La France

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

eu inca nu am atins 35 si stiu ca TT e obligatoriu adica e pe lista chiar si la mamele care merg la controale la PMI prietena mea avea 25 anul trecut si i a facut medicul nostru TT
amiocenteza habar nu aveam ca e obligatorie mi se pare atat de riscanta ca eu una ash fi refuzat o

aici am stat in spital 3 zile nastre naturala a doua doar cu epidurala si 5 zile stiu ca se sta la cezariana

oricum a fost fain la spital si imi era groaza sa vin acasa acolo cafeluta la nas mancarica buna copil bibilit
dar a fost ok si acasa amandoi au fost linistiti ne am descurcat singuri mereu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor
fetelor, va multumesc de sfaturi, sunt binevenite toate
marox, eu banuiam inainte sa mergem in tara ca vine bebe, doar ca cei de la cluj mi-au confirmat
tu unde ai nascut, in ce oras?
sper sa ajung azi la doctor sa vad ce zice, si sa vedem si la ce spital ne trimite, dar cred ca la Cholet sau Nantes, ca aici nu exista
deja imi este frica de momentul nasterii,dar sper sa fie ok.
la alex am rupt apa marti dimineata si am nascut joi dimineata dupa ce mi-au rupt ei membranele, a fost groaznic momentul, plus ca alex a avut 56 de cm si 4320 de g, imenstoata lumea a venit sa il vada, era recordul spitalului
o zi frumoasa va doresc tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Olim- Poti vizita spitalul inainte de a te decide.

In dosarul de inscriere la spital erau foi separate ca sa-ti dai acordul sa-ti faca TT si testul Sida. De unde trag concluzia ca nici TT nu e obligatoriu ca atata timp cat tu nu semnai foaia aia, ei nu aveau dreptul sa ti-l faca.
Am retinut chestia asta pentru ca stiu ca am avut de fiecare data discutii cu prietenele, pentru ca(parerea mea) pana la urma TT e oarecum ceva personal (ca ecografia) , dar nefacand testul SIDA poti pune in pericol medicii ce se ocupa de tine si copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Donc, sa zic si eu na' din experienta nasterilor :)). Una la un spital mic, una intr-o clinica privata, cezariene ambele. La prima am stat 7 zile, la a doua m-am cerut acasa a 4 zi. am semnat decharge. Prima in oraselul meu, a doua la 60km de casa. Niciodata nu am avut colega de camera...singurica. La a doua, sotul a putut participa, a fost cu mine si m-a tinut de mana .
Despre teste, eu zic sa ceri sa faci de nu se mai propune, caci pana la amiocenteza mai e cale lunga.
Poti sa mergi sa vizitezi spitalul, sa vezi cu o moasa sa vezi pe unde poti avea un ecograf, sau de ai ecograf la spital. Eu zic sa fii zen, de se declanseaza nasterea acasa si crezi ca nu mai ai timp, chemi pompierii fara nici o jena, nu plecati voi la drum singurei.
Nu-ti mai face ganduri negre, ai sa vezi ca totul va fii bine. Profita de orice se propune in timpul nasterii si dupa. Cursurile de pregatire pt. nastere si dupa nastere ai dreptul la sedinte de reeducare al perineului. Eu si cu cezariana am avut dreptul
Incearca sa nu mai intarzii cu declararea sarcinii, ca sa fii luata in cont 100% rambursare la analize si restul.

Mergi la inceput

mai fetelor, eu sper sa il lase pe al meu sa stea cu mine cat nasc
ca daca nu eu ce fac singura.oricum si la alex am avut noroc cu el, mai ales ca nu a fost de acord cu anumite chestii ce mi s-au propus, eu cred ca le-as fii acceptat la cat de aiurita eram pe vremea iminsului.
asa am scapat fara taieturi si cusaturi
azi am depus actele pentru schimbarea de medic si maine merg la consult va tin la curent
va multumesc pentru sfaturi tuturor
asa cum spune marox, mai trec pe aici si asa poate activam si noi subiectul mamicilor din Franta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Olim, i-am nascut pe amindoi la St Jean de Braye, e o banlieu a Orléans-ului. Sotul meu a stat cu mine la nasteri, ca au fost naturale, insa la cezariana nu e permis. Insa, dupa cum vezi, la Delphin a fost posibil.

Chatonel, asa e, m-am exprimat gresit. Amniocenteza nu te puteau obliga s-o faci, doar ti-o propuneau sistematic daca aveai peste 35 ani.

Eu am facut-o la sarcina cu Alex, desi nu aveam 35 ani, din cauza ca la analiza de singe riscul de trisomie 21 era important. Am intilnit doctorul de la clinica, foarte de treaba si simpatic, renumit profesional in ciuda aparentei fizice (sosia lui Roger Moore ), pe urma el m-a urmarit incepind cu luna a 7-a si am avut norocul sa nasc cu el, ca era de garda. Amniocenteza s-a desfasurat foarte repede, un sfert de ora, mai mult a durat pregatirea. N-am avut contractii, am stat cuminte in pat 3 zile si a fost OK.

La sarcina cu Julia, TT a fost OK si cum tot nu aveam 35 ani nu mi-a mai pomenit nimeni de amnio. Cum nu fusesem incintata de ginecoloaga care ma urmarise in primele luni cu Alex, l-am intrebat pe medicul traitant daca poate sa ma urmareasca el pina in luna a 7-a, ceea ce s-a intimplat si n-am avut nici o problema. Prin luna a 4-a am dat telefon la clinica sa iau RDV pt ultimele 3 controale cu acelasi doctor frumos. Ei bine, nu mai avea nici un loc liber, nici pt controlul de luna a 7-a, nici a 8-a. M-am orientat spre al doilea medic reputat (fizic, chiar opusul primului - un munte de om, cu o barba neagra impunatoare - insa excelent profesional, foarte grijuliu si atent cu pacientele) si a putut sa-mi fixeze RDV pt luna a 8-a si a 9-a, ultimul RDV nici n-a mai avut loc ca am nascut intre timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Olim, felictari pt burtica si sarcina usoara

Imi place asa forum animat

Mergi la inceput

gabyv multumesc mult
si eu sper sa fie mai animat ca pana acuma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Neata!

Delphinule, de ce facusi reeducarea perineului, daca nu-ti trebuia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Pai aveam ordonanta sa merg la reeducare si tanti d'acilo nu stia ca eu am avut cezariana. eu am crezut ca e reeducare abdominala. Am lasat-o sa vad ce face primele sedinte si apoi i-am spus ca eu am avut cezariana Mi-a zis ca oricum in timpul sarcinii s-a mai slabit . Apoi am facut mai mult reeducare abdominala si putin de perineu :)

Asa e Marox, nici eu nu am crezut ca va fii posibil vreodata. Cand dr mi-a spus ca e posibil imi venea sa o pup :))). De aceea pt. mine a doua "nastere" a fost nasterea ideala.

Mergi la inceput