Fiica vs. Mama

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Rox, tu nu ai nevoie de aparare. Am aparat un principiu, nu neaparat pe tine.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Dar de ce incapatinarea asta de a ma pune la colt, de a-mi baga pumnul in gura doar pentru ca gindesc altfel?

Pentru ca esti agresiva, Pisigri. Si la agresivitate ti s-a raspuns intii cu blindete si cu tras de mineca, dar ai continuat tot cu agresivitate. Nu-i nimic, e un forum, numai ca tu esti agresiva cu tine insati, asta este intr-adevar o problema.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

'Cu asta sint de acord. Dar mai adaug ca ar trebui ascultate ambele parti si judecata situatia cu obiectivitate. Stii, un copil va urla la mama sa "Nu ma iubesti!!!" pentru ca nu i-a cumparat bomboanele preferate in clipa in care le-a vrut...nepasindu-i ca isi strica dintii sau pofta de mincare sau ca (,) contin un butoi de E-uri. Asta o face musai rea pe mama? Nu. Dar ar putea parea asa, daca nu am sti despre ce bomboane e vorba...nu?'

Nu, in fata copilului eu nu ascult mama decit ca sa inteleg copilul. Si sint mama si ma supun de pe acum acestei judecati. Pentru ca eu sint mama si mie imi sta in putere sa curm suferinta copilui si, deci, si eventuala mea suferinta cind copilul m-ar rani cu vorbe.

Da, e rea mama. Pentru ca daca acel copil vrea bomboane inseamna ca cel putin o data a avut una pe care i-a pus-o un adult in mina. Iar daca nu a avut si aa vrut la altii, a-i interzice pur si simplu nu e o solutie, tot mama trebuie sa gaseasca solutia. Si e dreptul copilului sa-si strige frustarea, obligata ta sa-l asculti, sa-l intelegi, dar sa ramii ferma pe pozitie, cu explicatiile de rigoare: un nu e un nu, nu e astazi nu si miine da.

Si prima data va face criza, a doua la fel, iti va striga cine stie ce, dar pina la urma, daca explicatiile ii sint date pe masura virstei lui, copilul va intelege. Nu avem de-a face cu niste salbatici, cu niste fire lipsite de constiinta si de intelegere, ci cu copiii nostri.

Nu vreau sa continui, dar eu cred ca tu ai nevoie de niste lamuriri, poate ca ar fi mai bine daca ai deschide un subiect separat cu problemele tale, ca sa nu mai fii tinta (singura te oferi) subiectului de aici.

Edit: am vazut ca l-ai deschis deja. Sper sa gasesti raspunsurile la toate intrebarile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Offtopic: Rrox, tu nu mi-ai pus mie la dispozitie informatia, ca nu mi-ai trimis mesaj privat sau ceva, sa imi spui "Ma cheama Roxana Nu-stiu-cum (habar nu am numele, la topicul ala nu am ajuns :))) si sint studenta la psihologie".
Sint si aici pe forum useri care stiu cine si de unde sint si ce hram port, ca nu m-am ferit, dar nici nu consider necesar sa fac prezentari oficiale de cite ori scriu pe undeva. Probabil ca nu ne-am intersectat pe la topicurile alea la care am dat eu detalii despre mine.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Pisigri, cind spun ca am renuntat sa mai citesc, inseamna renuntat sa mai citesc cu atentie, a rasfoi nu inseamna a citi. Eu citesc cu mare atentie subiectele la care raspund si de mai multe ori mesajele pline de continut, adica ma uit si printre rinduri un pic, incerc sa ma pun in pielea celor care le scriu, acolo nu am mai facut-o la un moment dat.

Si da, dupa pagina 22 mai sint inca cel putin 7 sau 8 pagini pe care nu le-am mai citit.

Am simtit nevoia sa scriu pentru ca, desi nu ti-ai dat seama, eu am perceput-o tot ca pe o agresivitate: 'hai nu mai minti ca nu ai citit, ca uite, te-am prins.' Exact ca si cu psihologia lui Rox: 'hai, nu mai spune ca nu faci psihanaliza, ca stiu eu ca esti studenta la psihologie, ca tu ai spus-o pe forum.'

Mergi la inceput