Calendarul gradinarului vesel (17)
Raspunsuri - Pagina 13
Cristina_OR spune:
Gabriela, multumesc de raspuns , intre timp m-am mobilizat si eu, si fiind o zi frumoasa ieri, am pus un pic la punct plantele din balcon.printre altele, am transplantat si acel trandafir, care erau de fapt trei fire, le-am pus in ghivece separate si i-am dus pe balcon.din pacate, nu am soare decat dimineata in acel balcon, sper sa le priasca,fiindca i-am amplasat pe pervaz.va mai tin la curent cu evolutia lor.
si fiindca ieri m-am cadorisit cu niste ghivece dragute, foarte decorative, am semanat si cateva seminte de patrunjel, de doua feluri, cel cret si cel obisnuit.acum.....sa vedem ce o iesi.
va doresc spor la munca, tuturor gradinareselor
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
leeloo2004 spune:
Prea ma mancau palmele si prea frumoasa a fost vremea in weekendul asta ca sa stau degeaba... Asa ca:
- mi-am greblat gradina de legume,
- am varuit pomii fructiferi (am niste emotii cu ei, sper din suflet sa se fi prins!),
- am plantat 2 magnolii pe care mi le-am luat vineri de la brico () impreuna cu o weigela si 3 "bete" de alun,
- am semanat ridichi de luna, ceapa verde, marar, patrunjel, salata,
- am mai cosmetizat putin trandafirii - dar nu i-am dez-musuroit, imi e frica inca de frigul noapte...
- am mutat ardeii in ghivecele ca deja banutii de turba nu mai erau indeajuns
- am curatat capsunii de partile uscate, am taiat stolonii, am curatat de smocuri de iarba - acum pot sa se apuce facut capsuni!
Cam asta am facut eu simbata ca duminica am fost invitati la un gratar, la niste prieteni...
Nu va zic ce fericiti sunt copiii, mai ales piticul mic, de vremea asta frumoasa - simbata au stat toata ziua in curte, au alergat pisica, au jucat fotbal, s-au tavalit pe iarba...ce mai, a fost super si pentru mine si pentru ei!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
olympia spune:
Ieri am inceput curatenia in gradina, ne-a luat valul si ne-am miscat cam mult dintr-odata. Azi sunt in refacere... E tare frumos afara, toate-s imbobocite, mi-au inflorit si ghioceii de gradina, sau sf Gheorghe cum le zicea bunica mea! Au aparut si albinute!
Am pus poze cu ei in blog.
teolinda spune:
Vai mai Gabriela ce harnicuta ai fost!
Eu sunt cu gradina destul de curata... alta data era vraiste. Trebuie doar sa tai/smulg tijele vechi de la tufanele, in rest nu prea am ce grebla... de sapat nu ma bag pt ca acum sunt bulbii in crestere/aparitie. Noi am fost plecati sambata iar ieri am stat prin curte... copii au fost in extaz... cel mic a experimentat mersul singurel prin iarba.. si mai ales sa jumuleasca smocuri iarba si sa guste ceva pamant/funze uscate
Olimpia - marfaaa ghioceii ...am si eu dar inca nu au aparut...e-adevarat ca-s mai la umbra , poate si de-asta plantele de-acolo se dezvolta mai tarziu.
Pupici tuturor si vreme frumoasa!
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
leeloo2004 spune:
Teolinda - ! Sa stii ca si mie mi-au inflorit doar ghioceii pusi la soare - am unii pusi si in fata, unde e mai mult umbra si aia abia acum au dat, de inflorit poate peste vreo saptamina!
Olympia - tare frumosi sunt ghioceii tai, nu am mai vazut pana acum soiul asta!
Poze
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
Salutare dragi gradinarese, felicitari pt prima dezmorteala din gradina!
