Ce ar trebui schimbat / eliminat in societate?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DoarUnTatic spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Pedeapsa cu moartea, avortul,eutanasia, dreptul de a alege asupra vietii cuiva!
Si pe langa acestea multe altele, dar ma abtin.

Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
www.staycatholic.com/Free%20Book.pdf" target="_blank">Staycatholic
www.alabamacatholicresources.com/Bible.html" target="_blank">Catholic answers

Divortul?...
Dreptul de a decide asupra propriei vieti?
Dreptul de a alege asupra viitorului mai bun al copilului tau?
Dreptul la opinie (pentru a nu ne mai abtine sa vorbim unele chestiuni "delicate"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Voi raspunde aici atat la intrebarile enumerate la inceputul topicului, cat si la ideea de campanie de constientizare sociala lansata de alinuk. M-am limitat in general la tara noastra draga, cred ca aici ar trebui sa ne concentram, la lumea noastra mai mica.

So…
Ce as elimina / modifica:
- scara inversata a valorilor sociale – respectiv promovarea non-valorilor, aducerea in prim-planul social a unor manelisti analfabeti, a unor asa-zise “vedete” de doi bani, create peste noapte, dar care cheltuie intr-o seara in club cam cat castiga un profesor…hai nu intr-o luna, dar intr-o saptamana cu siguranta (desi cred ca nici la partea cu luna nu as fi fost prea departe…). Dar astia au masini , haine fitzoase si genti louis vuitton (da, am scris cu litere mici….), iar ziarele si televiziunile ii promoveaza din greu. Si devine la un moment dat destul de dificil (nu si imposibil insa) sa iti educi copilul explicandu-i ca oamenii astia care aparent au de toate sunt niste saraci dpdv intelectual si emotional si ca e preferabil sa te mentii la un nivel mediu / decent / acceptabil dpdv financiar, dar sa-ti pastrezi integritatea morala. Desi poate deveni frustrant pt un adolescent sa vada cum colegul chiulangiu ai caror parinti sunt cine stie ce traficanti de tigari conduce un…sa zicem Audi, in timp ce el isi va lua poate pe la 25 de ani un Logan in rate….

- sistemul atat de romanesc si arhicunoscut “pile, cunostinte, relatii” – incepe sa dispara, dar numai timid si in anumite situatii, in general in sistemul privat, cand unii ajung sa-si dea seama ca oricat ar dori sa il angajeze pe fiul vecinului / prietenului / rudei de gradul X, daca asta e un tampit, le va cauza pierderi (financiare, de imagine) nedorite, asa ca e preferabil un strain nepilos dar competent.
Din pacate in institutiile de stat, sistemul sus-mentionat este in floare si nu da semne de extinctie. Ceea ce conduce la frustrarea si nemultumirea oamenilor competenti, dar fara “spate”….

- sistemul educational defect – aici ar fi tare multe de spus, iar eu nu am pretentia ca detin reteta perfectiunii…nici pe departe. Dar va spun sincer ca ma apuca groaza cand ma gandesc ca, intr-o zi, fetita mea de doar 6 saptamani va trebui sa mearga la una din scolile romanesti in care domina un mare dezastru…poate totusi se va schimba ceva pana atunci, cine stie…Sunt prea tanara ca sa fiu nostalgica la adresa vremurilor de dinaninte de 89, dar trebuie sa recunosc ca ma doare sa vad ce s-a intamplat cu un sistem care crea deunazi olimpici internationali…

- tendita de alienare sociala / anti-socializarea – ok, internetul e bun, minunat, tehnica moderna ne-a facut tuturor viata mai usoara, dar asta e valabil pt generatiile care si-au petrecut copilaria intr-o altfel de lume, care au vazut cum era si fara toate astea si care stiu acum sa deceleze (sper) intre beneficiile si pericolele aparute o data cu toate aceste “minunatii”. Ma intristeaza faptul ca nu mai vad copii care se joaca printre blocuri (ii exclud pe cei tarati de parinti in parcuri, care nu sunt inca la varsta la care sa decida singuri daca prefera sa-si petreaca vremea afara sau la calculator…), ei nu mai stiu jocurile copilariei cu care noi am crescut, isi petrec copilaria in realitati virtuale, le este greu sa comunice fata in fata, au telefoane mobile de la gradinita (by the way, am vazut recent un sondaj care spunea ca un procent covarsitor din copiii in varsta de 2-5 ani stiu sa faca o gramada de chestii destepte la computer, dar nu stiu sa-si lege sireturile si nici nu-si stiu adresa de acasa…). Ma intristeaza ca cei mici nu mai citesc, nu mai au imaginatie (decat poate populata de roboti sau creaturi oribile care se lupta / ucid alte creaturi oribile / distrug pamantul etc.). Copiii nu mai stiu sa creasca frumos…societatea asta pervertita nu-i mai lasa, si e greu ca parinte sa-ti cresti copiii “in afara societatii”.

CE AS CREA:

O “scoala a parintilor” – indiferent cat de aiurea suna, chiar nu sunt de acord ca orice tampit sa aiba copii, pe care sa-i chinuie / sa-i bata / sa-i tina nemancati / sa-i trimita la cersit / sa-i vanda in rate (!?!!!) / sa-i abandoneze prin canale …si cate alte grozavii nu mai exista!
E nevoie de examen ca sa te inscrii la o institutie de invatamant (bine, asta e o chestiune tot mai rara in ultima perioada…), ca sa conduci o amarata de masina, ca sa obtii o cetatenie….dar copii poate face oricine…oricine poate da o viata pe care dupa aceea o modeleaza dupa bunul plac (ba uneori decide chiar sa o si curme…).
Este o chestiune sensibila, unde se poate discuta mult, pe marginea criteriilor care ar decide daca esti apt sau nu sa fii parinte, a persoanelor alese sa fie responsabile de o astfel de evaluare, a deciziilor care ar fi luate in legatura cu cei care ar “pica” examenul (adica ce sa facem cu alcoolicii / tiganii rupti de foame care mai au inca 20 de copii / drogatii etc. – sa-i sterilizam ca pe caini? Hm…nu ma pronunt, o sa-mi sara multa lume in cap…). Dar cred ca e totusi un concept care merita analizat.

Ar mai fi cu siguranta si altele. Promit sa revin asupra subiectului in zilele urmatoare.

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Roxana, mie imi place ce ai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

roxx

multumim!

Alinuk
mama de Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

Martisoare UMANITARE

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkei spune:

Foarte frumos roxx. Mai ales aia cu scoala parintilor

Mergi la inceput