Dovleceii il sarbatoresc pe Marco!(sept-oct2009)-9

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Hola!

Lali si eu le simt lipsa fetelor!

Mady ce face sotul? Cum merge recuperarea?

Monica sa treaca febra.La fel zic si eu nurofen si panadol la 4 ore.Eu recunosc ca i-am dat mai repede supozitorul. Stiu ca poti 2 pe zi la interval de12 ore vorbesc de novocalmin.

si noapte buna!

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Fetele, am plecat la spital pt ca nu reusim sa tinem temperatura sub control. Am chemat si salvarea si ne-a "sugerat" sa cerem trimitere medicului de familie pt Grigore Alexandrescu si sa nu asteptam pt ca "i se pare dr de la salvare ca ar fi ceva la plamani".

Sper sa nu ne opreasca in spital si sa nu fie nimic grav cu toate ca temperatura nu scade nici cu panadol/nurofen nici cu supozitor paracetamol mai jos de 38,9.

Va pup si numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineata!

Of mai Moni,asa rau e ? Of ,si sunt pline spitalele din toata tara de copii cu viroze respiratorii,pneumonii si gripe. Sper sa nu fie de internare,ca intri in spital cu una si pleci cu 3 boli din pacate .Mai bine cu tratament la domiciliu. Astept vesti bune .

Va pup pe toate,merg sa pap niste zacusca ...

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 12+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Of mai Monica...

Eu tot asa ii dau, nurofen /ibalgin alternand la 4 ore cu panadol. Sosete udate cu solutie 50% apa 50% otet (dr. mi-a zis niciodata doar otet, caci poate arde copilul sau altele...), daca trece de 39 impachetari consecutive cu prosop ud si daca tot nu trece juatate de supozitor cu novocalmin taia pe lungime.

A mea a racit cred ca de 2 ori. A doua oara a durat 3 zile faza cu febra care scadea spre 38 apoi sarea peste 39 si tot asa. Am chemat si salvarea iar dr. mi-a ecomandat sa continui tratamentul si sa-i bag antibiotic doar daca nu cedeaza febra dupa 4 zile.
Fetita unei vcine dragi mie tot asa e, de 4 zile cu febra. Aceleasi recomandari.

Sper din suflet sa va intoarceti de la spital urgent, sa nu luati crocobauri de acolo. Eu m-am tot ferit de mers la spital caci la cate am auzit...
Si daca nu e nimic altceva decat o laringita, rosu in gat sau dinti + una din ele, mergeti linistiti la Milano si lasati copilul cu mama si soacra. Tratamentul il pot administra si ele si de chemat un dr. acasa se descurca ele. Sunt raceli, nimic mai mult, si cu atentie si tratament trec.

Va pupam si asteptam vesti bune

Mergi la inceput

Deci m-am dus bou si m-am intors vaca.

A fost Lucian la medicul de familie, a luat trimitere la spital. Daca aveam trimitere, nu ne-au primit la camera de garda si ne-au trimis la policlinica. Acolo l-a ascultat la plamani si ne-a zis ca nu nimic acolo si ne-a trimis la orl. La orl vreo 20 de copii bolnavi la usa. Dupa 15 minute timp in care nu am reusit sa-l potolim din plans, am decis sa plecam la particular. Am sunat in divese parti si am gasit un loc liber la medlife unirii. Am plecat acolo, l-a vazut o dr care mai tare parea stresata de fimoza lui Rares decat de gat. Pana la urma mi-a zis ca are amigdalele inflamate, rosu in gat si faringele foarte incarcat. Nu ne-a dat antibiotic si ne-a recomandat panadol/nurofen la 4 ore timp de 72 de ore novocalmin sau diclogesic supozitoare la nevoie chiar si de 300mg, tantum verde, eurespal, apa de mare la greu, aspirat foarte bine si apoi cica sa ii pun in nas garasone dar am citit in prospect sa nu se pune decat in ochi si in urechi si nu la copiii sub 6 ani. In concluzie, pe asta nu o sa i-l dau. Daca nu cedeaza pana vineri, mergem la control si facem analize ca sa vedem ce antibiotic e ok pt infectie. Sper sa cedeza pana joi la pranz pt ca daca e tot rau, nu mai plec nicaieri.

