Calendarul gradinarului vesel (17)
Raspunsuri - Pagina 14
lbelciug spune:
Am banuit eu cu o sa pice aiurea intrebarea mea, Gabriela. Vroiam sa stiu daca ai folosit lavabila sau var nestins. Dovleceii i-am pus anul trecut pe 20 martie, dupa asta m-am orientat cand i-am dat sotului semintele. Daca nu ies, nu-i bai, ii mai pun o data.
Multumesc, Tala. Cum a fost la munte?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Tala spune:
Liviana la munte a fost f relaxant si placut - la pensiunea la care mergem de obicei ca si acum e o mancare fantastica si vremea a fost la fel. Insa nici unul din noi nu a rezistat si am fugit de acolo la 11 ca sa ajungem cat mai curand acasa, mai precis in gradina.
Azi de dimineata am facut cateva poze, aici:
https://picasaweb.google.com/114544025448659253204/Mar15201102#5584379953208305762
Vad ca vin ploi. Sper ca dupa ce trec adica de luni incolo sa pot pune si eu cei 2 butasi de vie cu struguri de masa, rizomii si mazarea.
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
ioanaiub spune:
buna dimineata, gradinareselor
va citesc de ceva vreme dar n-am indraznit sa scriu si eu ... vad ca sunteti foarte pasionate de gradinarit dar si rezultatele sunt pe masura, am admirat pozele voastre
am si eu o gradina, mare , dar lucram impreuna cu parintii mei, mai mult dupa-masa, dupa servici ... eu pana acum m-am implicat mai putin, fiind mai mult ocupata cu copiii
mi-ati facut pofta si mie asa ca anul asta am semanat si eu rosii si ardei, rosiile au rasarit deja , sper sa reusesc sa cresc si eu macar cateva rasaduri ... in anii trecuti am cumparat rasaduri de la piata sau de la cunostinte, noi n-am facut niciodata, din lipsa de timp
gradina e mare, avem o livada si doua solarii cu trandafiri, un spatiu "verde" pentru relaxare, o mica plantatie de afini si in rest arabil ... nu avem casa acolo, de aceea mergem doar dupa-masa
cand o sa am timp o sa fac un album, sa va arat si voua poze
imi place de voi ca sunteti asa pasionate, adevarul e ca pana acum eu am muncit in gradina din obligatie , tatal meu e horticultor si lui ii place, de cand ma stiu am avut gradina mare, cu flori, pentru vanzare, initial lalele, apoi gladiole si tuberoze, apoi trandafiri ... mie nu-mi placea pentru ca dupa scoala mergeam in gradina si stateam acolo pana seara , mi-ar fi placut si mie sa ies cu colegii ... in fine
acum si sotul meu e pasionat, crescut in bloc, l-a apucat pasiunea pentru agricultura ... am mostenit un teren de la bunici (tarani din tata in fiu ) si era pacat sa-l lasam pustiu
m-am intins la povesti si am uitat de fapt de ce am intrat la voi
am vrut sa te intreb Gabriela daca esti multumita de ce ai comandat la sieberz, cum se comporta plantele ... eu as vrea sa iau niste muscate si sunt curioasa cum se comporta. terenul nostru este in camp deschis si in anii trecuti am avut petunii si muscate curgatoare, in ghivece atarnate la o filigorie si in jardiniere pe un car vechi si s-au cam imbolnavit, plus ca le-a cam bautut vantul de le-a zapacit
leeloo2004 spune:
Liviana, nu a sunat aiurea, doar ca nu intelegeam ce ma intrebai ! Eu nu am dat niciodata cu lavabila (nici nu stiam ca s-ar putea...) - am de anul trecut var nestins si acum tot din asta am folosit (cine mi-a cumparat mi-a cumparat mult prea mult - pot sa dau 10 ani de acum incolo pomii cu var...)...
Tala - ce frumoase sunt brindusele!!!! Si ti-a inflorit deja si o zambila sau ma insel eu? Salcia mea e la fel, plina de mitzishori!
Ioanaiub - bine ai venit printre noi! Eu muscate nu am comandat pina acum de la sieberz - acum am comandat prima oara, dar nu mi-au sosit inca, probabil vin in aprilie. Restul plantelor, majoritatea, s-au comportat ok - am pierdut doar un zmeur (apropos, cei 2 zmeuri comandati in toamna s-au prins - am vazut de dimineata ca au mugurasi si chiar niste mici frunzulitze, noi - ramine sa vad daca intr-adevar rodeste de 2 ori/an asa cum zicea reclama...) si 2 pomi fructiferi care nu mi s-au prins - bulbii au fost foarte ok, tufele la fel. Eu sunt multumita de ce am luat de la ei - sa vedem ce spun si restul fetelor care au mai comandat - b.nica - tu ce spui?
