De la ce varsta oferim puzzle la copil?

De la ce varsta oferim puzzle la copil? | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici, pe la ce varsta ati oferit puzzle la copii prima data? De cate piese trebuie sa fie primul puzzle si din ce material? Ati dat cuburi care formeaza puzzle sai puzzle clasic?

Ms mult pt raspunsuri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Oana, baietelul tau are vreo 9 luni, parca?
La varsta asta, eu ii dadeam fie-mii sa bage cuburi in forme.
Puzzle, mult mai tarziu.
Adica, acum, la 2 ani, ii dau puzle din carton, foarte simplu, format din 2 maxim 3 bucati, cu animale.
Am avut si puzzle mai mare, din cuburi 3 d, dar ea se juca cu ele, construia castele

Acum, depinde si de fiecare copil. Ea nu e f interesata de puzzle, adica nu in sensul de puzzle. Altfel, ca jucarie e interesant
Asa ca noi, pentru moment, ne-am axat pe alte jucarii, pe desenat, constructii duplo, reparatii cu ciocanul, "cumparaturi" si bucatarit

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

noi am inceput cu puzzle la 11 luni. exista unele de lemn in care potrivesti o forma cu un desen pe ea. noi avem cu masini si cand ai pus forma corecta scoate sunete. Nici Finn nu este prea atras de puzzle, dar ii place mult cubul cu forme de sortat, piramida cu inele, fomele de construit turnuri si masinutele.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Oana,baiatul e prea mic pentru puzzle.Eventual doar de alea in care se baga formele divers colorate.Creierul bebelusului inca nu si-a dezvoltat capacitatea de a analiza lucruri asa complexe.Cauta tobitza de la chicco sau similare de la alte firme,piesele sa fie de plastic fara colturi dure si marisoare ca sa nu poata fi inghitite.Si eu i-am luat carti de colorat fetei la patru luni.....abia acum le mazgaleste,Iar cuburile de carton care formeza imagini le-a savurat cand ii iesea primul dinte...
Ai timp sa cumperi....acum axeaza-te pe cele care dezvolta capacitatile primare...de forme,culori..desi e prea devreme si pentru culori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

noi am inceput cu puzzle la 11 luni. exista unele de lemn in care potrivesti o forma cu un desen pe ea. noi avem cu masini si cand ai pus forma corecta scoate sunete.

Exact asa a fost si primul puzzle al fie`mi, cu mijloace de transport pe care daca le puneai corect, facea zgomotul respectivului vehicul.
Era din lemn si usor de manevrat.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

E prea mic pt puzzle, parerea mea. Niste cuburi de diverse forme ar fi mai ok, cum zicea si Andra.

Noi am inceput cu puzzle-ul pe la 3 ani, intai cu cele de 4-6 piese, apoi vazand ca e foarte interesata de ele am evoluat. Dar la fimea e o chestie de pasiune pt asa ceva, acum face deja puzzle-uri de 200 de piese mai repede ca mine. Dar nu-i place sa faca Lego sau chestii din astea. Fiecare copil cu inclinatiile lui, incearca si vezi daca merge

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurad123 spune:

reguli nu sunt aici....fiecare copil e foarte diferit. Iulia mea nu prea are rabdare cu ele, mai bine le intrebuinteaza in al mod la joaca.
Cam pe la 1 an jumate sunt mai receptivi la jocurile educationale, dar din nou, difera de la copil la copil - trebuie sa descoperi ce-i place lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Oana fetei mele i-am dat puzzel din lemn, din acelea cu forme de animalute, pe la 10 luni..apoi a gasit in casa o carticica cu puzzel de carton de 6 piese si alea au devenit pasiunea ei...Ori de cate ori statea pe olita trebuia sa stau si eu langa ea sa i le fac. Apoi cand avea 1 an jumate a inceput sa le faca singurica. Acum de curand i-am cumparat un set de puzzel din carton unde erau imagini formate din 4,6,9,12 piese. Pe primele 3 le face fara prea mult efort, insa puzzelul din 12 piese e putin mai complicat, ca sunt culori foarte inchise, si o ajut eu. Puzzelul din lemn nu o mai atrage, in schimb "hupa"(asa ii zice la puzzelul din carton) ar face toata ziua.

Al tau e prea micut inca, daca are doar 9 luni, si ar trebui sa-i cumperi jucarii cu forme si sunete...apoi sa incepi cu puzzelul din lemn...iar mai tarziu vezi daca o sa-i placa si puzzelul din carton.

Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 33+ o printesuca mai mica

AMR: 7 saptamani!!!

Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Fetita mea are 3,7 ani si nu e interesata de puzzle. Ii plac cele cu animale, dar doar sa le priveasca sau sa le imprastie prin casa si sa rada de mine cand le strang.

Inteleg ca puiul tau are 9 luni... hm, la varsta asta ar trebui sa se joace cu:
- jucarii pe care sa le impinga -are ocazia de a exersa mersul.
- telefoane de jucarie bebelusilor le place foarte mult sa isi imite parintii, sa "vorbeasca" si ei.
- cuburi - e distractie garantata cand pune cateva unul peste altul si apoi le darama
- carti din panza, din cele combinate cu chestii care fosnesc, troznesc, ma rog...scot diverse zgomote, mai ales cand vrei 5 min de liniste

Mergi la inceput