sotul meu mai are un copil, eu am aflat gravida

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Daca zici ca de cand ai inceput sa analizezi aceste lucruri starea din casa s-a tensionat, POATE ar trebui sa iei o mica pauza. Poate analiza acestor aspecte, asa dintr-o data si atat de intens te bulverseaza si te dezechilibreaza foarte tare si poate ar trebui sa o iei mai incet, mai cu calm , altfel risti sa te dezechilibrezi si sub imperiul celor care vin sa-ti trezeasca putin constinta despre realitatea traita sa faci greseli. Gandeste-te ca aici suntem zeci de tipologii de personalitate si tu acum esti vulnerabila. Nu lua o decizie in vrie, da-ti timp. detaseaza-te putin de forum si pritoceste tu cu tine cam ce simti si ce e bine pentru tine sa faci in functie de sotul tau. Tu il cunosti cel mai bine si sti cum ar trebui sa reactionezi. Fi prudenta ca prin furia de a te edscarca si a rezolva ce te apasa sa nu faci greseli ireparabile si hotaratoare pentru tine, si copilul si sotul tau.

Ideea este ca esti intr-o situatie neplacuta si te deranjeaza niste aspecte. Nu lasa asta sa-ti strice casnicia. Cauta sa abordezi totul cu intelepciune si multa multa rabdare. E in joc viitorul tau si al casniciei tale si al copilului tau. Ia-le cum vin, cu calm si cumpatare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pdv spune:

