spune:
de pe http://www.pediatrucluj.blogspot.com/ (de la Rody)
Cum tratam febra?
1. Daca este vorba de sugar mic, sub 3 luni nu adminstrati nici un fel de medicament decat la indicatia medicului; sunt medicamente care pot determina efecte adverse severe de tipul sangerarilor la nivelul stomacului sau afectari ale ficatului.
2. Pentru copilasii peste 3 luni foarte eficienta este terapia alternativa cu paracetamol ( Panadol, Eferalgan, Calpol, supozitoare cu Paracetamol) si ibuprofen ( Nurofen, Ibalgin, Ibugesic, Marcofen) insa aceasta trebuie adminstrata doar la indicatia medicului si in dozele prescrise de acesta ( nu adminsitrati aceleasi doze de la o infectie la alta intrucat se calculeaza in functie de greutatea copilului si s-ar putea sa fie ineficinete)
3.Aerisiti camera; temperatuta optima 18-19C
4.Nu-l infofoliti, nu-l acoperiti cu paturi, nu-i puneti caciula in cap
5.Dati-i sa bea cat de multe lichide ( apa, ceai, sucuri de fructe, supe) in cantitati mici si dese
6.Puteti sa-i faceti o baita cu apa calduta ( 37C); nu-i aplicatii frectii cu alcool deoarece exista riscul absobtiei la nivelul pielii sau inhalarii vaporilor de alcool
7.Nu-l duceti in coletivitate daca are febra
Nu administrati copiilor sub 12 ani ASPIRINA deoarece poate sa apara o boala rara dar grava ( Sindrom Reye)
In general dupa administrarea antitermicelor febra incepe sa scada dupa aproximativ 30 - 45 minute; sunt totusi situatii in care apare o crestere brusca a temperaturii ( " criza febrila" ) cand, e bine sa va adresati unui medic
In cadrul unei infectii, febra persista pana la distrugerea " cauzei" ( bacterii sau virusuri); astfel va persita mai mult in infectiile virale, comparativ cu cele bacteriene in care, se reduce in primele 36-48 ore de la instituirea tratamentului antibiotic. Administrarea de antibiotice intr-o infectie virala nu scade durata infectiei si nu previne suprainfectia bacteriana.
Este important sa reusiti scaderea temperaturii insa acesta este doar un prim pas pentru ca, asa cum spuneam febra apare in cadrul anumitor boli, motiv pentru care e necesar un consult medical pentru a stabili diagnosticul si a administra daca se impune si alta medicatie.
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
Alice_Elena spune:
hai neata
vad ca s-a repetat episodul 7 dimineatza dar ma asteptam asa ca sunt foarte bine dispusa desi aseara pe la 2 m-am pus la somn.
mi-a facut sotul meu o surpriza de early valentines day. am fost la teatru, apoi la masa poate d-aia sunt asa relaxata.
pt mamicile din bucuresti : teatrul Metropolis e foaaarte misto, va recomand cu caldura. cladirea e renovata de curand, e moderna, o atmosfera calda. sus la erajul 1 are o cafenea,sala este micuta dar cu niste fotolii confortabile, si loc muuult intre randuri. nu e atmosfera aia rece si comunista de la TNB(nu ca mi s-ar parea urat teatrul national, din contra).
mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)
pufescu spune:
neata.zic si eu dimensiunile la 6 luni: 7.9kg si 72cm dar doar ca sa ne lamurim o data pt totdeauna cata diversitate e in delfinariu :).
Aseara l-am lasat pe tati baby sitter si am iesit la carciuma cu o prietena.In afara de faptul ca ma strangeau si cizmele de la cat de grasa sunt a fost super :) .
ooana spune:
Neata
ieri nu am mai intrat, a fost ziua finului nostru asa ca am fost in vizite prelungite pana la miezul noptii
Citat: |
citat din mesajul lui paula_m Mi-am curatat sterilizatorul de calcar, in sfarsit!!! Pt cine are aceeasi pb , sa stiti ca, cu otet se curata perfect. Am pus otet cu apa si am dat o tura de sterilizare. Acum e ca nou!!! I-au disparut bubitele de pe spate, dar nu stiu de la ce, ca facem 3 tratamente odata... l-am dat cu crema de la Mustela pe spate... Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 Poze luna 7 |
si eu trebuie sa il curat de cand il am ar fi prima oara
tu de unde iei Mustela? am inteles ca sunt diferente considerabile intre farmacii
3000 euro ne-a costat pe noi 3 sapt, dar nu am luat pachet de la agentie ci am luat cazarea,biletele de avion, inchirierea masinii separat inainte cu aprox 6 luni
Cris m-ai imbolnavit!!! Bellagio
stii cine se intalnea acolo? cei din Ocean's Eleven
hmmm...zici de la 5000 metrii...cred ca m-as caca pe mine de frica , banuiesc ca nu sari singur...ci cu cineva mai experimentata sau?!
cand o fi sa mergem te mai intreb una alta
Victo, daca nu as avea printre cunostinte exemple fericite cu cresa, exact cresa asta nu m-as fi gandit...pe mama nu ma pot baza...asa ca vedem, incercam si apoi alegem bona sau cresa
Lauri_ca Matei a luat 500 gr
citat din mesajul lui Victo am inteles care-i faza cu cerealele. ai incercat pere, prune? vreun efect? de care lapte bea? unii copii se constipa cd incep diversificarea. Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007) |
si noi avem problema asta
ieri i-am dat pireu de pere...deocamdata nici un rezultat
dar in 2-3 zile ii dau pere+prune si sper sa rezolvam ca tare se mai chinuie micutul
Libero, am luat chilotei, de fotbalist (ed.limitata) ca erau la promotie cu servetele umede...si sunyt foarte faini...ieri seara l-am schimbat pe la ora 18 si apoi fiind plecati mama nu l-a mai schimbat si nu am avut nici un accident chiar daca cred ca dimineata scutecul avea o juma de kil
parca pe ambalaj am vazut ca sunt pentru nr.4 si chilotei si scutece normale
citat din mesajul lui carla_2008 Carla a facut pe olita ieri prima oara, Mateo deja de 3ori Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori: Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010 http://community.webshots.com/user/denyssa_catana |
super ...apoi Denisa ai copii mari deja mai mami!
