Asigurare de sanatate.
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
Dorsilia, eu am platit din urma pe cativa ani ca sa imi pot face asigurarea (sunt bolnava cronic cu acutizari care necesita internari), numai ca sa pot fi primita in spital. Medicamentele mi le-am cumparat singura:))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Dorsilia spune:
Sabina, multumesc mult, iti doresc numai bine
Nu prea imi ramane decat sa ma rog la Dumnezeu pentru sanatate...
Doamne Ajuta!
Sabina spune:
pai nu poti fi coasigurata? nu e chiar atat de greu.
multumesc frumos!
Cum mi-am alaptat copiii
Dorsilia spune:
Sabina, pentru mine e greu cu co asigurarea, nu am in afara de maica-mea pe nimeni care sa ma poata lua in grija (sau cum se spune corect cand te accepta pe asigurarea lui cineva?) , asa ca ma rog sa ma aiba Dumnezeu in paza
Sabina spune:
dar mama ta te poate lua linistita. Si ei nu i se cauzeaza niciun prejudiciu. E dreptul tau LEGAL, foloseste-te de el pana treci hopul.
Cum mi-am alaptat copiii
Rufus spune:
Sabina, dar ca si coasigurat am aceleasi drepturi ca si asiguratul? Sau doar partial?
Si, dupa cum spui de Registrul comertului, inteleg ca eu, daca am o firma, dar nu functioneaza (nu e suspendata, totusi, dar nu are activitate), se cheama ca, teoretic, am venit? Cui trebuie sa fac dovada ca n-am venit?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Sabina spune:
co asiguratul are fix aceleasi drepturi. ca in toate tarile europene, din ce stiu eu.
de la RC iei o hartie ca nu ai realizat venituri, asa stiam eu ca se face.
Cum mi-am alaptat copiii
Dorsilia spune:
Multumesc Sabina, conteaza f mult sa fie cineva care sa-ti arate macar incotro s-o apuci cand vrei sa faci ceva. Am sunat pana acum la casa de asigurari de sanatate, la serviciul de relatii cu clientii si m-au repezit ca cel mai bine sa ma duc acolo cu un dosar si copii dupa CI si vedem acolo ce si cum; acolo ca sa ajungi la ghiseu unde sa-ti zica ce si cum se ia numar de inregistrare de pe la 4 dimineata si se sta la coada pana pe la 1 pm, daca nu ajungi in ziua aia, vii si maine zi si stai la rand in continuare....eu cu doi copii mici si singura acasa 90 % din zi nu am cum sa fac asa ceva decat daca-i car cu mine acolo. Ma rog...mai sunt multe de zis, ideea centrala e ca nimeni din institutiile astea de stat nu se speteste sa te informeze cum e cel mai bine pt tine, nimeni nu are rabdare sa-i spui exact 3 propozitii: vreau asigurare de acum, am ramas fara asigurare din mai 2010, nu am venituri de atunci, ce pot face cel mai bine in acest caz?
de aia uneori ma trezesc dimineata si ma ia cate un atac de panica numai la gandul ca as putea avea nevoie de ceva din acest sector, Doamne Fereste
si in plus, nu stiu ce l-a apucat pe asta micu de nu ma mai lasa sa plec de acasa nici dupa paine, daca lipsesc 30 de minute i se pare ca am lipsit enorm, intreaba de 100 de ori de mine, devine nelinstit, cica nu vrea sa ma piarda, nu inteleg ce vrea sa zica, de ce i s-a declansat asa brusc temerea asta oare, vine si ma ia in brate de f multe ori pe zi, ma cauta prin casa si vine si ma ia de gat pur si simplu, el e f afectuos de micut, dar acum e chiar foarte afectuos ...hai ca va las, am o stare psihica tare proasta de ceva timp, nu mai zic nimic
merci mult pt ca m-ati orientat in chestiunea asigurarii
lia
Sabina spune:
DOCUMENTE JUSTIFICATIVE NECESARE
pentru obtinerea
ADEVERINTEI DE ASIGURAT PENTRU
CETATENI ROMANI
ultima actualizare: 08 feb. 2011
PERSOANA FARA VENIT
* copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg. 2,3,4 si mutatia)
* dovada achitarii contributiei la asigurarile sociale de sanatate la zi
* Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2006 – 2011 de la Adm.Fin.a Sectorului de domiciliu (original) –
Adeverinta are valabilitate 3 luni.
COASIGURAT aflat in intretinerea unui asigurat
* copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg. 2,3,4 si mutatia) pentru coasigurat si pentru pensionarul asigurat
* document care sa ateste gradul de rudenie (certificat de casatorie, certificat de nastere)
* copie Decizie pensionare pentru asigurat si copie CARTE DE MUNCA
* copie ultimul Talon de pensie pentru asigurat
* Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2006 – 2011 de la Adm.Fin.a Sectorului de domiciliu (original), pentru coasigurat si pentru pensionarul asigurat
Adeverinta este valabila 3 luni.
Cum mi-am alaptat copiii
magghyc spune:
Buna,
eu am o prietena care are o 'pauza'de cateva luni pe cartea de munca - de fapt pauza a inceput in octombrie si probabil se va prelungi pana in mai.
Cum face cand se reangajeaza oficial? Plateste ceva din urma? Sau trebuie sa mearga de acum sa plateasca? Daca merge de acum ce acte ii trebuie la ea?