Strumfi si prichindei iul-aug2011(18)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Nu prea inteleg faza cu "Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare"
Cum vine asta? nu eraul 12 luni in urma de la naserea copilului?

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omibaba spune:

Salutare burticilor.

Mama, am avut ce recupera la capitole.
Scrieti serios nu gluma.

Felicitari celor care cunosc culoarea caruciorului si celor care au inceput sa simta flutirasii. Nici noi nu suntem mai prejos, de prin 8 februarie simt si eu bataile fluturasului meu. E bestiala senzatia.
Ai mei cunoscuti ma fac insa sa cred ca imi imaginez, ca e prea devreme ca la 16 saptamani sa simti copilul, mai ales ca e primul la noi. Dar eu sunt sigura de ce simt. Au inceput sa-mi zica ca nu mi-am calculat bine perioada de sarcina. , eu care am avut un ciclu fixat dupa un ceas elvetian.

Saptamana trecuta mi-a crescut burtica intr-un hal fara de hal, pana si fermoarul la blugi mi s-a defectat. Am fost nevoita sa dau atac la prima imbracaminte cu burta. O pereche de blugi, cam urati, dar ce sa fac, n-am gasit nimic mai bun.

Mami a inceput sa cumpere haine pentru bebe, paturica, ciorapei, jucarii, eu nimic.

Ce sa mai zic, a da, pijamaua mea "draga" (aveam pata pe ea de cand am cumparat-o, nu a fost comoda in veci) de la dormitul mai cracanat si cu un picior aruncat peste barbat mi s-a rupt drept la rusinica, si nu doar o gaura micuta ci ditamai craterul.

A si feriti-va de banci, eu m-am trezit ca cineva a deschis cont in numele meu, a si ridicat cardul, iar acuma cercetez situatia. Asta imi mai trebuia. Plus ca la serviciu n-am avut vreun respiro toata saptamana. Am fost si pe teren si m-am iuntors mai rau ca un purcel tavalit in noroi, sa ma fi vazut. Plus ca pe drum am vomat, din cauza masinii cred.

Iar sambata se povestea in familie de o matusa ce e operata la picior si figuri cu grefe de piele si eu m-am facut alba ca ceara si nu am mai avut putere sa stau in picioare vreo ora. Numai intinsa ma simteam ca imi e mai bine. Cum o sa fiu cand o sa nasc nu pot sa-mi dau seama. O sa lesin si las totul pe seama doctorilor macelari?

Doar parte de nebunii am avut saptamana asta ce-a trecut. Si vad ca nici saptamana asta nu se anunta mai prejos, offf....

Numai bine va doresc, multi fluturasi si carucioare multicolore.

15 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

...Iar legat de cosulet, e super simpatic, insa sincer cred ca ai cam arunca banii degeaba. Intra-devar matza cat e mica pana la 3 luni o sa ii placa sa stea intr-un patut mai mic...insa dupa 3 luni nu stiu cat de sigur e patutul, deci iti va trebui sa cumperi un pat.

Ce recomand pentru bebei e sacutul de dormit...e cea mai buna afacere. Noi pe prima matza am tinut-o pana la 2 ani in sac...super bine a fost...n-am avut probleme ca se dezvelea noaptea.

[/quote
Si mie mi se pare scump carutul ala, poate il cumpara bunica
Evident ca ii iau patut copilului. O sa aiba camera lui cu tot ce trebuie. Mai rau e ca mamicii lui nu prea ii arde sa se apuce de zugravit. Cosuletul il iau pt primele doua luni, vreau sa il tin langa mine la inceput. Acum nu e garantat ca lui bebe o sa ii placa. Asta e o sa dau banii pt 2 luni, poate e bun si la urmatorul bebe si apoi sigur gasesc cui sa il dau.
Oricum eu pana in ultima luna nu cumpar nimic si atunci doar strictul necesar. Nu sunt superstitioasa dar vreau sa le iau mai tarziu.

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamutz

Si mie mi se pare scump carutul ala, poate il cumpara bunica
Evident ca ii iau patut copilului. O sa aiba camera lui cu tot ce trebuie. Mai rau e ca mamicii lui nu prea ii arde sa se apuce de zugravit. Cosuletul il iau pt primele doua luni, vreau sa il tin langa mine la inceput. Acum nu e garantat ca lui bebe o sa ii placa. Asta e o sa dau banii pt 2 luni, poate e bun si la urmatorul bebe si apoi sigur gasesc cui sa il dau.
Oricum eu pana in ultima luna nu cumpar nimic si atunci doar strictul necesar. Nu sunt superstitioasa dar vreau sa le iau mai tarziu.

