Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 52 -

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria81 spune:

multumesc frumos miki pentru lamurire

eu mi-am facut prima data anticoagulantul lupic la medlife in iulie 2010 si a fost pozitiv, si apoi l-am facut de 2 ori in august si septembrie 2010 la fundeni si a iesit de fiecare data negativ la fundeni

astazi am facut legatura intre anticoagulantul lupic de la medlife si LA de la fundeni.

multumesc mult mult de tot m-am luminat

Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota, FVL pozitiv, Anticoagulant lupic pozitiv, 3 IA nereusite, FIV 1 nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

Floricico, buna draga mea si bine ai revenit! Asa cum spun si fetele, nu te mai stresa si nu-ti mai imagina pe cat poti. Nu esti singura , toate cred ca facem asa, dar nu e bine pt bebe. O sa trec pe femibion, am spus ca mai am cateva elevit si zilele urmatoare imi iau femib2. Mi-a spus si mie gineco sa intrerup restul pastilelor daca iau femibion, adica acid folic, omega 3 ca aspenterul nu am voie sa-l intrerup pana in sapt 34.
Salut toate fetele cu drag, eu astazi am stat mai mult in pat, la suceava vremea e f urata, ceata si asta ma afecteaza psihic.
In rest imi cer scuze daca nu raspund unor intrebari , dar daca nu cunosc nimic despre subiect, nu ma bag
Sa auzim numai de bine.
Diseara ma uit la noul show (Romanii au talent), sa mai uitam de toate.
Fiica'mea aia mare (18 ani)si-a luat ieri niste pantofi si i-a luat si lu' asta mic o pereche de totosei. A fost funny.
Va pupu

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 12+ cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, elevit 1/zi, omega 3 o caps./zi, 1 acid folic de 5 mg/zi]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrnscmnc spune:

Fetelor am revenit si cu vesti bunicele.
Floricica ma bucur enorm pt tine si trebuie sa fii fericita ca problema bebelinei a regresat si mai ales ca e mult mai mare decat varsta. E perfect si nu te stresa ca are CO in jurul gatului ca si al meu are dar daca masori fluxurile din cand in cand o sa fie bine si spun mediocii ca e f probabil sa se intoarca.Iti multumesc din suflet ca te gandesti la mine.
Ruxandra am vazut ca nasti marti la MedLife si acum mi-am amintit ca doctorita mea lucreaza la Grivita doar martea.Oricum iti urez nastere usoara.
Gliana sa stii ca eu am luat Elevit si Acid folic dinainte sa raman insarcinata cu vreo 4 luni pana la 28 sapt cand am schimbat cu Femibion 2.Sper ca Femibionul ii face bine lui bebe dar eu am constat ca imi cade parul ff rau si nu mai iau in greutate.Poate il ajuta pe el si nu pe mine ca e bine si asa.
Si sa stiti ca eu iau de la 16 sapt NoSpa de 40 cate 4/zi, iar de 3 sapt seara fac o fiola injectabil ca mi-o face sotul in ...deoarece ma doare burta si ma bate bebe grav si nu ma odihnesc deloc.Iar doctorita zicea ca daca o pastila nu e suficient pot sa iau si doza de 80 mg, deci nu e prea mult ce luati voi.
Acum sa va spun pataniile mele din ultimele zile.Miercuri dimineata m-am infiintat la spital si am constat ca aveam TRombocitele chiar ff scazute adica 86 cand valoarea normala trebuia sa fie intre 150-350.Plus ca aveam vreo 6 analize sub limite, deci ceva era in neregula.Am fost trimisa la Hematologie, am asteptat mult insa am dat de o doctorita minunata la fel ca Uscatescu, care a stat 30 de min cu mine de vorba si a luat foaie cu foaie din dosarul de bebe si si-a facut 2 pagini de conspect cu toata istoria mea.Am inteles ca trebuia sa fac si homocisteina dar daca nu mi-a cerut nimeni eu nu am stiut, si ce a intrigat-o a fost Antitrombina III care e sub limite in sarcina, iar fara sarcina e normala si cica trebuie sa nu se modifice ci sa fie constanta indiferent daca sunt sau nu insarcinata.Asa ca mi-a luat sange din deget ca e diferit fata de cel din vena.Rezultetele le-am avut a doua zi, sunt la limita dar stabile.Am facut si monitorizare, bebe e bine si am facut si eco si nu prea e bine pt ca intr-o sapt bebe a luat doar 70 g(2320 g la 35 sapt), e f putin ,iar retardul de cresteree si mai mare de 9 zile, colul s-a mai scurtat si are 2,3 cm, si placenta e mai subtire de la 38 mm la 33 mm tot cu lacuri vasculare si microcalcifieri.De asemenea are CO la gat si sta tot in pozitie pelvina motiv pt care mi-au dat si o veste proasta, adica m-au avertizat ca in 20% din pelvini bebeii ies cu o problema de pozitie a picioruselor deoarece stau ca turcii si ca o sa trebuiasca sa-i cumpar pampersi speciali si sa-i fac un masaj special pt 2-3 sapt.M-am albit la fata ca m-am gandit ca poate are picirusele stambe dar m-au linistit ca doar o sa fie mai cracanat si atat. Astea sunt vestile mele minunate si mergem inainte. Va pup pe toate si astept sa veniti cu vesti bune.

