**Buburuze de 2009 in actiune(6)**
Raspunsuri - Pagina 19
emanouela spune:
calipso se rezolva sigur
sorina sunt asa de multi copii cu rahitism si nici nu ne dam seama...mai ales in tarile cum e Be, aici unde sunt unde soarele e ft rar. nici o sec nu m-am gandit ca nu ai sti ce e ala, ideea e ca nu la toti copii se manifesta la fel, unii sunt vizibil afectati, altii mai putin. azi a afla, ca cand a fost la pediatru
cat despre dinti, eu ziceam ca al meu are prea multi pt varsta lui si am intrebat medicul meu stomatolog...nu mai e o regula generala, asa cum scrie in carti ca la 6 luni ies primii si dupa din 2 in 2 luni iar cate o serie....sunt copii carora le ies si la 3 luni sau la 14 luni, asa ca fecare e cu ritmul sau
calipso_zeus spune:
s-a vazut de la nastere.Are coastele evazate piciorusele cracanate,fontanela inca neinchisa.Acum e mult mai bine dar inca sunt smne clare.Asta vara la mare era asa de cracanata....
Am fost vecini cu o doamna doctor,dupa am aflat ca a fost medic pediatru 30 de ani si era proaspata pensionara..in fine..si in timp ce se juca cu e..mi-a zis multe chestii.Acum e bine are doar semne..destul de multe,dar vor disparea..inca e cracanata putin(eu sper sa fie de la rahitism nu ca seamana cu soacra-mea)si nu are dinti.....
Nu e nimic de nereparat,dar trebuie facut tratamentul.Si ea e inalta si nu zici ca e grasa deloc dar....plus ca o dor picioarele...medicul m-a intrebat daca seara nu se plange ca o dor si eu -am zis ca zice buba si arata la picioare dar am crezut ca face glume,stiti voi cum fac astia mici.Cand a zis asta...mi-am dat seama ca stie ce vorbeste.Am facut masaj in cada,si ii place la nebunie....
Sper sa adoarma pana la 11 mi-e somn de mor...nu mai pot.
getik1 spune:
am revenit
cris esti criminala deja imi zboara mintea ce mai vrei tu sa faci ca tort m-ia fost asa de rau dupa ce am vb cu u a dat la bobociide 2 ori si shaorma pa nu a mai avut cine papa
calipsofai tratament fetei si o sa fie bine, iti dau o idee daca poti fa rost din afara de vit d injectabila, este mult mai buna decat vigantolu,
ariciu a facut un anisor
ary povestea unui aricy
bijuteriile lui getik
SoriLea spune:
calipso_zeus acum am inteles. Nedumerirea mea era dc nu s-a descoperit pana acum. Stiu ca poate fi descoperita cel mai bn intre 3-6 luni, dar acum m-am lamurit. Analize nu i-ai facut periodic ca sa vezi cum sta, sa-i urmaresti evolutia, mai ales ca zici ca s-a vazut de la nastere?
Oricum urmeaza tratamentul si vezi ce mai zice medicul. sanatate multa
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)
http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
Picky_toto spune:
Ne pregateam sa mergem la somn dar nu m-am putut abtine sa nu citesc despre rahitism...http://www.desprecopii.com/info.asp?id=846 .....iar dupa simptome si Stefi ar avea rahitism..ca ea are aproape 1 an si 10 luni si doar 8 dinti si 4 masele...
Si dupa acel articol rahitismul apare in zonele temperate sau nordice..at imi pun intrebarea..de ce in Africa sunt multi copii rahitici?? ca doar acolo ii soare si cald mereu.....
Frate eu nu inteleg cum poate un doctor sa dea un diagnostic asa..ca vede ca un copil e mai diferit decat celalat..deci daca pe Tony il dureau picioarele cand era mic..avea rahitism si nu era vb de faptul ca se dezvolta prea repede ptr varsta lui, daca verisoara mea se vaita seara de dureri de picioare si spate la fel are rahitism..ba frate...eu zic ca acesti doctori sa mai studieze din cand in cand si medicina ca sa reuseasca sa puna un diagnostic corect.
Stefi ia vit D de la 1 luna pana la 2 ani...si totusi daca nu i-au ieist multi dintisori in gura ..gata..are rahitism.....Gata, merg sa ma spanzur pardon, sa ma culc, ca deja incep sa ma enervez si nu mai vreau ca m-am enervat destul azi si de at o tin in contractii...
Da vreau si eu ceva inainte..sa facem toate o lista sa vedem ce simptome prezinat ai vostrii copii..nu de alta dar is tare curioasa sa vad care copil mai are rahitism....
