Otovent - a folosit cineva??

Baietelul meu de 3,5 ani a fost diagnosticat cu otita seroasa. Cauza acestei otite ar fi "polipii"...de care nu prea as vrea sa-l operez.
Am comandat acest otovent la clinica urechii din Bucuresti si as fi vrut sa stiu mai multe despre el inainte de a-l avea in mana
Oricum am sa merg cu dispozitivul la un ORL-ist.
Raspunsuri

amalisimona spune:
N-am auzit de Otovent. Am citit aici si apoi am cautat pe google si am vazut filmulete in care se arata cum se foloseste. M-am uitat pe site-ul clinicii de care spui si am vazut ca au produsul, dar nu e trecut pretul. Cat te-a costat?

mamipuiu spune:
Buna!
Am aceleasi necazuri cu baietelul meu de 8 ani. Am cautat disperata cva despre OTOVENT in Romania, dar am gasit destul d putin si din lipsa de timp.
Nu vreau sa-mi operz copilul asa urgent, fara sa incerc altceva. El nu respira niciodata pe gura si nu sforaie niciodata. Anul asta am avut ghinionul de a face otita, care a recidivat de 2 ori (cred ca tratamentul a fost de vina). In concluzie, are otita seroasa pentru cre tratamentul recomandat la noi in Craiova e "operatie de polipi cat mi urgent, poate la sfarsitul saptamanii". Inima mea d mama imi spune sa nu o fac sau cel putin nu asa urgent, pentu ca azi face ultima sedinta de aerosoli si auzul i s-a imbunatatit si mai vem 16 sedinte de mers la salina (artificiala).
Am citit intr-un tratat d ORL despre "manevra Valsalva" (despre care eu imi aduc aminte ca o faceam cu medicul meu cand eram copil)si despre Otovent. Se pare ca la noi in Craiova medicii nu mai fac repermeabilizarea trompelor lui Eustachio.
Scuze pentru aceasta lunga expunere, dr va rog si eu sa dati ceva detalii despre Otovent.
marchplayer, te rog din suflet, spune-ne si nou cat costa dispozitivul si ceva mai mult despre el. Am mari sperante si asteptari de la acesta intrucat lucreaza pe acelasi principiu ca in Valsalva, iar pe mine m-a jutat mult in copilarie (desi am avut multe otite, mama nu a fost de acord sa ma opereze dar nici nu mi-am pierdut auzul pentru ca lichidul nu a ramas in ureche).

marchplayer spune:
Otovent costa 95 ron. Plus drumul. Tipa de acolo mi l-a pus cu un curierat rapid la care eu am platit tur-retur, adica odata ca au luat pachetul si l-au adus la mine si a doua oara ca au luat banii de la mine si i-au dus la ei. Deci inca 50 adaugati celor 95.
N-am auzit de manevra aia in viata mea..eu din fericire n-am avut probleme cu urechile.
Am citit si eu pe net si am vazut filmuletele. O sa merg marti la doctor si am sa iau si dispozitivul cum mine si am sa stiu mai multe dupa aceea.
Am incercat sa-l folosesc cu copilul meu. A fost de acord odata sa faca asta si dupa aceea adio, cred ca daca imi va confirma si doctorul ca va trebui sa facem un astfel de tratament ma voi ruga de el cum nici eu nu stiu cum!!! Probabil a fost o senzatie ciudata. Am facut chiar si eu manevra...initial, la suflare simti doar o presiune ca la decolarea avionului si cand am lasat aerul sa-mi patrunda inapoi n-am simtit nimic, asta pentru ca trompa mea este altfel pozitionata, pentru ca eu am canalul liber si n-am nici un fel de lichid in ureche. La el nu stiu cum s-a simtit, este doar un copil de trei ani si jumatate si nu stie prea bine sa explice.
Copilul tau are 8 ani. Voua v-ar fi mult mai usor. Ar coopera mai mult.
Eu de acest tratament stiu de la o mamica. Nici ei n-au gasit otovent dar si-au confectionat unul, fiind un dispozitiv relativ simplu, un mustiuc pe care se pune un balon. Ei si-au tratat copilul si nu a mai fost nevoie de nici o operatie, lor li se recomandase perforarea timpanului si intubarea acestuia.
Cel mai bine sa mergeti sa cereti aprobarea unui orl-ist sau parerea..ma rog.
Oricum pe perioada tratamentului copilul trebuie sa fie perfect sanatos sa nu bagati si mai mult lichid in spatele timpanului.
Multa sanatate.

miereamara spune:
De ce il vinzi? nu esti multumita?
eu nu auzisem despre acest aparat pana sa citesc subiectul.
Baietelul meu a facut intre 12 luni si 18 luni in jur de 10 (zece)!! otite si noi am decis sa ii facem o operatie prin care i s-au pus niste tuburi in timpan. Deja nu mai auzea aproape deloc si nici nu vorbea din cauza faptului ca nu auzea. Pentru el chestia asta a fost o minune. In sase luni dupa operatie, a facut o singura otita si aceea i-a trecut in trei zile fara antibiotic sau alt medicament. Fara dureri, fara febra...pentru el operatia a fost salvarea si solutia.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

marchplayer spune:
Baiatul meu nu a avut niciodata otita. Urechea este in stare perfecta si intr-adevar din cauza unei rinite alergice are nasucul infundat mai tot timpul; lucrul asta duce uneori si la infundarea urechilor ceea ce poate da o hipoacuzie temporara, 5-30 min. Lucram la asta cu ser si cu suflat nasul continuu. Chesta este ca a fost diagnosticat prost si am reactionat impulsiv si am dat banii pe ceva care chiar nu imi trebuia.
Asta am facut-o dupa ce am vorbit cu cineva care patise cu baietelul ceea ce ai patit si tu dar fara sa ajunga la operatie. Dispozitivul acela si o folosire corecta a lui l-au scapat de lichidul strans in spatele timpanului fara operatie.
Exista pe youtube mi se pare mai multe filmulete cu utilizarea dispozitivului.
O zi buna. Daca mai ai nelamuriri sau m-am exprimat greoi..pot da lamuriri.