La drum cu cei mici

La drum cu cei mici | Autor: alina_bubulina

Link direct la acest mesaj

Buna,

Sunt o mamica de 2 baietei de 1 an si o luna si ma gandesc de ceva vreme la vacanta de vara...atunci or sa aiba bebeii mei 1 an si jumatate.

Vreau si eu sa va intreb cum a fost la drum cu cei mici? noi am vrea sa iesim din tara cu ei, Grecia, sau Bulgaria, nu ne-am decis inca, de aceea mi-as dorii daca se poate sa ne impartasiti din experiantele vostre.
Cum a fost calatoria, ma intereseza in principal drumul cu masina cu copii mici.
Cum ati proocedat voi? ma gandesc ca este foarte mult sa ii tin numai in scaunele de masina, pot dormii direct pe bancheta, cu un patut amenajat de noi binenteles...

Multumesc anticipat,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lenca spune:

buna, parerea mea e ca nici sa nu ii scoti din scaunele atat timp cat mergeti cu masina si pt siguranta lor.
nu stiu cum e in bulgaria sau grecia dar iti pot spune ca in austria-germania sunt niste amenzi daca nu stau copii in scaunele speciale adecvate varstei
noi am fost in austria sapt trecuta si in salzburg ne-a oprit politia si s-a uitat lung la noi sa vada dc fetita mea de 6 ani si 7 luni sta cu centura si pe inaltator in spate.
am fost cu masina din bucuresti pana la statiunea bad gastein-zona salzburg si georgia a stat numai in scaunel
ne-am jucat cu ea, am cantat, s-a uitat la un dvd cu desene-i-am luat un dvd portabil
nu stiu cum sunt baietii tai fiind si mai mici dar ati putea conduce cand ei ar tr sa doarma, poate chiar noaptea-DESI NU ITI RECOMAND sa tranversati noaptea bulgaria-sau din cand in cand sa va opriti si sa se plimbe putin pe jos.
noi mai avem o fetita mai mica de 2 ani si 7 luni si am fost cu ea doar pana in constanta -adica vreo 2-3 ore si a rezistat drumului dar mai mult nu stiu.
siar mai fi si varianta avion dar mai scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_bubulina spune:

Salut!
multumesc deraspuns Lenca!

Varianta cu avionul, nu o evit din cauza banilor ci a faptului ca va trebui sa iau foarte multe dupa noi. Fiind si 2 copii, pretentiosi la cerealele lor,...suntem dependenti si de carucioare, cel putin acum, dar asta cred ca se va intampla si peste 5 luni :(

Asa ca vacanta mea, va insemna sa ma mut cu casa, pe 4 roti.

Cat despre scaunel, si eu imi doresc sa-i tintuiesc acolo, dar se plictisesc repede, la desene...nu se uita ca sunt mici, plus ca dc dorm se foiesc de nu se poate...caci clar nu va fi confortabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Noi in 2008 am plecat cu cei mici in Grecia; cel mic, Mihnea avea 1 an si 8 luni aprox. Am plecat noaptea din Bucuresti, pe la ora 12, am mers (aproape) non-stop toata noaptea iar ei au dormit non-stop. O singura oprire noaptea in Bulgaria la o benzinarie in caz ca cineva vroia la toaleta (eram doua masini) - oprire total inutila intrucat nimeni nu a avut nevoie. Am zis ca macar sa fructific oprirea si sa imi iau un croasant si o cafea , nici aia n-am putut sa fac ca nu vindeau nimic pe euro, doar leva. Deci ne puteam lipsi de oprirea aia.
Dimineata ne-am oprit la o benzinarie in Grecia. S-au trezit si cei mici, am efectuat schimbari de pampersi, hranit, dezmortit, etc.
Eram in Neos Marmaras pe la ora 13... cu oprirea de mic dejun de la benzinarie de care am mai zis, si o alta oprire din motive de rau de masina. In 2009 tot asa, am plecat noaptea, fara oprire in Bulgaria de data asta, cu aceeasi oprire la benzinaria din Grecia, a doua zi la pranz eram acolo deja - tot in Halkidiki, Nea Kalikratia. Am decis ca pentru Grecia intotdeauna vom proceda asa, evitam si raul de masina la copii - ei dormind tot drumul - in scaunele lor, legati, bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Nici sa nu te gandesti sa nu tii copiii in scaune, la orice frana brusca sau accident minor, ei avand masa corporala mica zboara efectiv in masina si se fac zob. Doamne fereste!

Daca mergi ziua - planificati mai multe ore pentru drum decat ar fi necesar, faceti pauze mai dese de dezmorteala. Ideal ar fi sa puteti merge noaptea sau foarte de dimineata astfel incat copiii sa doarma majoritatea drumului.

La 1 an si jumatate intr-adevar e mai dificil, noi am facut doar drumuri de pana in 6 ore si a fost OK. Eu stateam in principiu in fata dar cand era nevoie ma mai mutam in spate si o mai distram cu jucarele, etc.

