sotul meu mai are un copil, eu am aflat gravida

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Si ca sa iti mai spun ceva despre dovezile de iubire...Dupa un cutremur puternic in casnicia mea,sotul meu a reusit sa ma convinga ca s-a schimbat si chiar,dar chiar! ma iubeste.Dovezi peste dovezi...multa grija...ma rog,nu ne lipsea nimic!Inflorise relatia intr-un mod cum nu fusese niciodata de cind ne cunosteam.Ajunsesem sa zimbesc iarasi,sa rid chiar,sa privesc dificultatile din trecut relaxat si sa cred ca a invatat ceva din toate.Aiurea!O facea pentru ca se simtea vinovat pentru alte lucruri trecute,pentru ca s-a simtit dator sa ma ajute cumva dupa moartea subita a tatalui meu in bratele mele,lucru care la moment m-a devastat complet dar complet!...O facea pentru orgoliul lui...naiba stie.Tot timpul asta a iubit pe altcineva cu multa atentie sa nu dea nimic-nimicuta de banuit.Cind m-am convins...am amutit de tot.Eu nu mai cred in nimic.Oamenii pot juca teatru intr-un mod cum nici nu-ti poti imagina.Unii chiar sint facuti pentru asta.E un mod de viata pentru ei.
Ai multa grija de tine.E tot ce te pot indemna.

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Nici eu nu cred ca s-ar intoarce la ea .

Cred ca aici sunt prea multe femei ranite ( ma scuzati ) , care sufla si-n paharu cu apa , facand valuri .

Si cred ca , noi nu putem sa stim cum este atmosfera in familia ta , cat de atent sau neatent este sotul cu tine , cum trateaza baietelul vostrus , daca face diferente intre copii , daca i-a trecut vreodata prin cap sa se intoarca la ea ..etc.

Eu totusi cred , ca ar trebui sa te astepti la ce-i mai rau , dar sa speri la ce-i mai bine.
Adica , nici sa te culci pe-o ureche , dar nici sa fi gardian !
Ceea ce trebuie sa se intample , sa va intampla oricum , indiferent ca-l pazesti tu continuu .

Gandeste-te ca , ei 2 ar putea avea o aventura prelungita fara sa afle nimeni , cum de altfel te-ar putea lasa pt ea .
Dar mai exista si varianta sa nu aiba nimic cu ea niciodata si eu pe aia m-as incredere.

Tu , trateaz-o cu zambetul pe buze , dar nu zambetul ala de fraiera , ci ala de "sunt cu ochii pe tine" . Trebuie sa fi mai smechera decat ea . Lupta ti-a declarat-o ea cand a hotarat sa se prezinte inca cu lantisorul primit cadou de la el si cand a inceput sa dea semne ca-l mai place.

El ..e prins la mijloc intre voi 2 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pdv spune:

Iar am mai tras o concluzie! se pare ca e destul de controversata aceasta situatie, inca o data multumesc pt tot, ce sa zic cred ca a sosit momentul sa incerc si alte variante si sa vad cum ma simnt. Mai intai de toate ar trebui sa incep prin a vb cu sotul meu, dincolo de faptul ca suntem soti noi avem o prietenie destul de solida in spate si stiu cum sa il descos, etimpul sa aflu ce e in mintea si sufletul sau cu lux de amanunte in ceea ce ma priveste mai ales apoi la randul meu trebuie sa ii prezint si temerile sau convingerile mele. Avem o divergenta 2 legat de situatia asta , cel putin la mine sunt cateva lucruri care nu me pot convinge indiferent de insistenta explicatilor:
1. nu cred ca nu nu mi-a spus pt ca nu a crezut fiindca daca era asa de ce sa imi fi ascuns? cand cineva te acuza ca ai furat niste bani si tu stii ca nu ai facut-o incerci sa dovedesti asta nu sa ascunzi ca esti acuzat.
2. nu cred ca familia ei u si-a dat seama ca-i gravida sau chiar asa ca nu a spus la nimeni , mai ales ca are o sora geamana identica care si azi doarme cu ea in camera
3. nu cred ca ea nu mai trage nadejde sau ca nu a facut-o niciodata alegand sa pastreze copilul, sa se afiseze cu o amintire de la el, etc.
4. nu vreau sa tin pe nimeni langa mine daca acela are si cea mai mica indoiala ca locul sau ar fi aici asa ca , daca e sa existe un zbucium in sufletul cuiva, acela ar fi plauzibil doar in al sotului meu, iar daca el chiar exista inseamna ca niciuna nu suntem ce are el nevoie altfel zbuciumul nu ar exista, iubirea nu se poate simnti pentru 2 persoane concomitent, de fiecare data cand asa ceva pare posibil inseamna ca nici una nu e cea potrivita