Vestea buna e ca am reusit sa stau de vorba cu sotul meu, sincer, calm si deschis. Bineinteles vine si vestea proasta: se pare ca nu m-am facut suficient de bine inteleasa. Mi-a reprosat faptul ca de ce " m-am prefacut" ca imi convine situatia iar acum las totul pe umerii sai sa schimbe totul, ca pana acum nu am dat nici un semn ca ceva mi s-ar parea ca ma depaseste bla..bla... Nu neg ca nu ar avea dreptate, dar am considerat ca ar fi mai bine sa poarte el o discutie cu mama copilului sau despre cum ar trebui sa evolueze pe viitor intalnirile intre el si copii lui pana la urma! ma rog ca sa il scutesc de acest " deranj" o sa port tot eu o discutie cu mama fetitzei lui fiindca nici sa las totul asa iar nu cred ca imi face bine. In ce sens, nu vreau schimbari dramatice dar vreau sa inteleaga toata lumea ca mai sunt si eu si parinti mei care sufera pe seama acestei situatii, toti am fost luati poate pe nepregatite deci cred ca ar fi timpul ca cei responsabili de asta sa si-o asume si sa indrepte oarecum lucrurile, la modul ca daca simnt ca aceste intalniri in 5 , poze cu ei 3 sau faptul ca se cheltuie cam multi bani intr-o directie cand la noi lucrurile nu stau tocmai roz ar putea fi schimbate. Cum si eu renunt in a mai veni cu ei la intalniri si o sa cedez asta soacrei si ea ar putea sa lase o sora sau pe bunica materna, stiu ca fetei ii vor prinde bine acele poze si amintiri cu ei 3 si cu Andrei dar la fel de bine poate si ea sa faca acele poze de pe aparatul ei sau un telefon daca nu are ea ( insa are o sora de-a ei si ele locuiesc impreuna) sa nu le mai vad eu, iar cu banii nu ma refer la reducerea pensiei alimentare fiiindca stiu si eu ce greu e sa cresti un copil si cum cresc nevoile odata cu varsta insa mai usor cu micile atentiii care lunar se ridica la o suma aproape de pensia alimentara si cred ca daca s-ar rezuma la lucruri mai marunte: un cornulet, pufuleti, fructe etc ar fi mai rezonabil. In plus dat fiind ca timpul a mai trecut si fata s-a mai acomodat cu tatal si fratele ei ar putea sa mai vina si pe la noi acasa ca usor usor sa poata sa vina si singura sau sa isi petreaca timp cu tatal si fara mama, pana la urma si mama ei isi va reface viata intr-o zi sii nu stiu cat de drag i-ar fi sotului ei sa ii viziteze sotul meu sau ea sa iasa prin parc cu el si fetitza, sau acasa la noi.
Referitor la plecatul in Canada o sa le propun sa avem o discutie in 3 si sa ne lamurim toate framantarile, eu una nu vreau sa o fac ca sa scap de probleme , efectiv vreau sa o fac pt copilul meu deoarece date fiind timpurile la noi si modul in care arata acum educatia si medicina indiferent cati bani as avea intr-o zi nu i le pot asigura doar financiar. Adevarul ese trist si sumbru: nu mai sunt dascali iar medicii au plecat din tara, generatia care va urma nu va contine intocmai varfetele generatiei de azi fiindca acestia toti vor un trai decent si opteaza pt cariere mai banoase, ceeea ce este si firesc pana la urma. Acum daca ma voi face inteleasa sau nu, sau daca in continuare voi fi suspectata ca mi-am determinat sotul sa isi abandoneze fata eu voi sti mereu care e adevarul si nu as avea de ce sa o port pe constiinta.
Asadar daca procedez corect sau nu nu stiu exact, poate asta a fost mereu problema mea, am incercat mereu sa fiu corecta si pe mine m-am lasat deoparte fara ca macar sa am garantia ca asta e corect sau compromisurile pe care aleg sa le fac sunt si cele potrivite. Adevarul e ca toti trecem pt prima data prin asta si poate toti vrem sa fie bine la copii insa in realitate poate niciunul nu stim ce trebuie facut. Nu am nimic cu mama fetitei, v-am mai zis, ba chiar imi pare rau ca trece prin asa ceva, mai ales cum au derulat evenimentele: indragostita de un om ce nu o iubea, parasita, gravida de una singura, acuzata ca nu e copilul lui, iar singura cu o familie ce a acceptat totul pe ultima suta de metri, reprosuri , tatal fetitei recasatorit si cu inca un copil etc.! e drept ca e in mare parte vina ei fiindca ar fi putut vb si sa isi fi usurat chinul, sunt convinsa ca daca ar fi facut-o ar fi primit un sprijin, macar din partea familiei. Apoi sotul meu fiindca si pt el a fost o drama, o femeie oarecare in viata lui ( fiindca el nu s-a implicat f tare in relatia aia), ii aduce un copil pe lume exact cand simnte ca isi gaseste rostul si locul, apoi tacere 11 luni, iar cand isi intemeiaza si asteapta un copil se rupe pisica! La mine si familia mea situatia o stiti asa ca toti avem de suferit pe urma unei taceri lipsite de sens! Ideea e ca faptul s-a consumat si trebuie sa digeram ce e azi dar cu ganduri cat mai constructive si pozitve pentru maine.
Cred ca e ultima oara cand mai postez la subiectul acesta insa nu fara a va multumi la toti, absolut toti. Experienta voastra si parerile mi-au fost de mare ajutor sa descopar ce simnteam eu pana la urma iar asta m-a ajutat sa imi gasesc si solutile la problemele ce ma framanta. Nu am siguranta ca sunt cele potrivite dar macar stiu ce ma deranjeaza si ce m-ar deranja mai putin. Am un copilas pe care il ador iar el primeaza in viata , gandurile si sufletul meu! indiferent cati copii voi mai avea sau nu in viata asta el va ramane mereu pe acelasi piedestal al valorilor din viata mea! Inca o data multumesc si sper sa mai revin cu vesti bune iar pe viitor sa pot ajuta si eu pe cineva cu un sfat bazat pe experienta mea de viata! Va pup pe toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Oana,bravo.Sa-ti dea Dumnezeu putere sa le rezolvi pe toate cu bine.Tine-te tare pe pozitie ai un copil pentru care trebuie sa lupti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

A,si poti sa soliciti moderatorilor sa inchida subiectul daca doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Oana te inteleg perfect. Si tu, ca si mine, esti o persoana care se gandeste numai la ceilalti si incearca sa le faca pe plac chiar daca asta nu corespunde cu ceea ce simti. Ti-e greu sa iei o decizie care te-ar avantaja pe tine, o decizie ''egoista'' pentru ca stii ca ar deranja sau jigni pe altul.
Din proprie experienta iti spun ca aceste incercari de a impaca si capra si varza sunt intelese gresit de ceilalti. Si cred ca ti-ai dat seama si tu de acest lucru din reprosul sotului tau.
Eu incerc ( si am inceput sa reusesc ) sa fiu mai egoista. Sa fac lucruri pentru mine si in folosul meu si sa-mi exprin clar opinia daca ceva nu imi convine chiar daca asta inseamna sa deranjez pe altii.
Eu una nu as discuta cu ea in legatura cu plecarea in Canada. Nu este de datoria ta sa ii explici ei. Ce astepti de la ea sa-ti dea binecuvantarea? Nu o sa ti-o dea in primul rand pentru ca asta ar insemna sa ramana fara tata la copil si in al doilea rand ea inca il mai iubeste si spera.
Si inca ceva, nu toata lumea gandeste ca tine. Ea poate deja isi face unele planuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

felicitari ca ai reusit sa ti limpezesti indoielile.

