La France

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

bonjour
am fost la medic, deja am programare la analize pe marti dimineata, iar la gine sa vedem saptamana viitoare cand vine ginecologl din vacanta.
De nascut se pare ca va fii la Cholet, este clinica privata dar fara sectie de neonatologie sau la stat.Medicul mi-a zis ca el prefera la stat in caz de complicatii e mai usor decat la privat.Am sa ma duc sa le vad si in functie de cum decurge si sarcina decidem.
Medicul super amabil, ne-a tinut 45 de minute la consultatie.

mai fetelor, voi ati inmatriculat careva masina cu numere romanesti aici, caci doamna de aici de la primarie e cam in ceata a zis ca nu crede ca pot sa o inmatriculez aici, doar daca latesc vama la ea, apoi suntem in UE de 3 ani, la care doamna, pai atunci chiar nu stiu
a zis sa mai trec luni, ca vine colega si poate ma lamureste ea mai bine, ca nu o mai avut cazuri din astea.
stiti cumva ce acte am nevoie multumesc.

sa nu va spun ca trebuie sa ne renovam titre de sejour, iar cum trecem din 22 in departamentul 49, a trebuit o gramada de hartii sa le completez, desi in 22 era totul mai simplu.Mi-au intrebat daca am mai fost vreodata in Franta inainte sa vin sa lucrez, ce asteptari am de la Franta si francezi, unde ma vad peste 10 an.Apoi eu de unde sa stiu unde voi fii, m-au pus sa scriu numele tuturor neamurilor de grad 1, cu ce se ocupa fiecare, unde lucreaza fiecare, cumnata nu lucreaza sa le spun de ce nu lucreaza.Ati mai patit careva pana acuma, ca in Saint Brieuc nu m-a intrebat nimeni asa ceva, decat am despus actele si atat.
ma scuzati ca va stresez cu intrebarile, dar mi s-a parut un pic aiurea tot chestionaru asta, adica ce are cumnata cu mine

si daca tot is la intrebaristiti unde as putea gasi un cuptor electric bun si ieftin, clasa energetica A daca se poate.Urasc sa dau ture prin magazine sa compar preturile, mai ales acum la reduceri, cand e multa lume.Nu vreau ceva fitos, sa sa fie ok, ca eu am vandut apartamentul la cluj cu cuptor cu tot, am avut un candy digital, care a costat o caruta de bani dar am avut noroc ca era intr-o expozitie si l=am luat la jumate pret, dar era perfect il foloseam zilnic, dar aici am vazut ceva asemanator la vreo 600 de euro, si mi se pare cam mult.
va pe toate si va doresc un wek cu soare, ca la noi ploua de c parca suntem in Bretagne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Valeu olimp, dar ce e cu chestionaru asta nene? Erau puse in chestionar intrebarile astea sau te-au intrebat oral? Zau daca am mai auzit asa ceva!
Sunt diferite obiceiurile de la o prefectura la alta e drept, dar nici chiar asa. Pai ca sa imatriculezi masina aici: gasesti ceva info in josul pagini aici. Nu ezita sa imprimezi info si sa le arati la prefectura:

http://plaque.free.fr/faq.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Buna
Acum cativa ani cand mi-am schimbat ultima carte de sejour pe un an si urma cea de 10 ani am avut si eu dreptul la un asa interviu. A durat cam 5 min si intrebarile au fost asemanatoare: ce fac ai mei, ce lucreaza si daca am de gand sa aduc in Fr pe unul dintre ei. Cand am zis ca doar in vizita, a zis ok si a notat pe o hartie, dar nu a notat si ce fac, numai daca ii aduc. Si pe mine m-a mai intrebat daca am copii, daca vreau sa fac si daca dupa ce ii fac o sa mai muncesc . Dupa ce am raspuns mi-a zis ca in 14 zile am cartea facuta la prefectura, dar imi trimit ei convocare. A venit dupa 10 zile.
Toate astea s-au intamplat la Prefectura la Versailles, dar sa fie mai bine de 3 ani.
Cat despre cuptor nu stiu, eu sunt pe gaze dar tocmai am fost azi la auchan si aveau multe reduceri la electrocasnice.

Mergi la inceput

delphin, chestionarul era scris, am completat vreo 3 hartii pentru fiecaresper sa ne trimita recipisa repede, ca pe 12 august ne expira titre de sejour.Om vedea

am fost si noi pana la Nantes, dar am plecat tarziu, plus ca eu nu m-am simtit bine, asa ca nu am ajuns pana la auchan, sper pe saptamana viitoare
am dat o tura prin ikeadar nu am gasit mare lucru, doar maruntisuri.
va pe toate si va doresc o duminica frumoasa

Mergi la inceput

Olim, eu de cate ori ma duc la Ikea cu ideea sa iau ceva mare, ma intorc de acolo numai cu maruntisuri... perne, flori (de parca nu ar fi magazine specializate), pana si farfurii

Asa ca am renuntat sa mai ma duc, plus ca e prea aglomerat pe gustul meu.
Mi-am anul trecut de craciun canapea de la But si am asteptat pana in martie sa ne livreze, asa ca sper sa nu mai necesit mobila prea curand, ca nu prea mi-a placut asteptarea.

