va spalati intravaginal zilnic?
Raspunsuri - Pagina 2
ingridnen spune:
nu sant recomandate decat in anumite cazuri... fetele te-au sfatuit bine
Ingrid si Cristi 7 ani
Diana_Simion spune:
Eu auzisem ca NU este bine sa te speli intravaginal DES. Dar zilele trecute am fost la doctorul Romila Marius de la CMU pt o consultatie si cred ca a observat ca ma spal intravaginal, deoarece m-a intrebat si apoi mi-a spus SA NU MAI FAC ASTA NICIODATA ! Organismul are sistemul lui natural de autocuratare, nu trebuie sa ne spalam inauntu niciodata. Il citez: "este ca si cum ne-am spala in ochi si nu doar pe ochi" ! :)
nona_denis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buburuza asa stiam si eu, dar astazi, ginecologul m-a facut sa ma simt ca ultima nu stiu cum sa-i zic proasta, inapoiata, cand i-am zis ca nu ma spal intravaginal. s-a uitat la mine de parca i-as fi spus ca nu ma spal deloc. |
La fel am patit si eu! Medicul a fost tare uimit sa auda ca nu ma spal intravaginal si mi-a zis ca trebuie sa ma spal de cel putin 2 - 3 ori pe saptamana!!!
Nu am mai fost la medicul respectiv, cred ca are ceva probleme
incognito spune:
Cu scuze anticipate daca cineva se simte lezat,desi nu ar avea de ce.
Nici un doctor nu recomanda dusul,spalatura intravaginala decit in caz de necesitate,ca si modalitate de tratament in unele situatii particulare.dar fiecare ginecolog recomanda sa te speli intravaginal macar de doua -trei ori pe saptamina.A nu se intelege aici utilizarea jetului de apa in vagin,jet proiectat cu un irigator sau mai stiu eu ce.E vorba de degetul personal in timpul dusului zilnic pe care nu e gresit sa-l treci prin vagin o data macar de curiozitate sa vezi asa ...ce mai e pe acolo.Acum,fie vorba intre noi daca seara asta ai un act sexual care se termina cu ejaculare in vagin,ce faci?Stai cu sperma acolo?Chiar si o saptamina ca nu e bine sa te speli intravaginal?Pai va puteti imagina ce parfum oferim partenerului a doua seara in acelasi context?Oribil,va spun eu.Nu zice nimeni sa pui irigatorul dar pe degetul tau se poate toaleta.Degetul tau ud cu apa simpla.Ce poti observa?Daca pe acolo e vreo secretie ciudata,daca peretii vaginului tau sint supli si daca mergi mai sus dai si de col,ii poti aprecia marimea,consistenta etc.Chestia asta iti ia 10 secunde in timp ce te speli.In nici un caz nu face rau.
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003
XIO spune:
Interesant, dar ce te faci daca nu suporti?
Se recomanda dus normal, spalat normal, nu trebuie sa folosesti irigatorul sau sa iti introduci degetul in vagin la dus, pur si simplu te speli normal.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
viviana spune:
Incognito, m-ai facut sa rad.
Pentru parfumarea nasului partenerului se mai poate folosi o petala de trandafir sau o crenguta de iasomie.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
incognito spune:
Ei...uite ca la faza cu suportatul nu m-am gindit...Hai lasa-ma ca-i doar un deget!Altceva e mai gros si nu cred ca zice careva ceva de neplacere!Bine ca vaginul e destept si se curata si singur,surplusul va veni pe slip totdeauna si asa vezi si daca ceva nu e in regula la o adica.Buna treaba!Ia sa-i intreb eu si pe doctorii de la serviciu de la mine sau chiar sa le atrag atentia sa mai ia in calcul si treaba cu suportatul...ca-s si ei ginecologi vorba aia...ne facem naiba de ris de la mic la mare.
Pe bune acum,chiar nu m-am gindit.In fond,fiecare face ce vrea.Se spala pe unde vrea si cit vrea...Nu e treaba mea si a nimanui pina la urma.
Inca ceva...bun,nu se recomanda degetul;,dusul si irigatorul.Deci mizam pe ce?Capacitatea de autocuratire?
Xio,iarta-ma,indraznesc sa te intreb ceva-ai avut ocazia sa ti se urce pe masa ginecologica pentru consult o doamna cu resturi de sperma in vagin din seara trecuta?Ca a avut femeia o durere acuta si...na,acus,nimeri pe la ginecolog....
E neplacut.
Ne spalam,nu ne spalam,cum ne spalam...fiecare face ce crede.
Esential e,zic eu,ca si idee centrala,rezumat-Fara irigatii intravaginale!,decit in caz de probleme reale de sanatate genitala si la recomandare medicala.
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.03.2003
incognito spune:
Departe de mine intentia de a stirni o polemica privind toaleta intima de care sintem responsabile fiecare dintre noi.
Eu nu sint medic si nu consider ca stapinesc informatii corecte si in totalitate.Dar am multi ani de munca in ginecologie,spital,ca asistenta.Si legat de folosirea din cind in cind a degetului in timp ce ne spalam,e inofensiv,nu doare,nu se intimpla nimic,e corpul nostru,nu avem de ce sa avem repulsie...
Am vazut in anii mei de munca multe femei care s-au prezentat pentru consult in absenta altor semne,numai ca au sesizat ele,acolo inauntru,altfel si altceva decit stiau.Culmea e ca de fiecare data aveau dreptate.Examenul cu valvele arata ca nu se inselasera-fie era un col hipertrofic din x motive ce urmau a fi elucidate,fie vreun polip acusat in col,fie vreo formatiune tumorala pe un perete al vaginului...Daca s-ar fi spalat mereu numai pe afara pur si simplu asa cum se spala un copil,nu aveau cum sa observe ceva.Nu stiu cit e de corecta varianta cu degetul dar pina la urma e o modalitate de curatire din cind in cind mai sanatoasa decit utilizarea irigatorului nejustificat si abuziv.
Sanatate multa sa avem si multa grija de noi.Si un consult genital,pe masa ginecologica,macar o data pe an!
Va pup pe toate,
Incognito
mami de Ioan si Ioan-06.01.2003
XIO spune:
Ah, asta cu "altceva e mai mare" imi aminteste de intrebarile unor medici la consult "pai la prieten faci tot asa?" cand femeile se incoarda.
E diferenta intre a-mi introduce eu un deget in vagin pana la col la dus, si a face sex cu prietenul meu. Lubrefierea, dilatarea, vascularizatia si altele isi spun cuvantu si fac diferenta.
Spre exemplu eu pana acum nu am reusit sa-mi introuc vreun ob si sa il "port" corect, am incercat de mai multe ori dar fara vreun succes. i nu's singura.
Da, vaginul se curata singur, iar pt. diagnosticarea diverselor probleme te duci la medic, asa e normal.
Referitor la ce i daca am vazut, tii ca nu este recomandat ca inainte sa vii la ginecolog sa folosesti irigatorul vaginal sau sa te speli inauntru cu degetul, ca abia pui valvele acolo.
Nu este rau sa te speli la dus cum spui tu, desi iti introduci degetul e mai bine decat fluxul continuu de apa/ceai al irigatorului, din pctul meu de vedere nu trebuie sa ajungi la col, dar nici nu este necesar sa faci asta pt. a fi curata.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
mari_paun spune:
interesant si educativ subiect.
eu introduc degetul in vagin la dush, ciudat a fost dupa cezariana cand simtem ca e ceva in plus pana s-a asezat cum trebuie colul - chiar eram speriata