Disneyland Paris -4-

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi, sa va fie de bine excursia!
Inteleg ca ati amortizat din plin distractiile de-acolo.
Dar ce spui, care ar fi nr minim de zile incat sa acoperi cat de cat partea de povesti/personaje, cu mai putin dat prin masinute ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria, multumim!

In primul rand ca merita sa stai la hotelurile lor, atat ca pret, comoditate cat si pt ca ai cele 2 ore in plus, de la 8 la 10, in care e adevarat ca sunt deschise doar o parte din atractii dar te poti da pe ele din plin, fara cozi. In plus parcul e destul de gol, aerisit, frumos dimineata.

RER din Paris pana acolo costa 20 de EUR 2 adulti si 2 copii si face cam o ora. Inmulteste cu 2 timpul si banii (dus si intors).

Eu cred ca 3-4 nopti e ideal sa stai acolo, mai mult te-ai plictisi.
Daca prinzi week-end, mai degraba 4, daca nu 3 e OK.

Noi dupa primele 2 zile pline (de dimineata pana seara) am cam vazut tot si ne-am cam dat in tot ce ne interesa, apoi am repetat ce ne-a placut mai mult.

Asa ca minim, ce sa zic, 2 zile, o zi mi se pare prea putin.

De evitat week-end-ul daca puteti (noi n-am putut fiind in perioada de scoala), e mult mai aglomerat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Multumesc si eu!

Poate am eu o idee gresita despre parcurile astea de distractii, dar... nu cred ca as rezista prea multe zile sa dau copiii pe masinute . Fac eu multe pentru ei, dar nici chiar atata . Mai ales sa stiu Parisul la o ora departare...

Mergi la inceput

Pai nu dai doar copiii, te dai si tu. Doar la locurile de joaca clasice (2) e interdictie pt adulti, in rest se dau si adultii in toate, eu m-am dat cot la cot cu Nati si zau ca a fost fun! Iar Virgil s-a dat cu Silvia in atractiile mai tari. E misto ca te intreaba cati sunteti si te repartizeaza in barcute/etc pe familii. La carusele e chiar misto ca mai tii si tu de copil :)
Si e si misto sa vezi reactia copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Lavi, hai ca mi-ai facut facut pofta de povestit ...

Noi am stat de miercuri dimineata (am plecat la 7 am cu Air France)pana sambata seara.

Drumul a fost ok, pe la 10:30 eram la hotel (Cheyene) si la 11 in parc.
Hotelul mi-a placut, nu-i de ** d-ale noastre, sincer cu exceptia fheonului si a altor mici nimicuri era la fel cu hotelul de **** in care am stat in Bulgaria la Bansko.
Socul insa l-am avut cand la receptie m-a intrebat daca a doua zi vreau sa mananc micul dejun la 7 sau la 10:30! Pentru ca era foarte aglomerat se manca in "serii" la micul dejul si si asa cu greu gaseai o masa libera.
Mancarea nu era foarte variata dar era de buna calitate, insa per total foarte aglomerat. Asa era si la Santa Fe?
Oricum ne-am descurcat si n-am facut o tragedie din asta.

Am luat autobuzul mereu ca sa ne menajam picioarele.

In prima zi ne-am pierdut un pic vremea la cozi la Dumbo si carusel (cum spunea si Lavi - dura zborul 2 min si 8 min aranjatul pasagerilor!), pentru ca pe astea le-a zarit mandra mea cand am intrat. Pentru ea a fost surpriza, nu stia unde mergem si nici ca exista pe lumea asta un loc numit Disneyland.

Miercuri mai tarziu ne-am regrupat si ne-am dat in Big Thunder Mountain de cateva ori si in alte cateva prostioare de copii mici: Pinochio, l-am vizitat pe Aladin ,pestera cu dragonul, casa bantuita.
Cand am intrat in parc am prins o miniparada iar la 17 am nimerit exact la parada principala.

Apoi cu regret am plecat la hotel, fata era moarta (se trezise la 4) si eram si flamande. Ne-am cazat, am mancat la hotel (bufet "all you can eat"), mancare buna dar a fost cam scump.

Noi am stat 3 nopti, a fost suficient dupa gustul meu dar fata mi-a zis ca trebuia sa fi stat macar o saptamana!

Ne-au placut cel mai mult Big Thunder Mountain, Hotelul terorii, Crash (cam aglomerat si fara fast pass dar am prins momente cand a fost mai liber), Casa bantuita, si Buzz - asa, mai de copii mici.

Celelate au fost ok pentru momentele cand asteptam sa ne vina randul la fastpass (it's a small world, domeniul contelui nu mai stiu cum, tot cu barcute, alba ca zapada, covorul fermecat, am tipat la monsters inc, am vazut spectacolele si ne-au placut cel cu personajele din Clubul Disney, am cascat gura prin magazine)

Fata a suspinat la Indiana Jones si Space Mission, era limita 1.40 si ea are 7 ani si 1.25. Se ducea s-o masoare de fiecare data cand treceam prin zona I-am promis ca revenim cand o sa aiba mai mult de 1.40.

S-ar fi dat in U-ul cu masinuta din studiouri, dar acolo n-am vrut eu sa ma dau si singura i-a fost teama.

O sa repet si eu sfaturile- nu va duceti in weekenduri daca puteti, incercati sa ajungeti devreme sau sa inchideti parcul (noi joi seara ne-am dat de 3 ori la Buzz intre 7:30 si 8).
Daca e coada mare undeva nu insistati, reveniti mai tarziu, s-ar putea sa aveti noroc. Puteti incerca in timpul paradelor, e un moment cand sunt mai mici cozile.
A ... si stati la un hotel din parc, per total cred ca este mult mai ieftin.