Mergi la inceput

salutare
gabyv, si eu am ochit un coltar de piele alb in butera redus de la 1400 la 1000, dar am zis ca mai asteptam sa creasca alex, ca are un stil de a sari pe canapea, plus ca inc anu avem casa noastra, si cu mutatul e tot mai greu ca avem enorm de multe lucruri
mai fetelor, eu is suparata, analizele de sange le-am facut repede, dar cu prima eco, nu am reusit decat pe 26 august programarea, si cica unde ma duc prima data la eco trebuie sa nascpai daca nu imi place acolo ce fac
adica eu platesc si ei decid sau cumtot mai bine era in spania, ca m-au vazut ginecologul de servici, asa isi dadeau cu parerea mai multi medici, ori aici la cine ma duc acuma cu ala trebuie sa nasc, nu il pot schimba.
la o clinica particulara in Cholet, mi-au zis ca ma pun sa semnez o hartie ca nasc la ei daca imi fac prima eco, asta e normal?
sper sa reusesc sa vorbesc la un eco particular, chiar daca nu il ramburseaza MSA
la SPitalul Universitar din Anger, nu au decat un medic in august, care e plin
pai eu trec cu mult peste 12 saptamani cand trebuie sa fac ecografia morfologica si dublu test
is asa necajita, ca am zis ca ma duc la Nantes, sau daca nu ma duc la urgenta, oare ma primesc asa?voi ce ziceti?
is un pic disperata cu sistemul asta de sanatate, am crezut ca daca esti gravida ai niste prioritati.La analize aveam programare la 9.15, am ajuns la 9.10 si am intrat la 10.30, nu inteleg la ce mi-au dat RDV daca nu l-au respectat
of, sper ca macar recipisa la titre d sejour sa ajunga pana vineri, caci doamna de la prefectura merge in vacanta luna august, si mi-o zis ca nu are cine sa le faca
asa am patit si anu trecut cand ne-am renovat dreptul de munca, a stat al meu acasa o saptamana, caci cei de la fortele de munca erau plecati in vacanta in acelasi timp si nu o avut cine sa ii prelungeasca dreptul de travaillesper sa nu patim la fel si anu asta
ma scuzati ca va tot stresez cu intrebarile mele, dar anumite chestii nu le pot intelege, para asa usor de rezolvat si se complica asa tare uneori
va doresc o zi excelenta tuturor

Mergi la inceput

Pai de ce sa stea acasa sotul? Chiar daca e expirata cartea de sejour, se poate duce in continuare, atat timp cat are deja hartiile depuse. Si noi am mai fost in azuri de asta, carti de un an expirate si fara recipise. Am sunat la prefectura si au zis ca nu e problema ca ei ne au in evidenta si in plus, nu suntem expulzabil. Nu are sens sa te stresezi cu asta.
Cu canapeaua de piele stiu ca si mie imi plac, dar motanul meu e cam slobod la gheare , desi nu are voie nu se stie, mai bine sa fii in siguranta.
La urgente o sa te ia, daca te duci, dar o sa se uite cam urat la tine, ca te duci numai pt asta si o sa stai cu orele.
La analize este foarte normal sa astepti, am asteptat si eu deseori, cate o jumate sau o ora. Asta e, data viit schimbi laboratorul, ca sunt multe.
Eu cu dr nu stiu ce sa-ti zic, dar e cert ca prietenele mele care au vazut un anume dr la clinica privata, cu el au nascut. Dar ca asa au vrut. Plus sa ne gandim ca multi giné nu fac si nasteri ci doar urmariri pana la 7 luni, cand apoi te trimite la spital.
Lasa ca iti mai zic fetele care au avut mai multe despre asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Olim-Imi musc limba, dar nu ma pot abtine: pentru linistea ta, nu mai compara Franta cu Spania. Acum tu esti aici si inainte de toate asigura-te ca ai inteles exact cum functioneaza sistemul.
Cu ecografiile chiar e o problema, dar nimeni nu te poate obliga "legal" sa nasti acolo unde ai facut-o pe prima. Ce contract insa semnezi tu cu o clinica privata e alta poveste ca-i un simplu contract comecial cu dr si obligatiile de rigoare. Altfel, inseamna ca pe mine m-ar fi pus sa-l nasc pe Alex intr-un spital specializat in chirurgia mainii si care nu poseda niciun ginecolog in lista lor de doctori, doar un ecograf prapadit si un doctor care avea si specializarea in eco de sarcina (pe ala l-am gasit si eu dispo in august). Restul ecografiilor pentrun ambele sarcini le-am facut la centre de ecografie private. Pune-l pe dr tau de familie sa-ti dea o trimitere pentru ecograf si suna cu incredere si programeaza-te ca o sa-ti gaseasca careva un loc. Iar de plata, daca mutuela ta nu iti ramburseaza nimic, o sa ai de platit doar depasirile de onorariu (daca exista), pentru ca ti-au mai spus deja fetele: cele 3 eco obligat sunt suportate de SS si se plateste din buzunar sau de catre mutuela doar diferenta in + fata de tariful SS.
Fa-ti eco cu trimiterea de la medicul de fam (acolo unde gasesti loc) si apoi o rezolvi si cu posibilul loc al nasterii si dr, care sa te urmareasca. I-am zis posibil ca am amai spus ca nasterea no 2, eu am avut-o in urgenta la un spital unde n-am pus piciorul inainte si nu m-a intrebat nimeni de programare (nu ca ar mai fi avut timp de intrebari) si au fost adevarati profesionisti.