18+

Atunci sa il foloseasca bb sanatos Pentru ca arata bestial. Si eu as vrea, de ce sa mint ca nu...insa la noi chiar nu se merita investitia...pentru maxim 2 luni...si asa, consortul imi face ture prin casa cand aude ce trebuie cumparat

Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel (23 Mai 2008) si 14+ cu
Nasterea lui Gabriel
_

Simply happy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

Nu prea inteleg faza cu "Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare"
Cum vine asta? nu eraul 12 luni in urma de la naserea copilului?

14+

nu pentru calculul concediului. trebuie sa ai 12 luni de cotizare pentru a beneficia de concediu de crestere copil

Exemplul este dat pentru minimul pe economie,... inlocuiti cu salariile voastre:

Daca intri in CM prenatal la 01.10.2009, atunci el se calculeaza in functie de salarile pe care le-ai avut in ultimele 6 luni inainte de data inceperii medicalului.
Si tu spui ca salariul tau brut in perioada aprilie-septembrie 2009 este de 720 de lei.
Atunci se calculeaza asa:

--> aprilie 2009 - 21 zile lucrate - venit brut 720 lei
--> mai 2009 - 20 zile lucrate - venit brut 720 lei
--> iunie 2009 - 21 zile lucrate - venit brut 720 lei
--> iulie 2009 - 23 zile lucrate - venit brut 720 lei
--> august 2009 - 21 zile lucrate - venit brut 720 lei
--> sept 2009 - 22 zile lucrate - venit brut 720 lei

> Total venit brut = 4320 lei (se aduna brutul pe cele 6 luni)
> Total zile = 128 (zilele lucratoare din cele 6 luni)
=> Baza de calcul (indemnizatia zilnica) = 33.7500 lei (4320 impartit la 128 de zile)

Indemnizatia asta zilnica se inmulteste cu nr de zile lucratoare din lunile urmatoare in care esti in CM. Asa se obtine un venit brut, din care se calculeaza 85% si din rest se scade CAS (10.5%) calculat pentru sal min pe economie, adica 63 lei (600 lei x 10.5% = 63 lei) si rezulta netul tau.

* daca la 01.10.2009 intri in cm prenatal, calculul va fi urmatorul:
OCTOMBRIE - 22 zile lucratoare
- 85% din (nr de zile lucratoare X indemnizatia zilnica) - CAS calculat la minimul pe economie
=> 85% din 22 zile X 33.75 = 85% din 742 lei = 631 lei
=> 631 lei - 63 lei (CAS) = 568 lei NET

NOIEMBRIE - 21 zile lucratoare
- 85% din (nr de zile lucratoare X indemnizatia zilnica) - CAS calculat la minimul pe economie
=> 85% din 21 zile X 33.75 = 85% din 709 lei = 603 lei
=> 603 lei - 63 lei (CAS) = 540 lei NET

DECEMBRIE - are 21 zile lucratoare -> iei tot 540 lei net, iar IANUARIE 2010 are doar 20 lucratoare si atunci calculul sa reia:

IANUARIE - 20 zile lucratoare
=> 85% din 20 zile X 33.75 = 85% din 675 lei = 574 lei
=> 574 lei - 63 lei (CAS) = 511 lei NET

este un calcul mai vechi, nu am nici timp, nici dispozitie acum sa fac unul mai nou.
salariul minim pe economie s-a schimbat, drept urmare s-a schimbat si cotizatia la cas care vi se va opri.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 18+
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

Salutare la toata lumea

Azi tare greu am reusit sa intru si pana am si citit tot ce ati scris .....

Babyblue- multumesc pt urari

Oxidoni- sa iti traiasca si tie finutul
Ariana – felicitari pt fetita
Babylicious- eu mi-am luat perna pt gravide dar sincer nu ma prea incanta , nu support sa stau cu capul pe ea ca e destul de tare, asa doar pt picioare e mai ok ca ai pe ce le sprijini , eu am dat 140 lei pe ea.
Zapic- de ce nu te muti de la medical de familie, mie mi se pare nesimtire …cu cat au mai multe gravide cu atat castiga mai mult si mai si fac scheme..ia du-te intr-o zi si sune-I ca vrei sa te muti la un alt medic sa vezi cum o sa sufle si in iaurt pe urma; eu numai o sun pe a mea si ii zic ca vreau concediu nici nu ma duc la ea merge al meu sot dupa concediu, retete si ce mai am nevoie; ba mai mult a venit acasa sa ma vada chiar cand am ramas gravida.