De dimineata nu m-as mai fi lasat dusa din gradina (dar trebuia sa ajung la servici...) - cu ocazia asta am vazut ca am 4 irisi galbeni pitici infloriti si chiar si o lalea, grabita tare, tare - pitica si ea - care se va deschide zilele astea. O parte din narcise sunt chiar mari, cu bobocul de floare vizibil - acum nu stiu cit isi vor incetini cresterea/inflorirea daca vine frigul...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
b.nica spune:
Ioanaiub,eu nu am comandat muscate la sieberz,in schimb stiu de la o prietena ca a fost multumita de cele curgatoare.
Gabriela si eu am patit-o cu pomi de la ei si nu mai comand de acolo; cu aromaticele si arbustii am fost multumita si am mai comandat.
Acum mi-am adus aminte ca m-au deceptionat si cu tufanelele acelea ..Feur..de culoare rosie care au iesit in final grena.
albinutza spune:
buna, fetelor aveti idee de unde as putea sa cumpar seminte de lucerna ? trebuie sa fac rost pana sambata cand plec la tara si habar nu am de unde as putea sa cumpar. as vrea de la un magazin specializat nu de prin piata (daca o fi in piata!).
oricum o sa ma mai uit pe net.
leeloo2004, nu stiu de ce nu pot vedea mesajul tau de la dieta 3+3 eu ma bucur de fiecare data cand scrii acolo iar acum imi apare ca ai trimis un mesaj dar nu il pot vedea !!??!!
Tala spune:
Da Gabi am si o amarata de zambila printre bulboase - a rasarit in zapada si a cam lovit-o inghetul. Am insa una in casa, galbena si super parfumata care 3 flori!!! intr-un bulb *imi imginez cam cat a fost fortata*
Bnica si eu vroiam sa te intreb ce fac cu coacazul - are 3 crengi cam de 70-80cm cu muguri - ii las in pace sau ii tai ca sa ramifice? sau e prea tarziu pt operatiunea asta?
Acum am o problema cu rasadurile de rosii - mari frumoase dar cu un virus ceva caci li se chircesc frunzele - nu se vede nimic pe ele insa clar ceva e in neregula. Am luat una azi si am dus-o la un magazin de fito-sanitare si dna de acolo nu prea a stiut ce sa-mi dea (fiind vorba de rasad nu ne putem arunca la orice substanta). Off, dar eu ma incapatanez si tot pun rasaduri
Albunitza lucerna gasesti cu siguranta in targ (orice targ din ilfov) sambata la prima ora.
Ioanaiub iti zic si eu bine ai venit! Ce grozav ca aveti curte asa mare, dar te cred ca e complicat pt ca nu locuiti acolo. Fiind in 'camp' cum ai zis, nu aveti parte si de disparitii?
Bucurie!
ioanaiub spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala Ioanaiub iti zic si eu bine ai venit! Ce grozav ca aveti curte asa mare, dar te cred ca e complicat pt ca nu locuiti acolo. Fiind in 'camp' cum ai zis, nu aveti parte si de disparitii? http://tabloute.blogspot.com/ Bucurie! |
multumesc de primire
o, ba da, am avut parte si de asemenea evenimente ... in urma cu vreo 2 ani ne-au furat 15 pomi din livada si 5 tufe de coacaze; pomii erau mai mici si intr-o noapte i-au scos, asta dupa ce sotul meu tocmai ii facuse cu var
avem gard pe jumatate din teren si e la vreo 200 de m de sat, mai sunt "binevoitori", dar de vreo 2 ani nu ne-a mai disparut nimic
ieri zicea sotul ca pe terenul vecin vrea proprietarul sa-si faca livada si vie, asa ca vom avea vecini ... celalalt vecin cultiva porumb
o sa dau si eu comanda la sieberz, pentru niste muscate, sa vad daca ma "cuplez" cu un coleg de birou, sa impartim transportul
am vazut la ei si niste puieti de catina, noi avem doi in gradina dar nu rodesc, cred ca sunt de acelasi "sex" ... astia de la sieberz am vazut ca sunt pereche si or fi si de soi
b.nica spune:
Tala,coacazul eu zic sa-l lasi asa si sa observi ce se intampla;numai asa inveti cum este cu taierile.Daca tai din crengi acum il indesesti;vezi cand rodeste unde sunt lastarii productivi si de ce.Eu am cam renuntat cu instructiunile din carti ca-mi incrucisam ochii cu anul I,II,III, s.a.m.d.
Tala spune:
Ok Bnica, asa fac (adica nimic ).
Sunt happy happy ca am primit azi de la mama unei prietene niste stanjenei si zmeura galbena - yupiiii
Bucurie!