Mergi la inceput

gaby, ma stresez cu recipisa, pentru ca firma si data trecuta i-a spus lui Marius sa stea acasa pana are continuarea la titre.
el este vetrinar si semeneaza ordonante cu medicamente, si in caz de probleme ei raspund penal, ori firma nu vrea sa isi asume acest risc, fiind cea mai mare in Franta, deci de inteles
sper totusi sa rezolvam problema pana vineri.
cat despre eco, io chiar nu inteleg sistemul, oricat as vrea, dar asta este.
am obtinut programare pentru 11 august la eco, sa vedem ce se v=a intampla.
trebuie sa platesc eu totul si apoi imi ramburseaza MSA, caci nu avem carte vital, pentru ca nu avem titre de sejur pe un an, sper ca acum in toamna sa obtinem, si apoi cei de la MSA ne dau.
nici procedurile astea nu le inteleg, deja avem 2 ani legali in Franta si tot nu is toate actele clare inca, dar speram sa fie cat mai repede.
Plus ca al meu e angajat la 300 de km de unde stam, iar cei de la MSA nu vor sa transfere dosarul aici, si toate aste le facem ori pe posta ori mergem tocmai 600 de km dus intors pentru orice hartiuta
Nu ma plang ca poate fii si mai rau stiu, dar chiar sunt multe anormalitati in acest sens.
va pe toate si multumesc de sfaturi

Mergi la inceput

Uite iti simplific eu, din ce am inteles de la prietenele mele si apoi fetele de pe aici mai pot adauga:
Te duci la un medic care te ia in evidenta, iti da un formular cu mai multe culori si iti zice el ce trebuie trimis la SS. Pe timpul sarcinii ai cele 3 eco care tot SS le plateste integral. La dr SS te ia integral en charge incepand de pe la 6 luni (sper ca nu ma insel), iar pana atunci sistemul este la fel ca la orice: o parte SS+ o parte mutuala. Rambursarile de vezi pe ameli. fr
Oricum odata ce ajung hartiile la SS o sa primesti o groaza de pliante de la ei cu explicatii.
Acum urmarirea sarcinii o poti face la un dr ginecolog, la medicul de fam sau la un PMI (da-da am facut pana si eco acolo desi pt mine tot un ecran de unde nu intelegeam mai nimic era-eu miscam doar stanga dreapta)
In mare sistemul, banuiesc, ca ai vazut cum functioneaza, intai platesti si apoi astepti sa fii rambursata.
Nu stiu ce inseamna MSA, dar daca este "L'assurance maladie des salariés agricoles" nu prea am vazut diferente cu SS, parca e aceasi Marie, cu alta palarie, situl lor face referire de multe ori la Ameli.

Legat de Spania Am avut un coleg de servici care mi-a zis asa: "Spania este ca verisoara cea frumoasa, la care mergi in vacanta cu placere, dar din pacate e cam saraca" Eu am o prietena care a aflat ca e insarcinata pe 2 iul, s-a dus la spital pe 7 iul pt prima eco, si urmatoarea e pe 26 august, desi dr nu a stiut sa ii zica daca are sau nu gemeni, pt ca la eco nu e clar. A fost pana si la urgente si au refuzat sa ii faca eco.... (e posibil ca daca esti in privat e diferit, dar ea nu lucreaza si prefa la stat)

hai ca stresul asta e de la hormoni te intelegem

Mergi la inceput