Dovleceii il sarbatoresc pe Marco!(sept-oct2009)-9
Raspunsuri - Pagina 6

Danuta1979 spune:
Roxy, vezi ca noi mai intram si pe facebook. Daca ai cont de facebook, poti sa mi-l dai pe PM ca sa te adaug.

Roxxy80 spune:
Dana, sunt deja in grupul de pe facebook, dar eu stau asa mai retrasa .
Referitor la bona, pot spune ca ne-am gasit intamplator. Eu vazusem deja vreo 3 bone si, desi nu aveam ceva clar de obiectat la vreuna dintre ele, ceva nu-mi placea. Eu lucrez in recrutare si am ceva experienta in domeniu. Intr-o zi ma plimbam prin parc si m-am asezat pe o banca vorbin la telefon cu o alta bona. In timp ce vorbeam ma uitam la o femeie aflata pe banca alaturata cum se juca f f frumos cu o fetita cam de 4 anisori cu papusi Barbie. radeau, vorbeau amandoua cu papusile etc. Dupa ce am terminat convorbirea, ea a intrat in vorba cu mine si mi-a spus ca a auzit ca eu caut bona. Ea lucra ca bona la fetita respectiva dar urma sa incheie intr-o saptamana pt ca o dadusera la gradi (avea 3 ani si cateva luni si statea cu ea de la 1 an). Am avut prezenta de spirit si i-am cerut sa o sune pe mama fetitei pe loc si sa mi-o dea la telefon. Si asta a fost.
Nu sta cu ambii copii pentru ca nu mi-as permite (in plus mi-a spus de la inceput ca nu stie daca s-ar descurca cu 2 copii asa mici). Acum ii ofer 11 milioane si doar are grija de Maria (ii face mancare aproape zilnic-eu inca ii gatesc separat), mai spala si vasele, biberoanele, mai intinde rufe sau baga la masina (toate astea le face din proprie initiativa). Iti spun ca plec f linistita la serviciu fara umbra de indoiala in suflet. Pe Maria o gasesc mereu vesela si mereu facand chestii noi.

Danuta1979 spune:
Da, intr-adevar a fost o intamplare fericita. Asa a fost sa fie sa va gasiti bona potrivita Mariei :)
Eu ma tot gandesc ce si cum sa fac cu fetita mea in Septembrie. Adun informatii si caut solutii. Din martie-aprilie vreau sa intensific cautarile si sa ma hotarasc intre: cresa/cresa particulara/gradinita/gradinita/gradinita particulara/bunica - mama sotului - regasita dupa 40 de ani de disparut in ceata. Mama mea ar fi perfecta dar sta la 200 km si nu se relocheaza caci mai are un copil acasa adica pe tata:))
Partea buna e ca voi pleca la munca cand a mea o sa aiba 2 ani deci exista mai multe variante. Partea mai putin buna e ca stau in centru si aici nu prea sunt crese/gradinite cu program prelungit si care sunt sunt majoritatea particulare si cu preturi de centru.
Dar am eu un feeling ca va aparea solutia perfecta si totul va fi cum nu se poate mai bine :)

Ioanna81 spune:
va fetelor
Rox ce ma bucur ca ai gasit bona asa de buna si un job la fel de bun. bravo! cred ca e minunat sa pleci cu inima impacata la serviciu si sa nu-ti faci nici un fel de griji pe parcursul zilei
Mady multa sanatate sotuli si tie multa putere sa poti avea grija de toti trei
Sa o ajutam pe Raisa
Ioana si Carol Ioan fac Trazbātii

iuliapapusa spune:
Buna mamicilor.Ce mai faceti?
Ioana cred ca a mers de minune plimbarea iar cel mai fericit cu siguranta a fost Carol chiar daca s-a speriat de curcani.Cat despre macarita si noia am dat-o pe Stefi de luni bune pe mancare "normala" si este foarte incantata.
Laura sper ca i-a trecut febra Lui Mihaita.Zici ca e de la dintisori?Off ce pacatosi mai sunt.Si luta mea este cam mucioasa si tuseste putin.ii voi da nurofen si stodal. sa treaca
Roxi bine ai revenit.Din pacate asa se intampla cu cei care au frate/sora la gradi.Este inevitabil.Insa observ si muulte progrese.Puzzle?Hmmm ii caut si eu.Noi aven turnulete cu cercuri si le potriveste f bine pe toate ba chiar a invatat si cateva culori cu ocazia asta ca sunt colorate.Si lasa ca si luta mea e batausa tocmai ce ma laudam zilele trecute.Cat despre dusul la cresa sa sti ca si la mine este singura obtiune.Nici eu nu am unde sau cu cine o lasa si de fiecare daca cand ma gandesc ca din septembrie se va duce la cresa imi dau lacrimile si ma cuprinde o teama sau agitatie.Insa nu-mi mai permit inca un an acasa fara prenatal si salariu.Asa ca ma rog sa se acomodeze si sa aiba grija de ea.Eu deja am inscris-o.Apropo grasulina mea are 13 kile
Mada multa sanatate si recuperare rapida sotului de luta
Stefania Gabriela (13.09)
poze luta
"Am nascut copii in lumea asta intunecata pentru ca aveam nevoie de lumina pe care numai un copil o poate aduce."Liz Armbruster
"Petrecem primele 12 luni cu copiii nostri pentru a-i invata sa merga si sa vorbeasca , iar urmatoarele 12 luni spunandu-le sa stea jos si sa taca."