Nu pot sa va spun cat de tare tresare acum la orice zgomot. Nu va pot spune cat de rau a plans la impachetarile in fasa cu apa rece. Nu l-am vazut niciodata atat de speriat si atat de traumatizat. Acum a adormit un pic dar tot tresare si plange. Sper sa fie bine ce pe mine deja ma lasa nervii. Abia ma stapanesc sa nu plang. Nici nu trebuie sa va mai zic ca nu am inchis un ochi toata noaptea pt ca aveam senzatia ca se sufoca.

Doamne ajuta sa trecem si peste asta, si fara antibiotic daca s-ar putea.

Multumesc pt gandurile bune.

Fug ca da unul gauri si iar plange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

mai Monik offff! mititelul de el acum a mai scazut febra? da rezultate tratamentul?

Sa o ajutam pe Raisa

Ioana si Carol Ioan fac Trazbātii

Mergi la inceput

Aaaa...imbracat f subtire si a-i multa apa. Sa se hirateze bine. In rest cam asa se da, cum ti-a zis doctora. Febra tot asa, se mentine sub 39?
Incearca sa dormi si tu putin cat doarme Rares, o sa ai nevoie.
Pupici si calm, mami. Va fi bine.

Mergi la inceput

Din pacate nu reusesc sa tin febra sub control inca. Tocmai am mai tras o tura de impachetari cu apa rece pt ca ajunsese la 40,1. Acum i-am bagat un novocalmin si e 39,6. Efectiv nu stiu ce sa mai fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

MOnikus acum am citit si aici, citisem doar pe FB. Eu zic sa nu te panichezi (daca poti) si sa faci cum ti-a spus dr. Nu trebuie sa tii febra sub control, nici nu ai cum. Ideea este sa ii dai la 4 ore ceva antitermic si ii va scadea. Alessia tocmai a avut asa o febra ff mare 4 zile pline de nu mai stiam ce sa fac, la aproape 4 ore crestea nebuneste. Dupa antitermic ii scadea DOAR dupa 1 ora si jumatate, adica iti dai seama cum stateam in acea ora si jumatate cand copilul ardea continuu. Dar scadea.

Am fost si noi la dr, ni s-a spus ca acum virozele pot debuta si cu 5-7 zile de febra mare (Doamne fereste de atat de mult) si ca trebuie sa ii dai antitermice alternativ la 4 ore, febra va mai creste dupa 4 ore iarasi dar dupa cateva zile va ceda.

Pe vremuri virozele debutau cu 2-3 zile de febra, daca dura mai mult de atat se suspecta o infectie.
Sa nu te sperii, asta spun, cateva zile poate face febra mare si va ceda in cele din urma, oricum foarte foarte important sa il tii hidratat.

Vezi ca daca nu si nu, la Medlife (Grivita) poti cere sa ii faca hemoleucograma (se face din degetel aici) si cu taxa de urgenta (e ieftin oricum) iti da raspunsul in cateva ore, daca este chestie de infectie sau o viroza. Eu asa as face sa ma linistesc, si sa poti pleca.

Va pupam si sper sa scada nemernica de febra.

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Din pacate nu reusesc sa tin febra sub control inca. Tocmai am mai tras o tura de impachetari cu apa rece pt ca ajunsese la 40,1. Acum i-am bagat un novocalmin si e 39,6. Efectiv nu stiu ce sa mai fac.

Monica mami de Rares dragalas (16.10.2009)
Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

Raisa are nevoie de ajutorul nostru!

Continua cu impachetari. vVezi, daca Rares devine fara vlaga si in acelasi timp temp e 40 sau aproape, eu zic sa chemi salvarea.
Asa e cum zic fetele,efectul se vede ca dupa o oa la antitermice. In acea o ora- o ora jumate impachetari, dezbracat copilulo pana la pampers axim cu un tricoas, sosete la picioruse apa cu otel si o iei de la capat.

Nurofen/ibalgin 5 ml iar la 4 ore panadol 7 l, da? Sa respecti dozajul din prospect, nu mai putin.

Inca o dta, daca copilul isi schimba starea si devine letargic la temp de cca. 40 grade, chemi salvarea.

Tine-ne la curent si Doamne ajuta!

Mergi la inceput