picioare de elefant???
ati auzit de asa ceva? sau este doar aberatia unei vanzatoare??
Marc are 11 luni si nu are pantofi.Pna in toamna nici nu a avut nevoie dar de acum se ingroasa gluma..am fost cu el la nspemii de magazine si oricat am probat nu intra si pace.Ca lungime e masura 22 dar am incercat si cu 24 si tot nu intra piciorul in pantof/gheata.
o vanzatoare a zis ca are picior de elefant si ca trebuie nu.s ce fel de incaltaminte speciala cu calapod foarte lat..sau sa.l tin in papuci de casa pana incepe sa mearga si apoi i se va "subtia" laba piciorului.Asta am si facut deocamdata dar totusi eu am auzit undeva ..ca un copil isi dezvolta mult mai rapid mersul in momentul in care are gheata in picioare care sa.l sustina bine,nu cu papucei de plus.
Va rog,poate fetele din Germania stiu la ce magazine ar trebui sa caut sau se fac doar la comanda???
Raspunsuri
Andrada spune:
Eu am avut alta problema cu Marcu. Si el a inceput sa mearga foarte devreme, la 8 luni jumate, si nu-i gaseam pantofi decit cu talpa de aia subitirica de decor. Ghetutze adevarat nu se faceau pentru virsta lui. Asa ca am acasa vreo 5 pantofiori din astia de decor tociti pina la cusatura. Apoi Marcu era burtos, nu-i gaseam pantaloni niciodata potriviti la lungime si sa-l cuprinda si pe burta. Cred ca astia au masurile aiurea, sau ca fac pentru un segment restrins de tipare..
Succes si nu-i Marc al tau elefant, vinzatoarea e girafa!
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
mamica dulce spune:
multumesc Andrada ai fost o dulce
Cu hainele am patit si noi cateva faze beton.are la 10 luni 13 kile si 83 de cm dar poarta numai hainute 92-chiar 104 ca e dolofan ca un purcel...ca se poarta exact ca unul e alta povestetoata ziua.
E dezvoltat..cel putin ca un copil de un an jumate,chiar multe cazuri am vazut cand e mai zdravan fat frumos..
Papucei de casa a tocit si Marc la greu ca fuge toata ziulica cu premergatorul,joaca si prinsa si ascunsa cu mine..
o fi de la nume?ca vad ca au cam aceleasi probleme Marcutii nostri
Julie spune:
Mamica dulce, pupicei dolofanelului tau!
Mi-ati inseninat dimineata, tu si Andrada :)))
Iar acum sa-ti zic ce am vazut si ce se practica in Japonia.
Aici copiii nu sunt incaltati cu ghetute cu talpa tare pana la o varsta apreciabila. Pe de o parte pentru ca e un sacrilegiu sa stai in casa incaltat :))), pe de alta doctorii recomanda exercitiul cu talpile pe podea:))).
Cauta niste sosete groase cu buline antiderapante pe talpi si lasa-l asa prin casa.
Pentru afara, ia-i ghete mai mari, ca n-o fi bai.
Aaaa, si stai linistita: si Matei al meu a fost "elefant" candva :))). Numai ca intre timp s-a transformat in paianjen si trebuie sa alerg duipa el prin casa cu lingura cu mancare :))))
eli spune:
Toate 3 ati fost comice. Rad de ceva timp si inca nu ma oprescAuzi, vanzatoare girafa, copii elefant si paianjan. si la mamici si la pitici!
O zi placuta!
Eli de si
dori spune:
Buna mamica dulce!
Am trecut si eu cu Matei prin faza asta, adica sa nu ii gasesc incaltaminte potrivita, pentru ca avea piciorul gros si nu ii intrau in picior nici pantofiori marimea 22. Asa ca am tinut baiatul descult, pana a invatat sa mearga ca lumea si pana la urma i-am gasit niste sandalute.
Sfatul meu este sa nu te agiti inca pentru pantofi speciali (ca o sa coste o gramada si mai mult de o luna probabil nu ii vor fi buni - la varsta asta copiii cresc repede, mai ales Marc cel voinic). Lasa-l sa mearga in casa cu sosete cu bumbi de cauciuc, pana invata sa mearga ca lumea si i se mai dezvolta piciorul. Tocmai am citit un articol in care se spunea ca bebe-ii trebuie sa invete sa mearga fara incaltaminte, pentru ca asa se dezvolta oasele corect si de-abia dupa ce invata sa mearge trebuie incaltati.