laura78nico spune:
Buna fetele!
Roxy bine ai revenit!
Mady sanatate sotului!
Inca nu stiu de la ce poate fi febra, urna sa o sun acum pe doc dar este ocupat.Aseara mi-a facut39.1 si i-am bagat un supozitor cu novocalmin si nu a mai avut febra pana acum cand are38.4. Si azi a facut kk de doua ori si cam moale. Ma duc sa le dau supa cu galusti si revenim!am pe toata lumea.
Ps Si eu ma gandesc la Iulika daca o fi nascut.
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Roxxy80 spune:
Ioana, este intr-adevar confortabil si linistitor sa pleci la serviciu stiind ca-ti lasi copilul in regula. Uite, de exemplu nu ma simt deloc bine cand sunt nevoita sa-l las pe Matei la ai mei pentru ca stiu ca ei nu tin cont de absolut nimic din ce le cer: ii dau dulciuri cu nemiluita, il lasa la desene cu orele .
Iulia si fetelor care urmeaza sa va duceti copilasii la gradi sau la cresa, ganditi-va de pe acum la variante pt copil de stat acasa. Am ajuns exact la vorbele pediatrei noastre, si anume ca in primul an de gradi copilul sta o sapt la gradi si 3 acasa. La noi chiar asa e. Si nu numai la noi ci la toti cunoscutii nostri. O singura fetita cunosc care nu a facut mai nimic in primul an de gradi, dar ea chiar e exceptia.
Oau, Iulia, 13 kilograme? Pe mine ma innebuneste pediatra ca are mult Maria, adica 11 kg si vreo 200-300 de grame. Mereu ma toaca la cap sa am grija cu alimentatia ei etc. Ea e specializata si pe nutritie si cred ca vede f multi copilasi cu probleme de greutate mare.

Danuta1979 spune:
Ei, pediatra ta cred ca are ea un stres cu greutatea:) De regula asa sunt astia care se ocupa si de nutritie :D
A mea are 12,4 kg si arata numai bine. E si inaltuta si mie mi se pare ca e numai bine. Nu e grasuta deloc. Cred ca depinde si de greutatea oaselor, de constitutie, inaltime.
Stiu de faza cu imbolnavitul si ma stresez si eu sa nu pateasca si a mea. Daca va incepe cu raceli si altele, asta e, o sa intrerupem cresa/gradinita si o sa gasim o bona. Dar macar incercam o luna, doua sa vedem cum merge:) A mea e si f iubitoare de copii si multime si pt. socializare ar fi minunat pt. ea. Cateodata am senzatia acasa ca se plictiseste rau de mine:))

Roxxy80 spune:
Da, stiu ca e stresata. oricum eu sunt de felul meu exagerata cu alimetatia ei si a lui Matei, asa ca nu mai conteaza ca ma streseaza si ea .
Dana, sa stii ca si eu cand il aveam doar pe Matei, de multe ori simteam ca se plictiseste cu mine. Cateodata nu-i mai ardea sa se joace cu nimic, devenea plangacios. Cu Maria nu patesc deloc asta pt ca ea este in continuu pe urmele lui Matei. Scopul ei in viata este sa-l enerveze, sa-i strice puzzelurile, castelele din lego, sa-l bata si pe urma sa-l pupe etc. Cand e cu Matei ea mereu are treaba. In schimb, cand e singura cu bona si nu pot iesi afara din cauza de ger sau vant imi spune bona ca devine si ea mai plictisita si nu-i mai arde de niciun joc.
Si eu gandesc la fel fata de gradi, ca e bine pentru socializare, joc, dar am preferat bona pentru Maria pana la 3 anisori (poate si pentru confortul meu psihic) ca sa mai aiba parte de iesirile zilnice in parc, de dat pe tobogan, leagan, la fel cum a avut parte si Matei etc. La gradinita unde este Matei nu-i scot deloc afara pana la primavara, chiar daca sunt zile frumoase si calduroase afara. Mor sa stiu ca sta intre 4 pereti de la 8 la 4 dupa-amiaza.
Citat: |
citat din mesajul lui Danuta1979 Ei, pediatra ta cred ca are ea un stres cu greutatea:) De regula asa sunt astia care se ocupa si de nutritie :D A mea are 12,4 kg si arata numai bine. E si inaltuta si mie mi se pare ca e numai bine. Nu e grasuta deloc. Cred ca depinde si de greutatea oaselor, de constitutie, inaltime. Stiu de faza cu imbolnavitul si ma stresez si eu sa nu pateasca si a mea. Daca va incepe cu raceli si altele, asta e, o sa intrerupem cresa/gradinita si o sa gasim o bona. Dar macar incercam o luna, doua sa vedem cum merge:) A mea e si f iubitoare de copii si multime si pt. socializare ar fi minunat pt. ea. Cateodata am senzatia acasa ca se plictiseste rau de mine:)) Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009) |

iuliapapusa spune:
Roxi bineinteles ca si eu mi-as dori bona insa, din pacate nu ne permitem de luta
Stefania Gabriela (13.09)
poze luta
"Am nascut copii in lumea asta intunecata pentru ca aveam nevoie de lumina pe care numai un copil o poate aduce."Liz Armbruster
"Petrecem primele 12 luni cu copiii nostri pentru a-i invata sa merga si sa vorbeasca , iar urmatoarele 12 luni spunandu-le sa stea jos si sa taca."
http://iuliapapusa.blogspot.com/