O sa incerc sa inlatur tot ce constientizez ca ma atinge, jigneste sau ma pune intr-o ipostaza pe care nu o merit. Eu una stiu ca fetitza mi-e draga, o deranjeaza sau nu pe mama ei nu e treaba mea, sufera sau nu cand ne vede impreuna iar nu e treaba mea, vrea sa imi recucereasca sotul- ma atinge direct fiindca el face parte din familia mea si voi reactiona. Asa ca voi stabili cateva limite pe care i le voi spune direct si ei ca sa nu raman interpretabila, una e sa dai de inteles si alta e sa spui lucrurilor pe nume, e mai simplu sa faci pe prostul si sa te faci ca nu vezi mici subtilitati!
Cred ca e timpul ca sotul meu sa ii spuna ca nu are rost sa mai poarte acea cruciulita, e suficient sa o tina intr-o cutie fiindca ceea ce simnte ea pt el acum ar fi cazul sa o tina doar pt ea, daca vrea sau nu sa se debaraseze de acest sentiment e iarasi alegerea ei dar despre faptul ca alege sa si-o afiseaza nu mai impresioneaza pe nimeni- si inainte de a spune-o ei as vrea sa imi explice mie de ce nu a facut-o fara sa i-o sugerez eu. Il mai flateaza asta
? Il mai intereseaza atentia ei? Ii place ca simnte asta? Care e problema lui de fapt?
Poate o sa par o geloasa insa si de ar fi asa, nu am dreptul???Sunt sotia lui pt ca asa am vrut amandoi, nu doar eu!

Mergi la inceput

va rog sa imi spuneti parerea despre concluziile mele! am luat-o pe aratura???

Mergi la inceput

inca ceva ma bate gandul sa il pun sa citeasca ce am scris si ce raspunsuri am primit aici? Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_pdv

inca ceva ma bate gandul sa il pun sa citeasca ce am scris si ce raspunsuri am primit aici? Voi ce ziceti?

Eu una nici in visele mele n-as face asa ceva!

Eu daca as afla ca partenerul meu cauta sfaturi pe forum...inainte de a avea o discutzie serioasa cu mine,m-ar rani cumplit!

Oana ,fii cerebrala ca si pina acum!

Ea nu este o amenintzare-cu sau fara copil,e copilaresc sa-i ceri sotzului sa-i transmita chestia cu lantzisorul...mergi pe drumul de pina acum(parerea mea desigur)si ai o discutzie serioasa cu sotzul tau,in care sa-i spui exact ce ai spus pe forum!