In prima zi am investit intr-un carnet de autografe cu printese si un pix cu Ariel (e printesa ei preferata) pe care le-am folosit cu mult succes a doua zi cand am mancat la Hanul Cenusaresei. Nu mai stiu cine a pomenit la topicul acesta despre restaurant dar vreau sa ii multumesc, pentru fata mea a fost incantarea deplina. Am stat de la 2:30 la 4:30, ne-a intampinat cenusareasa, apoi au venit la masa Aurora, Suzy si Perla (2 soricioaice din cenusareasa), apoi Alba ca zapada, apoi au dansat Eric si Ariel!

A capatat autografe, i-a imbratisat si pupat pe toti, am facut multe poze.

In alta seara am fost la spectacolul cu Wild, wild, west si Mickey. A fost ok, eu n-am cazut pe spate dar fata mea a stat cu gura cascata tot spectacolul, n-a gustat mancarea (a fost dinner-show)a tipat cu palaria de cowboy in mana I-haaa si m-a intrebat daca mergem si maine la spectacolul asta!

Asa ca ne-am intors, copilul extaziat iar pentru mine magia a fost faptul ca plutea un spirit etraordinar de voie buna si m-au binespus teribil copii cu costume de personaje si adultii cu urechi de Minnie si palarii cu Pluto, Goofy, Stich si altii!

Distractie placuta tuturor si multumesc celor care ne-au impartasit experienta Disneyland, ne-a fost de mare ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Am uitat sa-i multumesc Sfantului Patrick, pentru ca datorita lui am avut joi seara artificii in spatele castelui, fix cand am iesit de la Buzz si plecam spre hotel!

Mergi la inceput

Sunnyday, pe noi la micul dejun ne-a intrebat ora la care vrem sa-l luam, care putea fi cand voiam noi intre 7 si 10:30. Ne-a zis si ca putem lua ore diferite in zile diferite sau putem sa schimbam ulterior daca vrem. Noi am ales ora 7 ca sa putem ajunge la 8 in parc. Ajungeam la masa la 7:15 de obicei.

Uscator de par puteai lua de la receptie contra unei garantii de 20 de EUR pe care o primeai inapoi cand duceai aparatul.

Mancarea la micul dejun si mie mi s-a parut cam putin diversificata dar in afara de mezeluri era de calitate buna. Mezelurile erau ceva sunca de Praga si ceva salam, nimic deosebit. Dar pentru ** foarte OK, nu te poti astepta la cine stie ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianap1 spune:

Lavi, voi in ce cladire ati nimerit camera la Santa Fe?Noi am fost in cladirea 18, exact langa sarpele acela dragut galben si mi s-a parut chiar ok, camerele erau numai la nivelul 1(sau ma rog un parter foarte inalt) in aceasta cladire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Lavi,cele 3 restaurante pe care le-ai pomenit ( Cafe Argrabah,Restaurant des Stars si Plaza Gardens, pe MainStreet)sunt ''all you can eat''?
toate 3?

poti sa ne spui niste preturi la aceste 3 restaurante si niste exemple de meniu?
pot sa merg cu copilul de 6 ani jumate?

Mergi la inceput

Jasmine,
http://www.dlrpmagic.com/planning/dining/
aici ai descrise cam toate restaurantele din parc, cu preturi si ce ofera.

La cele 3 all-you-can-eat (bufet) la care am mancat eu, intrarea pt adulti era 20 si ceva de euro, pt copil 3-11 ani in jur de 10. Scrie mai exact pe site-ul de mai sus. Copiii au inclusa o bautura (suc Minute maid 100% de portocale sau mere la 0.2 sau apa la 0.33), pentru adulti bauturile se platesc.
La Cafe des Stars sunt gratis automate de cafea si apa de la retea in carafe.
Vinul la carafa e 7 EUR 500ml, cel rosu ne-a chiar placut, cel roze nu asa mult. La sticla e mai scump, normal.

Mancarea mie mi s-a parut f buna, la Cafe Agrabah e cu specific oriental, cuscus, salata de naut, carnea condimentata in stil arabesc, mancaruri de legume foarte bune. La celelalte 2 e cu specific frantuzesc/international. La Cafe des Stars troneaza bineinteles mancarea ratatouille, mie mi-a placut f mult.

La fiecare este o masa cu startere reci: salate, mezeluri, masline, amestec legume la gratar cu ceva sos (reci), f bune.
La cele 2 internationale este si o supa crema nu prea celebra.

Fel principal- carne de toate felurile: peste (somon si peste spada), aripioare de pui, friptura de vita (moale, excelent gatita a zis sotul, eu nu ma omor dupa vita, el da), costite de porc (excelente la Cafe des Stars), frigarui de pui sau de curcan (la Agrabah). Garnituri: cartofi cu rozmarin, sau altfel la cuptor, orez, cuscus la Agrabah, dovlecei la cuptor, etc. Mai sunt si paste si 2 sau 3 sosuri si pizza, dar pe astea nu le-am gustat. Nu sunt cartofi prajiti. Cartofi prajiti gasesti la toate celelalte fast food-uri, sunt mancare de baza in DLP.

Desert: salata de fructe, fructe intregi si prajituri si creme fel de fel, bune si foarte bune. Nu genul colorate si gretoase, chiar f bune au fost.

Platesti la inceput, la casa (trebuie sa stii de la inceput si ce vrei sa bei), apoi ei te repartizeaza la o masa, un chelner iti aduce bauturile si apoi vin si iti strang farfuriile.

La Plaza Gardens in week-end a fost f aglomerat pt ca e chiar pe Main Street. In schimb luni la 12 a fost liber.

Daca mai aveti intrebari...

Mergi la inceput