Calendarul gradinarului vesel (17)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Bulinutza - eu stiu ca dezvelirea se face primavara destul de devreme, insa ar trebui sa treaca pericolul ingheturilor...parerea mea e sa mai astepti macar pina la sfirsitul lunii...
Cristina_OR - trandafirii, mai ales cei pitici, adusi in apartament, sunt sensibili la caldura, aer inchis si de ei se prind usor tot felul de daunatori... Sfatul meu este sa il muti in balcon, trandafirii rezista si la ger, afara, deci in balconul tau, mai ales daca e racoare, o sa-i mearga bine. Trandafirilor le trebuie de asemenea soare, deci daca balconul este unul insorit, cu atit mai bine!
Roli - eu am pus in casa dar nu am avut succes cu ele, insa se schimba treaba cu cele pe care le-am plantat in gradina. Seminte poti sa iei din multe locuri - magazine specializate, hipermarketuri, magazine de bricolaj, etc. Poti de asemenea cumparat plante tinere in ghivece si sa le transplantezi in gradina. Eu am in gradina rozmarin, cimbru, leustean. In primavara trecuta am pus busuioc (si ams a pun si anul asta), patrunjel, marar, coriandru, menta. Semans emintele direct in gradina, in luna aprilie.
Tala - imi pare rau de rasadurile tale...ma uitam si eu la cele de rosii ca deocamdata nu par prea ok, nici nu mi-au rasarit toate...Cred ca nici eu nu am noroc la rasaduri anul asta...

Vroiam sa va zic ca mi-a sosit comanda de la sieberz, asa ca in weekendul asta am treaba! Plus ca vreau sa seman si seminte de ridichi, salata si ceapa verde...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

A pus cineva condimente (marar, patrunjel, cimbru, tarhon, rozmarin)? Am nevoie de sfaturi cum se cresc, de unde seminte?

Roli,eu am tot incercat si pot sa-ti fac niste recomandari:
-mararul merita pus numai in gradina si intr-un loc unde nu se mai umbla pt. ca se autoinsamanteaza de la an la an;
-patrunjelul este f. aromat daca il obtii din seminte de patrunjel de radacina;
-pt. tarhonul nu te sfatuiesc sa-l obtii din seminte;el este de 2 feluri:rusesc si frantuzesc;numai unul din acestea(nu mai stiu care) se prinde prin seminte dar nu are niciun parfum,aduce vag cu tarhonul din piata.
Eu am cumparat din celalalt care se inmulteste numai prin separarea tufei.
-rozmarin,eu am optat pt. unul tarator care este f.frumos si f. aromat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

laleloo multumesc! asa ma gandeam si eu ca sa treaca perioada cu temperaturi negative noaptea

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bnica, chiar ma gandeam ca ai plecat catre alte meleaguri! De cand nu te-am mai vazut...
Tala eu am pulverizat cu zeama bordeleza si am mai facut o chestie, da e inventie personala. Am citit ca se poate dezinfecta pamantul la cuptor si atunci ca sa nu ma complic, eu l-am oparit. L-am lasat sa se raceasca, evident... dupa care am insamantat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Buna,
eram si eu datoare cu un raspuns mai ales ca se anunta un weekend calduros deci potrivit pt tratamentul pomilor, daca se incalzeste brusc nu cred ca mai e potrivit acest tratament, care tb facut in februarie, dar, cum in februarie nu a fost cald delooc, cred ca in urmatoarele zile inca se se mai poate.
Solutia cu care am dat noi, acum, cat pomii nu au intrat in vegetatie, este: zeama bordeleza in amestec cu OVIPRON 2000(ulei mineral cu actiune insecticida)