Inca mai astept sa-mi raspunzi pina cind a hotarit tribunalul sa vada copilul in prezentza ei!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Oana, din postarile tale am inteles pana la urma ca situatia asta nu e de pus pe umerii sotului, nu e de pus pe umerii celeilate mame, si mai ales, nu e de pus pe umerii copilului prins in povestea asta. Principalul responsabil pentru situatia in care te afli esti chiar tu.
- Sotul tau s-a trezit fortat sa-si asume rolul de tata pentru un copil nelegitim. Si acest lucru a coincis cu asumarea rolului de tata si pentru copilul legitim, primul copil, fiul vostru. Initial, a respins ideea, insa constrans si incurajat de tine, se implica tot mai mult si mai mult in viata fetitei si a mamei ei. E clar ca nu are idee pana unde si cum sa mearga, e neexperimentat si entuziast, s-a trezit cam brusc cu doi copii si nu stie cum si de ce i-ar departaja in vreun fel. Nu are detasarea sa vada si sa previna implicatiile de pe alte planuri, nu stie cum sa o dea sa fie mai bine, si tu ai avut, si ai un rol hotarator in a-l ghida in purtarea lui de tata.
Mi se pare foarte clar ca el nu are nicio treaba cu cealalta mama. O respecta, e amabil si saritor - pentru copil - se straduieste sa-si asume rolul de tata al fetitei langa mama acesteia, asa cum a perceput el paternitatea, ajutat in primul rand de tine: tatal unui copil mic isi manifesta cel mai bine dragostea si grija prin sprijinul acordat mamei. Nu-i asa?
- Ai spus ca initial mama fetitei a tinut ascunsa sarcina, apoi a intentat un proces de stabilirea paternitatii pentru obtinerea unei pensii alimentare - gest deloc parsiv, la urma urmei, daca s-a vazut constransa de (im)posibilitatile materiale, a trecut peste mandrii si orgolii, pentru a-i fi cat mai bine puiului ei, lucru pe care l-ar face orice mama, de nevoie.
Prin refuzul initial al dreptului la vizite, prin retinerile ei initiale, cu care am inteles ca v-ati luptat ceva, eu nu o banuiesc pe ea deloc de rele intentii. Ea se stia vulnerabila de la inceput, si a incercat sa se fereasca de complicatii, a solicitat strict un ajutor material pentru copilul ei, ajutor de care avea nevoie si la care era si indreptatita, prin lege. Restul a venit la pachet. Nu cred ca i se poate gasi vina pentru ca tanjeste dupa ce ai tu, mai ales ca mai are sentimente pentru sotul tau (sentimente la care ar renunta, daca i-ar sta in putere, ar fi mai comod). Lacrimile din ochii ei nu sunt pentru ce ai tu, sunt pentru ce nu are ea. Nu cred ca urmareste sa profite de atentia ce i-o acorda sotul tau, cred ca sufera sincer. Mi-a placut cum zicea cineva la un alt topic, e ca si cum tu ai alerga prin fata unui infirm in scaun cu rotile.
- Nu stiu cat bine i-ar face fetitei, la urma urmei, sa afle cum e sa ai o familie intreaga si calda, si armonioasa, privind pe geam la voi in casa. Ca sa folosesc iar de o metafora, e ca si cand i-ai da sa guste cu lingurita, o data pe saptamana, dintr-un castron imens cu dulceata, castron din care fratele ei mananca zilnic cu linguroiul, dimineata, la pranz si seara. Pentru a simti ca face parte dintr-o familie mare si frumoasa si completa, apropierile ar trebui sa se faca la ea acasa, sau cel mai bine, pe teren neutru: in vacante, unde starea de bine este o stare exceptionala pentru toata lumea, nu doar pentru ea, sau la bunici (bunicii comuni), unde copiii sunt pe picior de egalitate in toate cele, bune sau rele. Da, trebuie mentinuta o legatura stransa intre tata si fiica, trebuie sa fie alaturi si la bine si la greu, e normal ca tati sa fie prezent si la umplerea timpului liber, la distractie, sa fie prezent si la vaccin, la dentist sau la urgente, sa fie prezent si cu raspunsuri la intrebari despre lume si ale ei, sa fie prezent si la serbare, sa mai spuna si cate un "noapte buna"...insa fara exces de zel, discret, ca lucrurile sa fie primite firesc, sa nu lase goluri in urma, in sufeltul nimanui.

Concret, confeseaza-te sotului tau, esti femeie, ai voie sa fii depasita de situatie! Eu nu cred ca daca ii ceri ajutorul in situatia asta si iti recunosti slabiciunile, ai mai mult de pierdut, decat daca continui sa "dirijezi" tu cursul evenimentelor pe un teren atat de sensibil si fragil, catre directii necunoscute, care te pot surpinde oricand pe picior foarte gresit, precum vezi. Preocuparea ta, a voastra, ar trebui sa fie gasirea atitudinii CORECTE fata de toate partile implicate, va veti descurca cu siguranta pe parcurs si cu generozitatea si sensibilitatile, de acolo de unde va fi preaplin, n-ai facut nimic daca ai luat acadeaua unui copil, sa o oferi altuia care n-are.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Alaturi de femeile ranite de pe aici si valurile pe care ele le fac suflind si in paharul cu apa!(chiar si femeile ranite nu-si pierd intr-atit ratiunea dupa o trauma incit sa sufle si intr-un pahar cu apa daca se vede clar ca e doar apa)
Ideea centrala in ceea ce am expus din experienta personala este de fapt
-Oana,fii prudenta!Fii prudenta in toate directiile!-judecind ca situatia nu e tocmai un pahar cu apa.

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

incognito , nu mi-o lua in nume de rau .
Poate pt ca n-am fost casatorita si n-am pierdut niciodata un sotz din cauza altei femei , sunt mai detasata de situatie .

Dar tind sa cred ca , cu cat tii mai strang o persoana , cu atat isi doreste mai repede sa zboare si chiar face eforturi sa evadeze.

Referitor la cealalalta , zicea cineva ca nu-i vina ei ca inca il iubeste.
Ok , nu-i vina ei . Inimii nu-i poti porunci !

Dar e vina ei ca face sentimentele astea atat de evidente si nu si le ascunde macar din bun simt pt sotia lui !
Sotia barbatului iubit de ea nu este psihologul ei , sau maica Tereza , sa o mangaie pe cap ca ea sufera pt sotul ei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Oana,foarte corect vrei sa procedezi mai ales ca asa simti,dincolo de forumul asta.Daca tu asa simti si vrei sa procedezi fa asa.Lasa parerea ca vai cealalta nu inseamna nimic pentru el.Daca e asa,atunci ce ai hotarat tu sa faci nu va afecta relatia voastra deloc.Fa asa si ai sa vezi ca ai sa capeti alte puteri.

Dumnezeu sa te ajute.

Mergi la inceput