CEREALE!

CEREALE! | Autor: My_Lady0091

Link direct la acest mesaj

buna-ziua membri!

pe scurt:am o fetitza de 15 luni si as dori sa va intreb urmatoarele:
1.pana la ce varsta ati dat la copii cereale speciale?

pe multe cutii scrie 1+, insa ce inseamna acest PLUS..pana cand mai exact?

2.de la ce varsta a copilului se pot da cereale gen nestle chocapic,ciniminies, gold flakes, cookie crisp etc?

multumesc si va doresc o zi buna!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Nu da draga mea cereale la copil.....ingrasa umfla stomacul fara sa aduca nimic important..fa-i tu in casa un pandispan adevarat si da-i cate o bucatica mica,in loc de porcariile din comert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091
pe scurt:am o fetitza de 15 luni si as dori sa va intreb urmatoarele:
1.pana la ce varsta ati dat la copii cereale speciale?

Aici nu pot raspunde fiindca nu am folosit cereale(recomandare pediatru). Am inceput sa folosesc cereale Sanovita(1 lingurita/zi, dimineata) dar nu mai retin varsta(in jur de 3 ani). Acum, la aproape 5 ani, folosesc 2-3 lingurite sanovita musli doar dimineata.

2.
Citat:
de la ce varsta a copilului se pot da cereale gen nestle chocapic,ciniminies, gold flakes, cookie crisp etc?

Nu le recomand niciodata. Uita-te la continut. Am gasit la Dobrogea cereale cu cacao(daca retin bine au o singura chimicala). I-am cumparat de 2 ori pana acum, i le ofer ocazional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

De ce nu-i dai tu cereale facute de tine nu cele de genu Nestle? diverse tipuri de fulgi: ovaz, orez, hrisca etc. eventual cu bucatele de fructe in el sau cu "sos" din piure de fructe

Cerealele din comert au tot felul de adaosuri si zaharuri..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

eu si acum ii dau cereale fetitei mele care are 3 ani si 7 luni. pun cateva masuri in lapticul de seara (3-4), cat sa capete consistenta unui iaurt de baut. am gasit in carrefour niste cereale instant, marca proprie, produse in Franta, pe cutie scrie ca sunt bio. cand este constipata, ii pun in lapte cereale de la nestle "fibre delicate" si rezolvam problema imediat, fara medicamente sau supozitoare.

mai exista in comert cereale fulgi de porumb fara adaos de zahar (daca nu ma insel, Sanovita ?), parca tot bio scrie pe eticheta, e posibil ca acestea sa fie cat de cat ok. insa fetitei mele ii plac simple, sa le rontaie, nu le suporta in iaurt sau in lapte. si oricum mananca destul de rar, o data pe saptamana sau mai rar.

cat despre restul cerealelor despre care a intrebat lady, nu va grabiti cu recomandari de genul "fa-i pandispan", "fa-i amestec de cereale". poate mamica respectiva nu se pricepe deloc la "prajitureala", poate nu are timp sa pregateasca asa ceva si nici rude care s-o ajute la acest capitol. si chiar daca evita acum sa-i dea cereale, mai devreme sau mai tarziu copilul tot va face cunostinta cu ele, e posibil la gradinita sa primeasca cereale cu lapte la gustarea de dimineata, cum primeste fetita mea, de exemplu. sau ajunge sa vada la alti copii si sa pofteasca/sa i se ofere in diverse imprejurari...

da, stiu, ideal ar fi sa mancam cu totii sanatos, bio, eco, samd. insa pana la o anumita varsta, copilul mic nu intelege pe deplin ce ce anumite produse nu sunt bune, pur si simplu sunt sanse foarte mari sa vada la altii si e curios sa guste...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu la copii le-am dat cand erau mici cereale fulgi de ovaz, sau ce mai era, cu fructe proaspete taiate cubulete. bine, nu fructa intreaga, cateva feliute de mar, doua trei de banana, doua trei boabe de struguri. acuma mari mai cer cateodata cereale 'nesanatoase" dar mananca o data sau de doua ori si le uita apoi. in preferinte sunt tot fulgii din diferite cereale.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Eu ii pun si acum in lapticul de seara 2-3 lingurite si pt ca avem probleme cu constipatia din cele de la nestle de care zicea Corina.
La gradi primesc fulgi de porumb, din care ii dau si eu acasa.
De facut divese nu am timp, iar cum copilul meeu nu ar manca mai nimic, primeste si alte cereale doar ca sa manance iaurt. Cand am incercat cu fulgii de ovaz a fost drama

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

si eu inca ii dau baietelului meu de 2ani si 4luni cereale in lapticul de seara (in sticla de 300ml ii pun 3-4 masuri) diverse tipuri:nestle,milupa,humana...mai schimbam gusturile

cereale de "copii mari" papa de pe la 2 ani la inceput doar le crontanea si acum papa dimineata cu lapte dar nu tot timpul are chef

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Eu am luat fulgi de grau integral si musli macinat special pt copii. De la drogherie dm.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Le-am dat cam de la 2 ani, de cand mananca mai cu pofta "bucatele". Copiii mei nu pun gura pe pandispan/cozonac/chec si alte prajituri de acest gen, in schimb un castron de lapte cu cereale nestle sunt placerea lor de sambata dimineata (ar manca zilnic daca le-as da).
Fulgii de porumb ii mananca cu iaurt "acru" doar daca le pun si sare. Musli mai mananca sotul meu, dar copiii au gustat si au zis . La gradinita primesc niste cereale cu ciocolata gen chocapic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

buna si eu le-am dat copiilor cereale(milupa)de la 5-6 luni pana la 3ani celui mare iar celui mic ii dau si acum (1an si 9 luni);al meu cel mare are acum 4 ani si mananca cereale in fiecare dimineata si seara(bilute,de oricare) insa tot mai papa de la fratesu de cele speciale din cand in cand.cred ca macar pana la 2ani jumate am sa-i dau cereale speciale ...

Mergi la inceput