Calendarul gradinarului vesel (17)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

buna dimineata

nu mai vine primavara asta odata? ... azi dimineata era un friiig si o bruma ca de sfarsit de octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Buna dimineata!
Ioana doar 1 grad era dimineata la mine. M-am saturat de frig. Ma bucur ca ne intalnim pe aici desi eu sunt tare habarnista in ale gradinaritului.
Livia mi-au rasarit rosile. Sunt tare frumoasa .
Mi-am mai pus patunjel si busuioc. Astept caldura sa putem planta ceva in gradina. Mi-am tot cumparat seminte.
Zmeura asi vrea si eu dar e complicat caci nu stau in Bucuresti.

Mergi la inceput

a, am uitat sa ma plang

mie inca nu mi-au iesit ardeii . cred ca trebuie sa mai am putina rabdare ... i-am semanat in pastile de turba, m-am "necajit" sa pun cate o singura samanta si inca n-au iesit
rosiile mi-au iesit toate , daca se mai incalzeste afara, mai ales noaptea, cred ca o sa le mut in solar

m-am grabit si am cumparat de la obi o clematis, o tin in casa dar deja a inceput sa se intinda pe geam , mie frica sa o plantez afara, sa nu inghete

noi nu avem gradina sapata deci inca i-am facut straturi ... in toamna am avut multe de strans asa ca nu am arat gradina
sambata a facut tata o proba cu rotosapa, mai are ceva de reparat la ea, sper ca spre sfarsitul saptamanii sa facem si noi straturile, macar ceapa sa punem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Liviana - !
Ioana - eu am clematis-urile (am 3) afara, evident au iernat acolo, sunt rezistente la ger. Cred ca poti sa o plantezi fara grija - chiar daca lastarii de acum pot fi putin afectati, o sa ii dea altii noi. Iar ardeii, ca si vinetele, au perioada de incoltire mult mai mare decat rosiile, de asemenea si cresc mult mai greu - de asta se seamana mult mai timpuriu decat rosiile.

Si la mine era bruma de dimineata... asa ca totusi am hotarit sa astept cu rizomii si bulbii pina macar in primul weekend din aprilie. Am sa incerc insa sa mai pun in ghivece de teracota, in casa - am citit in ultimul nr din Gradina mea... ca ii pot pune asa si cand ii scot afara au sa infloreasca mai repede intrucit si intra in vegetatie mai repede decat daca as astepta aprilie de ex ca sa-i pun direct afara. Acum o sa vad...

Ma uitam in curte si mi se pare ca totusi nu au iesit toti bulbii pe care m-am chinuit sa-i plantez asta-toamna...e drept ca eu am si curtea foarte mare si e greu de crezut ca am plantat atatia...mai astept sa creasca si sa si infloreasca ca sa ma dumiresc ce si unde au iesit - acum imi pare rau ca nu mi-am notat, pe un plan, ceva - dar au fost atat de multi incat in toamna nu imi doream decat sa scap de plantarea lor...!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Gabriela, si din partea mea un mare BRAVO! Ai reusit asta fara sport? doar dieta?
Legat de bulbii de dalii, gladiole, eu mai astept un pic-primul weekend din aprilie(asta si pentru ca, apoi, se aglomereaza treburile cu Pastele, altfel as mai amana un pic).
Totusi, weekendul viitor voi scoate rizomi de irisi si, asa cum ti-am promis, iti dau, gandeste-te la o varianta de intalnire, zonele mele "de actiune" fiind Domnesti-Dr Taberei-Stefan cel Mare.
Floarea galben cu maron -Black Eyed Susan, de la alinta citire- inca nu a iesit, dar daca o asteptam prea mult va fi prea tarziu pentru irisi.
Off...si noi unde gasim un brad argitiu?
Valentina, ati reusit sa stropiti pomii?
La mine in gradina sunt doar ghiocei si branduse(un pic cam inghetate, brandusele) restul(lalele, narcise au rasarit dar sunt ff mici).

Am si eu o intrebare: sa iau vita de vie de la Sieberz, de la magazinele gen Brico sau sa caut alte ferme prin jur?
Imi fac cu ochiul Anita si Palatina www.sieberz.hu/index.php?content=36&kategoria=19&page=1 br / " target="_blank"> de aici (vreau sa fie rezistente si nepretentioase-nu vreau sa le stropesc, nu din considerente de BIO-non bio ci din considerente de timp).
Are cineva experienta cu vita de vie de la Sieberz sau recomandari din alta parte?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004

Ioana - eu am clematis-urile (am 3) afara, evident au iernat acolo, sunt rezistente la ger. Cred ca poti sa o plantezi fara grija - chiar daca lastarii de acum pot fi putin afectati, o sa ii dea altii noi. Iar ardeii, ca si vinetele, au perioada de incoltire mult mai mare decat rosiile, de asemenea si cresc mult mai greu - de asta se seamana mult mai timpuriu decat rosiile.

acuma asta e, daca n-am avut chef de semanat mai repede , nici vremea nu m-a indemnat ... daca nu se fac cumpar rasaduri de la producatori , oricum nu ma bazam eu numai pe rasadurile mele

am si eu clematis afara, n-am "studiat-o" sa vad daca a dat muguri dar parca de asta mi-e mila sa o scot afara ... a lastarit chiar bine, mi s-a intins pe geam ... poate o pun mai bine in solar, macar nu o bate bruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

buna fetelor, am si eu o intrebare: am semite de carciumarese, cand sa le plantez si cum e mai bine direct in gradina sau intai in ghivece?
anul acesta n-am apucat sa fac poze dar narcisele sunt mari si aproape toate inflorite si lalelele cateva...am plantat si in toamna si in primavara iara o multime de bulbi si tot mi se pare golasa gradinita
eu n-am scos daliile din pamant, sa vad daca mai iese ceva anul asta...
ce am testat si a mers peste iarna e passiflora, nu vad nici un mugure si aveam 3 plante destul de mari
spor la treaba si timp frumos

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Madalina, a avut sotul altele de facut, de pomi n-a mai avut timp, sambata asta avem in plan!
Simona, carciumaresele eu le pun direct in pamant, deocamdata nu e cazul ca e frig, in ghiveci nu stiu, presupun ca merge!
Sambata va fac poze la viorele si branduse sa vedeti ce frumoase sunt la mine!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Caut si eu un raspuns...
Am primit un trandafir japonez galben..si l-am trecut in alt ghiveci.Care nu are gaura..asa l-am luat fara sa ma uit , fara sa stiu.Socrul meu spune ca va muri floarea.Eu mai am asa inca 3 floricele..o cyclama, o spatuphylum si sporul casei.Nu stiu daca am scris corect.
Acum...vor rezista florile astea asa..in ghivece de ceramica fara gaura?

Codrin si Diana....cei mai iubiti dintre pamanteni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

leloo,multzam de raspuns.O sa mai astept cu cana,si pt rhododendron am luat fertilizator special,sa vad cand intru serios in paine cu gradina ca saptamana sta nu am chef dupa ce stau prin spital cu pitica.Daca reusesc sa mai fac in gradinita ce mi-am propus,peste vreo luna/doua o sa va pun si eu pozici.Spor la treaba tuturor

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

https://picasaweb.google.com/gluminita

Mergi la inceput