Mergi la inceput

Raspunsul medicului legat de folatii serici :
Folatii serici au semnificatie patologica doar cand sunt in valori mici ( risc de malformatii ale tubului neural la fat- la nivelul coloanei vertebralacel mai frecvent) ; valorile mai mari pe care le aveti dvs sunt rezultatul ac folic pe care il contine suplimentul gravidei( fenobion, elevit).
Va pupi

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 12+ cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, elevit 1/zi, omega 3 o caps./zi, 1 acid folic de 5 mg/zi]

Mergi la inceput

mrnscmnc, nu -ti mai imagina si tu acuma strambe picioarele copilului, roaga-te mult si asteapta sa-l vezi si atunci vei decide ce trebuie sa iei.
Si eu am luat cu 5 luni inainte elevit de a ramane insarcinata si acid folic vreo 2 ani . Gineco mi-a spus si acuma ca nu ma obliga sa iau femibion pt ca este si mai scump, sa fac ce vreau eu, ca la cazul meu merge si elevit f bine. altceva nu am luat , nici no-spa pt ca nu mi-a spus. Nici nu stiu in ce situatie sa iau no/spa mai exact, cand ma doare burta sau simt asa ca o presiune sau cand?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

mrnscmnc ma bucur ca sunteti bine, important e ca a crescut macar putin ... iti doresc sa duci inca 5 saptamani cu bine sarcina si apoi sa il ti pe bebe in brate. Legat de analize si mie in spital dupa nastere la 3 zile imi facea analize din deget si zilnic din vena.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Miki, ! Doamne-ajuta! Stii ca esti unul dintre "autorii morali", nu? MA rog din tot sufletul sa te rasplateasca Dumnezeu!

Mrn, incearca sa stai linistita; cred ca ai citit ca si eu am patit aceeasi chestie cu restrictia de crestere, dar bebe a luat zdravan in ultimele 3 saptamani. Deci sanse sunt! Vorba Glianei, nu te impacienta acum, sigur e un stres de care nu ai nevoie.

R. 38+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Cat ma bucur, fetelor, ca veniti cu vesti bune. Cat despre alte detalii care va supara, eu zic sa uitati de ele, ca ceea ce e esential conteaza, si anume ca sunteti bine si voi si bebeii vostri si mai aveti doar un singur pas de facut: nasterea. Eu va urez de pe acum bafta si nastere usoara, bebei sanatosi si recuperare grabnica!

Gliana, orasul tau e superb. Acolo si la C.Mold. mi-am petrecut eu vacantele copilariei si adolescentei, ca sora mea a locuit acolo cu sotul ei, cam 10 ani; din pacate, s-au mutat mai la sud si m-au lasat cu dor de Bucovina si Rarau. Cand aud Suceava, ma gandesc doar la vacante, timp liber, relaxare si aer de munte. Esti o fericita ca locuiesti acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ch_12 spune:

Nu-mi trimite nimeni MP cu mail-ul dr. Uscatescu?

MTHFR A1298C heterozigot,nicio sarcina, o IA nereusita in iulie 2010, o IA pe 10.02.2011, sotul- OATS

Mergi la inceput

Sara, asa este, Bucovina este printre cele mai attractive si frecventate zone turistice. Aici nu te plictisesti nicicand. Sunt mandra intradevar ca m-am nascut in aceasta zona dar imi plac mult si alte zone ale tarisoarei noastre.
Ok, ma pregatesc sa vizionez marele spectacol ,,Romanii au talent".
Seara buna si sa fim pozitive. Cineva sus sigur ne iubeste si pe noi si pe bebelusi.

Mergi la inceput