Cadouri deosebite pt. copiii vostri aduse din Ro?
Raspunsuri - Pagina 2
J.D. spune:
colier
http://shop.ele.ro/catalog/52069484/colier-traditional-margele.html
bratara
http://www.artizanat-cadouri-speciale.ro/new-68
mi-am amintit ce imi placea mie cand eram copil! beam apa din plosca. o luam cu mine peste tot.
Finn Constantine 15.10.2009
J.D. spune:
alta jucarie preferata a fost -si inca este - cutia de lemn cu un sarpe in ea. cea pe care o deschizi si te inteapa un sarpe pe mana. mereu o speriam pe maica-mea cu ea.
pentru fetita cred ca niste mobilier pt papusi ar fi dragut.
la muzica vazusem un acordeon mic pt copii dar foarte frumos si nu exagerat de scump cam 90-100 lei.
Finn Constantine 15.10.2009
Rayuela spune:
carti carti carti! Sint o gramada de carticele frumoase in Romania,unele cu povesti si cd(pot asculta si citi simultan),e o serie Enciclopedia pentru copii extraordinar de apreciata de Amelie,(seamana cu partea de fizica nucleara a familiei:))pe care am luat-o si ii citim mult,deja a invatat o groaza de lucruri despre planete,plante,animale,etc(chestii pe care le-am re-invatat si eu,ca le uitasem din scoala generala,haha).
Cd uri cu cintecele,filme romanesti!
cred ca cel mai frumos cadou este ca vine bunica in persoana,asta da cadou!Ma bucur pentru voi!Amelie este cea mai fericita cind are cite un bunic aici,e incredibil cit de importanti sint bunici in viata unui copil!
Mami de Amelie si 23+ cu gemeni
ML spune:
J.D., cred si eu ca i-ar surade fetei, sunt deosebite . Mie imi placea sa ating margelele cu care lucra bunica de la tara, imi placea sa le simt reci in mana.
La baiat nu m-am gandit ca ar putea sa poarte ie, este de fapt gen camasa, din panza topita cu nasturi in fata si un model mai discret pe piepti?
, mai spune despre cutie... este asemanatoare celor din care iese Jack mascariciul? Unde gasesc? Apropo, de la mascarici mi-a zburat gandul la "Remi", Jolly Joker... am sa o intreb pe mama daca il mai are.
Nu prea se omoara ea dupa papusi, dar un acordeon ar fi o surpriza draguta.
Rayu, am pus ochii pe niste carti (acum recitim pentru a treia oara Buratino, sunt pasaje la care am ras cu lacrimi, tare imi sunt dragi, in special cele vechi, din copilarie).
Daca mai treci pe aici, imi poti da cateva titluri de povesti audio si carti/set? Avem si noi cateva CDuri, dar nu prea au rabdare sa asculte pt. ca inregistrarile sunt cele originale cu actori moldoveni, nu prea inteleg ei ce spun. Cippolino, baietelul ceapa, face exceptie, l-au ascultat de "n"spe ori pana l-au priceput . Ma bucur ca pastrezi traditia cu Amelie, la cat mai multe carti, bravos!
Ca bine zici despre bunici, va fi o intalnire (sper sa-i dea viza) palpitanta, nici unul n-o mai tine minte, abia ii astept sa-i observ cum se imprietenesc si mai ales comunica in romana.
Dar banuiesc ca vei avea parte si tu peste cateva luni de o revedere frumoasa si mai ales furtunoasa . Sa fie de bine si de ajutor!
Mi-am facut o lista, vom vedea ce gaseste. De mai aveti si alte idei sunt binevenite, de nu eu va multumesc tuturor.
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
mihaela_s spune:
Eu vreau doar sa va doresc petrecere frumoasa a timpului alaturi de bunica, e cea mai de pret comoara care vine la pachet cu limba romana .
Nu am idei mai bune decat au scris fetele, si la noi tot cartile sunt pe primul plan. La noi de mare interes sunt cartile despre natura, animale, enciclopediile, apoi diferite caiete de lucru, pe varste.
In plus cateva filme care mi-au fermecat copilaria, insa sa stii ca pe fete nu prea le-a impresionat, dar s-au uitat interesate ca se vorbea romana. Noi adultii am fost insa fermecati...e vorba de Veronica si Pistruiatul .
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
ML spune:
Mihaela, va imbratisez si eu si multumesc de urari.
Cateva caiete de caligrafie (sau cum s-or numi acum)avem, fata a exersat cu placere (baiatul nu chiar ), are un scris f. ingrijit, desi invata sa scrie "cu floricele" abia acum in clasa a 3 a. Dar banuiesc ca sunt diferite de caietele de lucru sau...?
Si eu am patit la fel cu filmele... Veronica nu le-a prea placut, Dumbrava minunata oarecum (desi cartea o iubesc), cel mai mult i-a atras Amintiri din copilarie .
M-a surprins, apoi am aflat si de ce... copilul ala are libertatea pe care ai mei nici nu o viseaza (inclusiv sa se scalde gol pusca, fara a fi sub ochii vreunui pervers, sa haladuiasca pe unde-i vine fara mami si tati dupa el la orice miscare...).
Bine ca mi-ai amintit, am sa-l pun din nou, nu cred ca-l mai tin minte. Pe de alta parte sunt cateva scene destul de dure pe acolo pe care ei nu le pot intelege (batai la scoala si acasa, baieti tineri carati in razboi, despartirea de parinti etc.) si pe mine ma infioara.
rodyka spune:
vad ca Rayuela ti-a spus deja, seria "Prima mea enciclopedie" e super! fata mea le povesteste tuturor prietenilor ce a invatat de acolo, apoi se uita la poze impreuna (e un exercitiu util si ptr ea sa citeasca in l.romana si sa le traduca si lor).
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
ML spune:
Multumesc si tie, Rodica. Bravo fetitei; sunt draguti prietenii ca sunt interesati de limba ei si o asculta!
karula spune:
titirez de lemn, hopa-mitica, sirag de gaini de panza si margele, cu clopotel de arama in capat, marionete (papusi imbracate in costume nationale, de bagat pe mana si facut teatru de mai mare zarva ), figurine din panusi de porumb, clopote si clopotele de ceramica, turta dulce, carnetele din hartie facuta manual legate cu sfoara...
toate acestea, multe dintre cele deja zise mai sus si inca altele pe deasupra le gaseste garantat la orice targ de la Muzeul Taranului Roman (cum fuse cel al Martisorului, de exemplu).
pot sa te anunt din timp daca vrei cand va fi urmatorul targ!
spor la targuit!
ML spune:
Karula, dragalasa insiruire . Titirez din lemn, hopa mitica, hartie de "casa" si chiar si o mini marioneta facuta de mine au copiii ( http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_3778.jpg ).
Dar ia spune, cum sunt margelusele cu gaini (ah, ce-mi place cum suna!) si clopotelele din ceramica? Daca ai timp...
Da, te-as ruga mult, de poti, sa-mi dai de veste cand este urmatorul targ, nu stiu daca mama urmareste...
Editez: am gasit niste clopotei, asa arata? Dar chestiile acelea rotunde ce sunt?
http://picasaweb.google.com/lh/photo/XgKOI_xX9bdPT8VDSf6dpg