V-am pupat, va urez noapte buna si ne auzim la cafea maine
Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 34+ o printesuca mai mica
AMR: 6 saptamani!!!
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai
calipso_zeus spune:
picky mie mi-au zis patru doctori...nu or fi toti prosti.Iar analize nu i-am facut.Cata vreme ia in greutate corect,mananca,doarme e destepata nu vad de ce sa o intep.Era vorba doar de semnele clare pe care le are.Si Picky aia-s flamanzi din AFRICA,ADICA INFOMETATI NU AU CE MANCA CU LUNILE,DE AIA AU CARENTE SERIOASE DE TOT.
calipso_zeus spune:
Revin sa va dau ...a trebuit sa ridic storul ca am scris pe intuneric.
Mandra mea a dormit neintoarsa toata noaptea...linistita,calma....eu am dormit de-am rupt,sotul la fel....
Acu` sa va zic ce mi-a spus doctorul.Ca numarul dintilor e egal cu numarul de luni minus sase.Adica:Eva 18 luni-6=12.Ea are sase.Diferenta mai mare de trei e deja semn clar.Asta e scoala veche.
Stefi 20 de luni-6=14 dinti(masele)are 12..nu e nici o problema.
Si tot asa.
Hai ca va pup si mai vin io.
Serialbastre spune:
Neata!
Calipso, pai tu nu stii ca eu is in concediu? Ma pui la calcule matematice de dimineata?! Cezara are 16 dinti, deci e in grafic.
Iau cafeaua si fug!
Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
POZE
Simina1980 spune:
Neata!
Am venit la !
Mada-se rezolva sigur,nu trebuie sa-ti faci probleme dar stii ce ma mira-de ce nu ti-au dat tratament mai devreme.
Am fost si eu o data la o alta pediatra cu Andu decat la cea la care mergem de obicei si de cum s-a uitat la el a zis ca are rahitism-ei bine nici chiar asa nenica-nu poti doar sa te uiti la el si sa zici ca are rahitism cand nici macar la fontanela nu l-a pipait-in fine sunt doctori si doctori.A si ce m-a mirat si mai tare e ca nu a spus ca ar avea nepotelul meu care chiar are rahitism(se vede dupa coaste,dupa lipsa dintilor,dupa picioruse,dupa fontanela).
Eu sunt tare stresata ca sambata ii luam motul lui Andutu si am atatea de pregatit dar nu am cand-ar trebui vineri noaptea sa nu mai dorm ca sa le termin la timp,plus ca mai am si piata de facut....Suntem 18 persoane-am zis ca facem mai restrans dar uite ca tot ne-am adunat 18.Am cautat pe mail lista cu ce ati pus voi pe tava dar nu am gasit-o .O sa vedem atunci pe loc-stiu ca e o aberatie dar na daca asa e obiceiul.
Picky-nu te mai enerva ca uite o superi si pe bebelina mica.
Ema-ce mai stii de Prety si de bebe Lucas-sa nee tii si pe noi la curent.Daca concediul la al tau sot?Ce bine de voi ca aveti Ikea aproape.......noi de la Ikea am luat patutul lui Andu dar de atunci n-am mai ajuns.
Sorina-pai sta f bine la masuratori baiatul tau-zici ca a fost mai dolofanel?
Getik-mi-ai facut o pofta de shaorma ...........da ce ai avut de ti-a fost rau? la Ary mik.
Cris-nu dai cafea azi?Sa inteleg ca te-au lasat Miru si Dogio sa dormi mai mult?
Mady-ce faci????????Sper ca e bine sotul si ca nu ai intrat din cauza ca esti prea prinsa cu 3 copii.
Lali-ai fost dupa napi?Sa uiti tu sa-i dai covorul soacrei sa-l puna frumos la aer de tara
Lavi-tu iar ai drumuri multe de facut?Ai fost cu Raresel la pediatra?
Hai va pup!Ma apuc de treaba ca am o groaza!
Mamica de Razvan-Alexandru(24.08.2009)
calipso_zeus spune:
Am mers pe clasicul vigantol plus calciu 10 zile pe luna si cinci picaturi de vigantol in timpul ala.Insa nu s-a asimilat cum trebuie.Si cert e ca fontanela nu e inca inchisa mai are cativa milimetri.Iar la 8 luni trebuie sa fie inchisa.
Ma rog costa o groaza de bani dar copilul conteaza....Daca as gasi Aslavital..dar cica nu se mia fabrica in tara doar in strainatate....Romanii astia...