Va scrie una bucata detinatoare de viroza care a bolit un w-e intreg si acum e in CM acasa. Singurul lucru pe care l-am putut face a fost sa tai cateva crengute crescute prea mult pe copacei si sa ii dau cu zeama bordeleza. Sotul meu insa a fost harnic, a facut vreo 3 brazde si a pus: mazare, morcov, ridichi si dovlecei (in ciuda protestelor mele, a pus mai multi ca anul trecut!).
Olympia, de ce le zicea bunica ta sf Gheorghe caci sunt tare harnice florile astea si infloresc din februarie! E soi mai "intarziat" in inflorire?
Gabriela, bravo, asa imi place! Cu ce ai varuit pomii fructiferi? Si ai mei au zburdat pe afara, cred ca le era dor de groapa lor cu nisip caci s-au jucat mult in ea; cel mic chiar ma solicita sa ii fac un castel din nisip! In curte nu e inca nici un fir de iarba verde, la voi a crescut deja?
Una peste alta simt ca renasc sufleteste de cand s-a incalzit afara, imi vine sa ma plimb doar pe afara, trebuie sa mai astept insa pana imi mor virusii din corp.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
leeloo2004 spune:
Liviana - multa sanatate! Cum cu ce am varuit pomii? Cu var! Si Tudor a dat iama in groapa cu nisip insa trebuie s-o desfiintez pe asta si sa-i fac alta, cu nisip curat. Din pacate nu am avut cu ce sa o acopar si pisica mea + cele din vecini si-au facut nevoile acolo, deci no way sa se mai joace in nisipul ala!
Eu nu am pus inca dovlecei - ma gindeam sa-i pun la inceputul lui aprilie, nu e prea devreme acum?
Iarba a trecut cu bine peste iarna - sunt citeva locuri unde s-a uscat la suprafata pentru ca a fost multa zapada si mai grea in locurile alea, dar o sa-si revina - undeva prin aprilie o sa chem baietii sa-i dea cu ingrasamint, probabil sa o si aereze si apoi isi va urma cursul firesc de crestere si tundere...
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.
olympia spune:
Pe vremea bunicii si-a copilariei mele, la noi infloreau ghioceii astia de Sf Gheorghe si-i duceam invatatoarei c-o chema Georgeta. Acum cu incalzirea globala, ma rog cu vremurile astea schimbatoare, iata-i acum infloriti.
In privinta dovleceilor si mie mi se pare cam devreme, stiu ca si ei si castravetii sunt mai sensibili. Da' voi sunteti mai la campie, noi mai la munte...
Tala spune:
Si eu am fost harnica
Am venit de la munte pe la pranz si nici nu m-am schimbat de haine si am plivit prin curte. Apoi am pus miliarde de rasaduri (chiar am exagerat). Am tratat pamantul cu apa fiarta si zeama bordeleza (merci Olympia ) si cu merpan contra pitium si cu ceva anti daunatori si cu stimulator de crestere bio. Acu' sper sa fie cu noroc.
Am uitat sa pun rizomii si nici nu cred ca voi mai avea timp caci din ce vad la prognoza mai avem 2 zile cu soare si apoi 10 cu ploaie
Liviana sa te faci bine ( e tare nesuferitya viroza care umbla acum).
Gabriela si tu esti tare harnicuta
Teolinda, iti dau un mail sa-mi dai si mie cate ceva desi habar nu am ce ai de dat si probabil nu mai am loc de nimic in curte
Mie nu mi-au iesit inca ghioceii - si am la fel ca tine Olympia, i-am pus in toamna, oare ce au?
Maine poate fac poza la branduse - au rasarit de o saptamana cred si sunt mult mai multe ca anul trecut, dragele de ele...
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
leeloo2004 spune:
Am reusit in weekend sa fac poze la rasaduri - asa ca puteti vedea de aici incolo rasadurile de ardei, vinete, rosii, panselutze si coriandru, iar primul iris pitic care infloreste - poza proaspata , din dimineata asta!!!!
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.