Cu un pic de organizare se poate si va fi frumos!

vacanta placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

pana in bulgaria faci foarte putin..chiar mai putin decat pana la constanta.
pana in grecia si noi plecam de noaptea pe la 3-4 pentru ca el sa doarma cat mai mult...acum e mai mare, are 4 ani jumate dar noi plecam de cel putin 2 ori pe an drumuri lungi gen grecia sau austria de cadn avea un 1 an...si numai in scaunel

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pentru ce vrei tu, mers la mare, poti merge linistita in Grecia. Iti recomand Thassos-ul pt ca e mai aproape si are si plaje bune pt copii (Skala Potamia- ar fi un exemplu). Pleci seara la 10 si dimineata esti pe plaja. Va fi foarte interesanta pentru ei si calatoria cu feryboat-ul (45 minute). Noi am mers cativa ani la rand noaptea prin Bulgaria si nu am avut si nici auzit de la altii de patanii. Evident ca daca depasesti viteza poti incalta vre-un radar, dar asta se intampla in orice tara.
Referitor la statul in scaunel - evident ca e mai safe asa. Oricum chiar daca ii intinzi pe bancheta, sa ai scaunelele la tine pt ca la vama sau in Grecia, cand veti circula ziua, sa ii pui in scaunele. Stiu ca nu e ok, dar am bantuit in vara doua saptamani prin Europa (Franta, Austria, Germania, Ungaria) cu doi copii fara sa fie legati pe inaltator/centuri si nu ne-a intrebat nimeni de sanatate. Noi le-am facut pat in spate (am pus bagaje la picioarele lor si am facut un pat mare) si au rezistat Valea Loarei - Budapesta mers continuu (cu opriri scurte de pp si mancat). Repet, nu e un sfat sa-i lasi fara centuri. La ai mei nu tine treaba cu uitatul la desene, citit pt ca vomita usor, de-asta exista zone (pe serpentine) unde nu-i pot tine decat intinsi si nici asa nu e sigur ca nu vomita.

In locul tau, anul acesta as merge in Turcia. Copiii sunt sub 2 ani si nu platesti avionul si cazarea pt ei. Caruciorul il poti lua linistita- nu ti se contorizeaza la kg de bagaje. Cerealele nu ocupa asa de mult loc iar restul gasesti la ei de toate. Alege un complex de 5 stele in Belek si vei fi multumita. De ce Belek? E relativ aproape de aeroport, are verdeata mai multa si plaja f buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Si noi am fost in Grecia cu masina cu un pitic de un an si jumatate, am ales Halkidiki, Sithonia, tocmai din cauza distantei mai mici. Am plecat din Giurgiu pe la 1 noaptea, asa ca am traversat Bulgaria cam in 7 ore, pe alocuri am mers cu 150-160 km/h, insa si noaptea am dat de vreo 6 radare. Sotul meu insa stia foarte bine drumul, el facea delegatii dese Ro-Grecia, asa ca ne-am dus la sigur. Baietelul meu a dromit tot drumul in scaunel (am avut scaun de copii care se lasa la 45 grade ptr dormit) si potcoava ptr sustinerea gatului. A dormit non-stop pana pe la 7 dimineata si apoi am stat cu el in spate, i-am cantat, ne-am jucat, dar fara sa-l scot din scaunel. Cand am intrat in Grecia as facut pauze mai dese de un suc si o cafea, in Bulgaria n-am oprit deloc decat ptr pipi.
Un ipod, un DVD portabil cu desene animate si muzica, cateva joculete si carti ii mai distrag atentia.

In anul urmator (avea 2 ani si jumatate) am fost in Turcia, cu avionul, a fost marait de nu pot sa-ti spun ptr ca am stat cateva ore bune ore in aeroport, l-am sculat cu noapteain cap (avionul era pe la 7 dimineata), in avion n-a putut dormi, una peste alta mi s-a parut mai comod si flexibil cu masina.

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Si eu iti recomand tot Turcia/Antalya, e cel mai simplu cu copii mici, iti spun din experienta, nu m-as fi incurcat cu masina nici moarta. Noi la fix 1 an si o luna (tot baiat) am plecat spre Belek, am facut aproape 4 ore din casa in casa , in avion am dormit in continuu, am avut biberoane cu lapte pregatite de acasa, am incalzit apa (tot de acasa) in avion si a mancat in autocar in drum spre hotel iar acolo ai tot ce iti trebuie, in orice complex exista magazin cu pampers, borcanele, etc. ...al meu oricum e foarte sclifosit si n-a mancat decat borcanele (de acasa) si de la hotel doar piure cu piept de pui la rotisor si iaurt. Apoi la 1 an si 9 luni am avut curajul sa plecam cu el in Dominicana/ Punta Cana, aceeasi poveste, dormit in avion (adica in doua ) iar cu mancatul la fel, doar borcanele (am luat de acasa si borcanele si pampers si cereale si lapte) si de la hotel i-au placut...bananele, atat

Vacanta frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_bubulina spune:

Multumesc mult de impresii!! La cat mai multe, sa invatam cu totii din experientele fiecaruia.

De hotarant clar nu ne-am hotarat, dar stiu in mod sigur ca am 2 copii atomici, drept urmare trebuie sa ma gandesc bine!

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Daca-s atomici ai tai cam cum e atomica a mea(deci 2-1 la...atomicitate)iti recomand Bulgaria.Faceti drumul noaptea,atomiceii dorm si...ati ajuns!Noi facem traseul asta de cand avea 2 ani(acum are 7...dar tot atomica a ramas).Anul asta a auzit ca vrem sa mergem in Turcia si cand i-am zis ca facem 2 zile cu masina a zis ca ei ii place la bulgari!!!Deci...iar ajungem in Bulgaria!

Mergi la inceput