Ce ar trebui schimbat / eliminat in societate?

Ce ar trebui schimbat / eliminat in societate? | Autor: DoarUnTatic

Link direct la acest mesaj

Va rog sa va exprimati liber opiniile... ce credeti voi ca ar trebui creat sau schimbat sau eradicat definitiv din societate (de preferat societatea romaneasca, dar puteti sa va referiti si la societatea globala)...

Orice ar fi, acel ceva pe care veti alege sa il scrieti aici, trebuie sa constituie un plus / ajutor / beneficiu pentru viitorul copiilor vostri/nostri...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

DROGURILE ... dar astea nu vor disparea niciodata oricat de mult mi-as dori !
Drogurile din scoli sunt o mare problema !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eradicat definitiv? Bataia copiilor de catre parinti, abuzul sexual, misoginismul.

Introdus: Sa fie ceva foarte obisnuit ca oamenii sa apeleze la terapie.

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

agresivitatea, grobianismul , lipsa de minime maniere.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

eradicat (definitiv , a propos de un alt subiect):
- prejudecatile, mai ales fata de copii (cu nevoi speciale, adoptati, "altfel" in general)
- obiceiurile alimentare proaste
- spaga
- scuipatul/scuipatul semintelor pe strada, aruncatul mizeriilor pe jos

ma mai gandesc, si sigur mai imi vin idei.

JG, 100% de acord la faza cu terapia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

coruptia si spaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Intoleranta, violenta, saracia care afecteaza copiii (foamete, lipsa caldurii, haine, accesul la educatie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

pedofilii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Nesimtirea
nepasarea
nebunia
narcisismul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Religia. Odata cu ea ar disparea toate probleme enuntate mai sus si oricare altele. Daca omenii ar fi liberi si nu s-ar teme, ar fi buni. Agresivitatea este intotdeauna reactie de aparare.

Numai ca e un pic delicat, are cineva pe forum o semnatura foarte inteligenta...lasati liberi, oamenii se vor imita unii pe altii...si cum exista deja multa rautate in societate...e cam complicat. Dar nu imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

eu zic ca tocmai religia, frica mai tine pamantul asta pe linia de plutire, altfel ne-am manca de vii

lasati liberi oamenii nu se vor imita nici intr-un caz, libertatea aduce anarhie, oamenii nu-s disciplinati si buni la suflet de la natura, dimpotriva, sunt rautaciosi, invidiosi, uzurpatori, egoisti si manipulanti, asa ca din nefericire specia umana este vizibil caracterizata de trasaturile negative ....cei putini, acel procent de "nebuni" care inca se mai zbat sa pastreze si insufle semenilor bunele valori, bunele principii, bunele maniere, sunt priviti oarecum cu nedumerire si "de sus", sunt "sufocati" in fasa....

Mai e valabila oare chestia aia invatata de mici cu binele ce invinge intotdeauna raul, a la Greuceanu, Toma Alimos etc ? Eu zic ca DA, in pofida celor multi si rai, cei putini si buni vor salva situatia pe pamantul asta intotdeauna, chiar daca o vor face mereu cu un efort extenuant, si se vor alege cu multe rani, multa umilinta, mult stres si multe neplaceri. Dumnezeu ii ajuta pe cei buni sa-si puna in aplicare ideile bune si sa-si duca faptele bune la bun sfarsit

Mergi la inceput