Matei - luna a 7-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
crispro spune:
Neata!
Al meu e treaz, ma striga...
Rodi, pupam pe Isa sa nu faca buba...draga de ea... ioi, io inca nu is patita cu cazaturile... nici nu vreau sa aflu cum e ..
.
Paula, noi in State prima data am stat mai mult in Chicago, la mama, si am cheltuit pe haine, vizite prin oras, iesiri, pescuit, barci, parcuri de distractii (deci fara cazare). A doua oara am vizitat mult, si am stat la hotel 85% din timp, deci a fost muuuult mai scump. In Vegas era Beyonce, mai incolo era Lady Gaga la un alt hotel. In Miami era Ben Affleck la un alt hotel langa care faceam noi plaja... si noi din Zalau City... Cu parasuta a zburat legat de inca unul, si l-a filmat tot "drumul". Ii clantaneau falcile si tremurau obrajii... Io is viteaza si comentez de pe margine, daca nu am avut curaj...
Al meu s-a trezit o data pe la 12 noaptea dupa suzi, apoi la 5 de papa si acum de tot...
Duminica frumoasa fetele!
Sa-l ajutam pe Alex
ooana spune:
citat din mesajul lui eladea2005 sa ne laudam si noi... in sfarsit ne-a iesit un coltisor de dinte, un incisiv central de sus, urmeaza in curand urmatorul.. ********************************************************* Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010) ********************************************************* ERIC SI FILIP - POZE RECENTE Printul Eric are... Printisorul Filip creste... BLOG DE PICI... |
bravo iepuras!!!
Tina eu zic ca sunt dintii...alaltaieri si Matei s-a trezit plangand in hohote daca il iei in brate se linisteste? daca da, atunci dintii trebuie sa fie
Rody ce fain ca aveti pasaport...si noi ne facem la vara
nu-i faci o poza la pagina cu poza, sunt curioasa cum arata Isa
Cris si mie au inceput sa mi se vada fire de par albe ...eu de obicei ma fac cu henna, sa vedem daca mai prinde
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
ooana spune:
citat din mesajul lui rodyka asaaa... ca tot am zis ca mai am o premiera in seara asta, baia fetelor: am pregatit apa, Maria era vesela deja in vana si eu in salon o dezbracam pe Isa, numai bine facuse si kk. si in secunda in care m-am intins la masuta sa iau servetelele umede, domnisoara s-a rostogolit din pat direct jos pe gresie. a aterizat pe burta si a facut "poc" de nu stiam ce cazuse asa . sarcuta, a inceput sa planga, am luat-o in brate, am invelit-o in prosop, am verificat urme vizibile... nimic. dar tot ofta, si cand a vazut ca o las din brate in scaunelul de baie, a inceput alta tura de plans, asa ca premiera a fost alta in seara asta: prima cazatura din pat, ca baia s-a contramandat!! asa ca acum sta in brate la mine pe jumate adormita, mai intinde cate o manuta la tastatura. acum parca imi vine si sa rad cum am vazut maruntica jos la picioarele mele, dar daca ateriza pe spate cred ca nu-mi ardea de ras nici la ora asta... delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010) printesita Anca-Maria (26.06.2001) |
cum e Isa?
Noi 2
puiutz_mic spune:
citat din mesajul lui lauri_ca fetelor cu bebici de 6 luni, cat au in greutate? Doar ce am cantarit-o pe Stefi si are 6,900. A luat intr-o luna si jumatate doar 300 gr. Nu-i putin? |
si Raducu al meu 6950 gr la 6 luni, tot 300 gr. in ultima luna
pediatra mi-a spus ca e ok, ca e in parametri bla-bla, dar eu nu sunt deloc sigura ca e asa de ok. saptamana viitoare mergem si la pediatrul homeopat si vedem ce zice si el...
Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010
tina_80 spune:
Buna dimineata!
Am avut o noapte f grea, Raducu s-a tot trezit plangand....
I-am dat Panadol si Nurofen la 6 ore, temperatura tot mai are....nu a scazut mai mult de 37 si maxima a fost 38. Oare de ce nu scade la paracetamol si ibuprofen???
Aseara, am sunat dr si mi-a spus ca nu este de la dinti aceasta temperatura, cica e destul de mare (38). Mi-a spus sa-i dau Nurofen sau PAnadol, supozitoare si sa-l sun si azi....el se gandeste ca iar a racit...ma intreba daca a fost cineva racit din casa......nu stiu ce sa mai fac cu Raducu de raceste asa des....oare din cauza ca s-a nascut prematur?fac si eu ca Anca!
Fetelor, multumesc de raspunsuri!
Paula, si eu tb sa fac operatiunea curatat sterilizator. Cat otet ai pus?