_

Babyblue va pupa pe toti!!
13+ cu
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Oana, felicitarile mele, succes pe viitor. Dumnezeu sa va binecuvanteze familia. Pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pdv spune:

of.. speram sa nu mai fie nevoie sa imi caut linistea printre straini... Ce sa zic, stiti ca am vb cu sotul meu, v-am spus si reactia lui insa cu toate acestea speram sa se mai schimbe ceva... dar e la fel. El nu a vb deloc cu mama fetitei, iar astazi cand ne-am plimbat pe centru, ne-am intalnit cu bunicii fetitei ( bunicii materni) care au o taraba cu martisoare,cand am trecut prin dreptul lor am primit niste priviri usturatoare iar sotul meu nici nu a primit un raspuns la salut. Si el a ramas surprins deoarece cand a fost ieri la fetita a fost totul ok. Oare ei mai trag nadejde ca poate ma va lasa pe mine si ar lua-o pe fata lor? Si cand ma gandesc ca mi-am sfatuit sotul sa ii ia niste flori bunicii materne ( suna amuzant dar nu stiu cum altfel sa o numesc) si sa isi ceara scuze pentru izbucnirile din trecut si sa ii multumeasca pt tot ce a facut si face pt fata lui, fiindca fie ce-o fi, datorita ei copilul lui a avut de la inceput un acoperis deasupra capului iar acum ii zice lui tata, altfel cine stie ce s-ar fi ales de ea!
Cat despre concluzile la care ajunsesem tind sa cred ca ar fi mai bine totusi sa ramana lucrurile asa cum erau iar sotul meu sa incerce cumva, amiabil, sa o faca pe mama fetitei sa inteleaga ca e timpul sa incerce sa o lase pe fetitza sa se mai obisnuiasca si cu taty ei, la modul ca ar putea sa mai vina cu ea pe la noi (pt inceput) sa se mai joace si cu fratiorul ei sau stiu eu ce sa zic... imi dau seama ca e f delicat atat pt ea cat si pt mititica. Pe de alta parte decat sa vina bunica care nici macr nu vb cu sotul meu iar fetitza sa vada tensiunea dintre ei iar nu mi se pare prea bine, plus ca mai e si soacra mea care daca va veni cu ei si va incepe sa se imprieteneasca cu -bunica materna- a fetitei cine stie ce i se va baga in minte despre mine mai ales ca ma uraste de parca eu am fost cea care e de vina pt tot ce se intampla!
In plus nu vrau nici ca fiul meu sa primeasca acele priviri taioase asa ca mai bine continuam cu inatlnirile in 5 de pana acum, macar cu mama fetei sunt obisnuita: e prietenoasa, e placuta, se poarta frumos cu puiutul meu si in plus si piticii sunt mai in largul lor cu noi 2 acolo! Nu imi mai ramane decat sa vb sincer si cu ea despre ce simnt vizavi de anumite lucruri si aspecte legate de sit asta, iar daca fac bine sau nu, va ramane sa descopar pe viitor, nu? Voi ce ziceti?
Apropo maine il voi scoate pe pitic pe afara si iar va trebui sa trec pe langa -bunica materna-, ce sa fac? Sa o salut, sa ma fac ca nu o vad, sa ii iau un martisor si sa vb cu ea???

Mergi la inceput

sincer, parca esti obsedata de aceasta familie: mama fetei, fata, bunica materna etc.
parca le traiesti mai bine lor viata, decat pe a ta. si parca ai o atractie morbida fata de toata sleahta asta de persoane.

si parca fiul tau nu si putea gasi si alt partener de joaca, decat pe sora lui vitrega.sau parca dc sunt frati si seamana mult, e si musai sa aiba o viata impreuna.
eu nu inteleg povestile astea la comun. femeia asta nici nevasta nu i a fost.

sincer, nu te inteleg. dc tot ti-e asa mila de ea, mama fetei, mai bine lasa-l pe sotul tau sa o consoleze si ca femeie (vorba aia, candva o facea f bine, din mom ce a rezultat si un copil). ca tot e saraca singura si sufera. nu crezi ca i trebuie si barbat? si nu crezi ca sotul tau ar fi cel mai potrivit?

