Calendarul gradinarului vesel (17)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Scrisesem si eu aseara, dar vad ca nu mi-a aparut mesajul
Nu mai scriu tot carnatul, doar ca mi-au inflorit toate viorelele, brandusele, narcisele sunt mari, au vreo 15 cm si sunt pline de boboci, zambilele la fel, liliacul are muguri de vreo 2 cm, gutuiul japonez iarasi e frumusel foc.
saptamana asta semanam rosiile, am pus castraveti si ardei in ghivece si am mai semanat patrunjel, ca nu stiu ce la mancat pe ala de-l aveam, mai are cateva frunzulite ditamai brazda!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Madalina, bradul e primit de la cineva care il pusese pe teava de scurgere a apei si i se fisurase.
Gabriela, cu prima ocazie pun si poze, n-am apucat sa-l fotografiez dar mi-a drag de el de nu mai pot. Sper din tot sufeltul sa se prinda, fiind scos si pus in pamant in aceeasi zi. Interesanta dieta aia, ma mai gandesc daca ma apuc de ea sau nu. Pune te rog o poza cu tine, felicitari pt "pierdere"! (ce ciudat suna! )
Tala, asa-i ca-s frumoase viorelele? Si pe mine m-au surprins, nu credeam sa mai iasa dupa ce calcasem si sapasem pamantul in zona unde erau bulbii.
Apropo, nu stiu ce sa fac cu capsunii de la tine. Anul trecut s-au inmultit tare dar n-au produs nimic. Sa-i scot si sa pun din cei ai Elisei sau sa-i mai las si anul asta? Tu cei faci cu cei vechi?

Sotul meu a fost iar harnic: in ciuda vremii urate mi-a plantat bradul de 4m in fata casei, apoi a pus niste bulboase infrunzite luate din piata: narcise, zambile, lalele si de asemeni a mai plantat rizomii de dalie.
Bee, crinii mei (din soi portocaliu) au rezistat iarna, dar eu stiu ca si cei albi sunt la fel de rezistenti. Acum am vazut ca si fetele ti-au raspuns la fel.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Liviana, eu am avut productie din capsunii aceia. Nu fantastica, e adevarat, dar nici nu m-am ocupat de ei cum trebuia. In primul rand i-am lasat sa se indeseasca aiurea, la un moment dat i-au atacat si niste purici. Si, cel mai important (si mai rau) este ca sunt la umbra (eu chiar credeam ca acolo le merge bine dar se pare ca m-am inselat). Deci faci cum vrei, insa eu i-am curatat deja de frunzele topite. Urmeaza sa tai stolonii crescuti aiurea, sa-i mai raresc si sa sap pamantul intre ei. Nu vreau sa renunt la ei pt ca mi se par f parfumati si gustosi. Pe cei de la Elisa ii voi pune la soare.
Eu acum am realizat ca am uitat sa plantez vita de vie (am 2 bete cu struguri de masa) si rhizomii si tuberculii si ce mai trebuie pus acum. Apropo's de asta, Gabriela cred ca nu are rost sa astepti sa faci si tu asta pana la sf lui aprilie caci de maine vine caldura si o sa le amani inflorirea (sunt sigura ca nu vom mai avea parte de inghet)
Pt cine cunoste: acum se mai pot stropii pomii? si cu ce? (sunt cate un bat, plantati acum) - intreb pt nasii care s-au facut vecini cu noi si si-au infiintat o livada.
Valentina cum adica sa pui seminte de rosii? deja pui in pamant? Eu am rasaduri dar vreau sa incerc anul asta sa si insamantez direct insa citisem ca pe la sf lui aprilie se poate face asta. Si abia astept sa iasa lacramioarele
Pt cine vrea: am f multe bete de zmeura (nu au radacini formate dar am inteles ca nu se prind greu), repet ffff multe.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Pe bune, de maine se face cald? Ce bine ar fi! La noi azi-noapte si de dimineata a nins!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala
Pt cine cunoste: acum se mai pot stropii pomii? si cu ce? (sunt cate un bat, plantati acum) - intreb pt nasii care s-au facut vecini cu noi si si-au infiintat o livada.

Bucurie!

tata a stropit pomii saptamana trecuta, dupa ce a terminat taiatul ... inca nu e tarziu
el i-a stropit cu confidor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Liviana - uite aici sa vezi ce am realizat eu cu dieta 3+3...

Tala, tu zici sa ma risc si in weekendul asta sa plantez canna, crinii, freziile si daliile? De fapt crinii pot sa-i pun ca nu e problema, dar restul? Noaptea totusi nu e frig?
Oricum anul asta am hotarit sa pun o parte din ei in ghivece mari de teracota ca sa nu mai stau sa-i scot la toamna - de ex catziva rizomi de dalie deja i-am pus, dar tin deocamdata ghiveciul in casa. Maine sper sa ajung sa mai imi iau 3 ghivece din astea mari si am sa pun in ele crizantemele pitice si canna (tot soiul mai pitic) galbena cu rosu si inca cateva dalii pompon.
Restul am sa-i pun in pamant, doar sa ma hotarasc asupra locului ca stiu ca daliile sunt mari iubitoare de soare!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Multumesc Ioana, ii transmit vestea buna

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Wow, Gabriela, impresionant! Un Mare Bravo pt ambitie! Eu cel mai bine m-am simtit cu Montignac, dar din pacate nu am avut ambitia sa-l tin decat vreo 2 luni acum 2 ani. Dieta 3+3 pare si ea ok dar nu cred ca m-as simti confortabil cu 3 zile de proteine, adica doar lactate si carne, nu e o combinatie care sa-mi si placa.
Tala, multumesc pt sfatul cu capsunii. Eu am stropit pomii acum 1 sapt cu zeama bordeleza - eun praf la plic pe care l-am diluat cu apa. Se poate combina si cu ulei hoticol.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Tala, facem un solar mic si acolo punem semintele de rosii!
Cica de maine se face iarasi frumos in zona Bucuresti, soare mai cald, pana duminica cand se face frig si din cate am vazut pe la meteo, saptamana viitoare ploua.
Liviana, capsunii trebuie rariti obligatoriu!Daca n-o faci, nu-ti fac fructe!Lasi doar tulpina principala, in rest absolut toti rizomii ii tai!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Gabriela,pot sa-ti spun ca anul trecut am mancat primele kiwi "issai" din productie proprie .
De frica sa nu pateasca ceva l-am tinut in ghiveci si nu l-am dus la tara in gradina,asa ca "minunatiile" exotice au iesit cat ciresele,, dar delicioase.Era al 2-lea an de la achizitie.

Mergi la inceput