ma bucur sa vad ca vorbiti de carucioare si cosulete imi mai dati si mie putere sa ma gadescla ele

eu nu stiu ce am dar de 2-3 zile parca sunt dusa cu pluta si nu imi mai gasesc locul nici ziua nici noaptea si al meu medic e la sky drept urmare mi-am facut pe maine o programare la un ecograf la alt medic ca altfel o iau razna pana in 23 cand merg la triplu test.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

laura multumesc mult pentru lamuriri! am priceput in sfarsit

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

buna burticutze.....
nu am mai intrat de mult, de fapt cred ca nici nu va mai aduceti aminte de mine .....am avut probleme cu netul

pt cine se ocupa de listuta um:29 .10.2010, dpn:22.07.2011....despre carucior inca nu stiu ce culoare, abia in 16 martie am eco si voi afla...

despre ce am citit, incerc sa raspund pe unde ma pricep...mai ales ca sarcina precedenta e proaspata in memorie......
-despre zburatul cu avionul...eu am zburat de 4 ori spania-romania...si nu am avut nici-o problema, doar presiunea pe pelvis a fost mai mare dar am luat un no spa si a fost ok....
-eu deja de saptamana trecuta l-am simtit pe bebe"inotand" prin burtica....dar nu in fiecare zi si numai cand stau pe spate.la prima sarcina ma panicam cand nu mai misca si din cauza unor prietene mai paranoice de felul lor...ajungeam destul de des la urgenta...doar ca sa-l vad pe bebe si sa stau linistita.acum sunt cu muuuuult mai relaxata, am facut decat o eco pana acum....
-pe antonia am scoso afara in ziua cand am venit de la spital....adica la 4 zile de cand am nascut-o, fara caciulita si cu un body cu maneca scurta si o rochita deasupra...era o dulce in casa cand era mai racoare ii mai dade-am o pijemaluta cu botosei si manecuta lunga si caciulita subtire ( mai ales dupa baita ) si o mai acopeream cu o paturica din bumbac.
-despre hainute ce sa zic:am fost obsedata inca de cand am ramas gravi si-i luam tot timpul.....mi-am dat seama repede dupa nastere ca nu o sa apuce sa le poarte pe toate....si asa a fost acum ii cumpar doar strictul necesar si 2 toalete de iesit mai mumoase.preferatele mele sunt H&M si C&A-pt ca o au pe kitty-eu fiind fan HELLO KITTY
-pernuta hippo de la jane...o am, dar nu am folosit-o mai deloc trebuia sa-i aline somnul prin zgomotul identic cu cel din burta...vax dupa o noapte de functionare nu a mai avut baterie si nici nu a calmat fata.eu in spania am dat 22 euro pe ea...la noi vad ca e mai scumpa
-perna pt gravide...este o minune, ma indragostisem de ea....deocamdata nu o folosesc(pt ca nu prea am loc cu ea in noul pat)dar la prima sarcina sotul era gelos pe ea o mai foloseam cu succes si ziua cand ma uitam la tv sau citeam...e foarte confortabila
-hainute de gravida nu mi-am cumparat...pt ca in spania erau foarte scumpe, iar pantalonii/blugii nu-mi veneau bine eu fiind scunda.asa ca toata sarcina am facut-o in colanti cu pulovare rochita si bluzite/rochite baby doll cizme cu talpa plata si vara slapi
-mancarimi si eu am avut o gramada, si eu ma scarpinam pana la sange.la un mom dat imi dadeam cu o lotiune mentolata de picioare....asa ca sa mai calmeze mancarimile.pana la urma au trecut.acum lava domnului nu mai am.dar nici nu mi-am mai dat cu nimic pe burta pt ca in prima sarcina desi imi dadea cu un ulei eucerin tot am avut si am burtika acoperita de vergituri.asa ca depinde de piele...poti sa dai cu cele mai scumpe creme ca daca e sa faci vergituri tot faci-parerea mea.

felicitari burticilor care au aflat ce ascund in burtika
deasemenea felicitari celor care au inceput sa simta "inotatori"(cazul meu ) si fluturasi

MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010

si......BOMBA cu 17 s+
GALERIA ZAMBETELOR

FLORICELE DE LILIAC CRACIUNOASE

PUPICI TUTUROR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul_aug2011 spune:

asteptati nitzel si vine o noua crengutza pentru ciripit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul_aug2011 spune:

A venit crengutza noua!!!

Mergi la inceput