Recomandarea de preparare a fost:
la 10litri apa 300 gr zeama bordeleza(am cumparat-o sub forma de granule avand conc: 20%cupru din 80% sulfat de cupru neutralizat)
in aceeasi 10 litri de sol am adaugat 150ml ulei OVIPRON.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Deci cu tarhonul e problema...am sa incerc patrunjel marar si cimbru pentru inceput sa vedem ce iese.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Azi am oprit la un magazin de bricolaj si nu am plecat cu mina goala... Mi-am luat doua magnolii maricele, un ghiveci mare de teracota (sau un material asemanator) in care vreau sa plantez (deocamdata in interior) dalii pitice, 3 aluni (cu radacina nuda) si inca o weigela (asta e a 4-a...) si mi-am mai luat benzi de seminte pentru ridichi si marar. Deci in weekendul asta am activitate!!!!
Spor la treaba si voua!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Bnica bine ai revenit! si eu credeam ca ne-ai dat uitarii.
Subscriu la ce spui despre tarhon. Anul trecut am bibilit 7 fire (cat mi-au iesit din rasad) pana s-au facut ditamai tufa ca sa constat ca nic macar miros de iarba nu au ...
Am cumparat acum o luna rozmarin dar cred ca era deja bolnav de fainare (as vrea si eu din cel tarator dar n-am gasit nici ca atare nici seminte). Busuioc am pus in rasad separat de cele care s-au imbolnavit si vad ca-i merge bine (e o nebunie de busuioc - un fir cred ca parfumeaza 100mp de curte - cine vrea ii dau seminte caci am pastrat o gramada). Marar sper sa-mi rasara unde a fost anul trecut, patrunjel intr-adevar cel din seminte de radacina e mai parfumat. Voi mai pune salvie, am cimbrisor salbatic (e o nebunie cu carnea de pui)
We asta nu fac nimic pt ca plecam la munte insa luni sper sa pun noua tura de rasaduri si sper sa le si mearga bine.
Va doresc soare si caldura (eu cam merg la frig)

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Helau, helau...Vine, vine primavara!Speram...cel putin ultimele 2 zile cam asta ne dau de banuit.

Dragele mele mi-era un dor de voooi, da' recunosc n-am mai dat pe-aici de fooooarte multa vreme.

Am observat ca deja v-ati facut planuri de lucru felicitari harnicutelor!

Eu inca n-am avut timp sa ma gandesc si sa planuiesc, e drept ca m-a deprimat si iarna asta atat de lunga si in plus m-au tinut in priza picii cu viroze, tuse, febra .

Mi-am facut un pic de timp si m-am mai invartit pe net si pe retele de socializare si am gasit-o pe Gabriela. Si ca sa vezi ce mica, mica e lumea... tocmai ma intreba finul meu de unde te cunosc... da' eu te luasem din lista lui de prieteni si uite-asa am aflat ca tu esti verisoara lui. Asa ca draga Gabi... poate-asa o sa avem sanse mai reale sa ne cunoastem mai bine.

Fetelor nu va uit cu promisiunea care v-am facut-o si totodata invitatia sa va dau niscaiva ierburi, tufanele de pe la mine... pt amatoare.
Da' daca eu n-oi mai da nici un semn de viata pe-aici ... ma puteti trage de maneca/urechi... pe adresa de mail id_lili@yahoo.com.
Invitatia ramane valabila.

Acum va pupacesc pe toate, va spun spor la munci si merg sa mai citesc ce-ati dezbatut voi pe-aici si poate mai revin pe subiect.

Toate bune tuturor si o primavara frumoasa!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Olympia,Tala,,!
Am facut o mica pauza dar din cand in cand am mai revenit pe aici.
Acum fost f. impresionata de eforturile voastre minunate pt. gradinarit si nu am mai rezistat sa stau la distanta.
Nu pot sa va spun deocamdata ce am mai facut pt. ca am mari emotii cu niste arbusti exotici care nu stiu cum or sa iasa din iarna ca nu prea m-am ingrijit de ei,.
Imediat ce ma lamuresc va povestesc ispravile mele.

Mergi la inceput