scuza-ma ca ti vorbesc asa, tu stii mai bine situatia. eu n as proceda ca tine.
mi-as tine atat sotul cat si baiatul, departe de aceasta familie, care oricum NU te vad cu ochi buni. se uita crucis si la tine si la sot. l-as lasa sa si vada fata, la intalnirile stabilite de lege, dar fara sa insist.

si stii ceva, asa e mai corect pt toti. chiar si pt mama fetei, care ar trebui sa si refaca viata si un sot bun al ei, ar fi un tata bun pt fata ei, ca pana la urma, un tata de duminica, va fi mereu un tata de duminica, chit ca o vede des si i da cadouri si tu esti ultra amabila. el nu e sotul mamei sale, nu sta cu ele in casa si tot aia e. drama e la fel.
mai bine ai lasa=o si pe femeia aia sa si caute un sotz si un tata bun pt fata ei. sotul tau NU va fi niciodata un tata bun pt fata ei, decat dc te lasa pe tine si o ia pe ea. va fi un tata si atat.care si face o datorie morala si legala.

de ce ii apropii atata si pe ea de tine si sotul tau si pe copii intre ei? va mutati toti 5 impreuna?
NU!
tu i aproprii mai mult decat e cazul si nu cred ca poate iesi ceva bun.

eu as lasa mortii cu mortii si vii cu vii, trecutul trecut si prezentul prezent. ea sa si caute un sotz si un tata pt fata ei, ca e mica si se poate, iar tu vezi ti de familia ta si atat. sotul tau sa ti fie tie sot si tata copilului vostru si sa si faca datoria si fata de fata lui, dar atat. nu fata de mama.

eu asta as face.

_

15+ cu
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.

Mergi la inceput

si scuza ma ca ti spun, dar eu te percep pe tine, dupa cum scrii, razbate asa un fel de disperare...parca exista o ciudatenie in comportamentul tau. si vb serios.

poate ma insel. dar la modul la care gandesti cu problema, parca e ceva bolnav la mijloc.

cum sa ajungi tu sa ti pui intrebarea dc sa o saluti pe acritura de ma-sa a femeii asteia de i-a trantit aiurea in tramvai, plod lui barbati-tu...aia fiind vanzatoare la taraba, se uita acru la voi si tu te gand sa i iei martisor si sa o bagi in seama???????

nu sesizezi nimic bolnav in chestia asta?
ce ai fato? esti obsedata, esti ahtiata dupa familia asteia? esti disperata sa te bage in seama? ca nu pricep, sa mor dc pricep.

eu in locul tau m-as fi simtit atat de atacata de toata situatia, incat nu m-as fi injosit in viata mea in fata acelei femei, sau a mamei sale sau a familiei sale. si cu sotul as fi avut niste discutii mai mult dekt transate, ori una, ori alta, ori copilul meu, ori al ei.

si da, as fi fost egoista si teritoriala si nu mi-ar fi pasat nici cat negru sub unghie de mama fete, de fata, sau de bunica materna. ci de mine si de bebe meu si la final, de sot, dc merita.

si mai spui ca ti-a mai si comparat copiii intre ei. pai cred ca bagam divort in secunda doi. nu stateam in cloaca asta de noroi, pe care n-as fi facut-o eu.

tine minte o vorba: dc te scalzi in noroi, te mananca porcii.
acest trio extins: sot, tu, copii, soacra ta, parintii tai, bunica materna, este o maxima mocirla, in care te scalzi cu buna stiinta si parca obsedata si ahtiata sa joci rolul principal.

in def, ce s-a intamplat chiar asa tragic de necesita atata prezenta ta si false prietenii? un barbat are un copil pe numele lui, pt care plateste pensie si l vede in limitele legii. atat. nimic mai mult. care e sensul la toate aceasta mascarada de prietenie si fraternitate intre frati si nu stiu ce prietenii intre bunica materna si soacra ta...doamne fereasca ma...tu ti mai pui si prb ca soacra ta ar putea fi influentata de bunica materna si sa te vorbeasca pe la spate?????

pai tu ai copil din flori sau fi-su?

unica mea concluzie: foarte bolnava toata situatia si tu esti extrem de ciudata la modul cum pui problema si cum gandesti. nu stiu ce e in capul tau, eu nu te inteleg.

_

15+ cu

Mergi la inceput