Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (6)
Raspunsuri - Pagina 9
Sabina spune:
eu sunt impotriva...si mi se pare aiurea sa ii scada copilului self esteemul pt ca nu a scris cum a visat ministeru, desi a rezolvat problema.
E aceeasi uniformizare ca inainte, da cosmetizata. bleacs.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Nicoleta spune:
Apropo de ce anume scriu asta, nu stiu... dar simt nevoia sa va spun ca eu inca tin la ideea "copil mai relaxat si mai nestiutor, dar fericit". Insa cand vad uneori cate invata copiii din Romania, unii, ma cam ia cu spaima. Ce va face copilul meu cand ne vom intoarce? Nu mai vorbesc de sentimentul de "invidie"... ![]()
(rar, ce e drept, ca ma abtin) Si sa nu-mi spuneti sa lucrez eu cu el, atata timp cat el este intr-o asa armonie cu el insusi si cu mediul acum... Se poate face oare intr-o vara ce fac altii in cativa ani? Adica aici invata de ceasuri (vreo tipuri?) la cunoasterea mediului, despre lanterne... rar despre animale... La mate au cu totul alta abordare... Despre germana nu are sens sa discutam...
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina eu sunt impotriva...si mi se pare aiurea sa ii scada copilului self esteemul pt ca nu a scris cum a visat ministeru, desi a rezolvat problema. E aceeasi uniformizare ca inainte, da cosmetizata. bleacs. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Sabina, din pacate exact asa se intampla. Sunt depunctati daca nu scriu si explicatia rezolvarii.
Si nu numai la acest concurs. La toate. Si mai ales de la clasa a patra in sus.
De la gimnaziu olimpiada de matematica este 50 % rezolvare matematica 50% explicatia in cuvinte a deductiei matematice.
Ai rezolvat corect si ai trecut doar rezultatul si una doua operatii de atingere a lui: 1 punct din 7 ( chestie patita de fecior cand nu a mai avut timp sa transcrie tot de pe ciorna pe fisa)
Ai facut un pas, doi din barem dar nu ai folosit fix acea cale, daca nu are baremul nota de final "toate rezolvarile corecte sunt admise" te-ai fript, nu iei punctaj. La ultima OLM nu s-au admis decat rezolvarile din barem.
Este important sa ii invatati sa vada, vizualizeze un barem, sa lucreze in el deoarece la scoala nu le va arata nimeni in mod special cum sa faca asta si e mult mai simplu sa invete acest lucru inca din clasele mici.
Cand le dati sa lucreze subiecte de concurs aratati-le apoi punctual baremul aferent subiectelor.
Sabina spune:
e groaznic...si creeaza copilului acea frustare ca nu "corespunde".
Eu nu cred ca voi fi in stare sa echlibrez cerintele astea cu bunastarea ei interioara.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
loryi1974 spune:
Lala,ai dreptate cu baremul.Totusi la clasa a doua majoritatea concursurilor inca presupun numarat,adunat si scazut ,exact ca in clasa,prin urmare putini sunt invatati(daca ma pot exprima asa) sa gandeasca matematica si sa scrie o rezolvare completa.Scoala romaneasca inseamna si o uriasa indiferenta fata de dezvoltarea individuala a copiilor.Prin urmare,parintii trebuie sa suplineasca aceasta lipsa ,sa-l individualizeze pe copil,cu punctele lui tari si cu cele slabe.Si sa-l ajute.
Uneori e vorba poate si de un atac la creativitate,pe de alta parte este vorba si de o disciplinare,o ordonare a gandirii cu ajutorul matematicii.Ceea ce nu este neaparat rau.Pentru un copil croit pe asa numitele discipline reale,este ok,pentru un copil cu real talent in domeniul umanist nu mai este ok.
Sabina,eu cred ca un copil poate impaca toate astea cu bunastarea interioara si fericirea daca acel copil intr-adevar indrageste matematica spre exemplu si nu este impins de la spate de profesori/parinti/invidia pentru rezultatele altora.Nu toti am fost tari si la matematica si la disciplinele umaniste,deci trebuie sa privim alegerea pe care copilul o face la un moment dat cu intelepciunea de care poate parintii nostri nu au dat dovada in trecut.
Pe de alta parte exista si o specie de copii care impaca foarte bine matematica cu romana si cu cunoasterea mediului fara sa piarda nimic din fericire.Cel putin la nivelul claselor primare.Ma repet stiu dar trebuie sa luam act si de prezenta lor chiar daca nu ne vine sa credem ca si invata si se catara in copaci si se joaca la fel ca ceilalti poate mai mult pentru ca isi termina repede lectiile.Problema apare in momentul in care copilul este fortat de altii sa faca ceea ce el nu vrea sau nu poate sau nu este pregatit inca sa faca.
Apropo de cunoasterea mediului,nu vad nimic special in faptul ca invata ca un copac are crengi,trunchi ,radacini etc si ca ursul traieste la munte ,iar zebra nu are ce cauta in Romania decat la Zoo.![]()
loryi1974 spune:
Vis-a-vis de concursuri mie mi se par infinit mai grav faptul ca in unele scoli inca se mai apeleaza la metode nepermise de regulamentpentru a se raporta tot felul de rezultate halucinante.
Lalya spune:
Ce bine este sa avem pe cineva cu experienta in concursuri care ne ajuta si cu informatii 
Multumim frumos Lala_D 
Nici noi la clasa nu facem polologhie la matematica.Aflam rezultatul si punem in paranteza ce reprezinta ( ex.R: 17 mere.) si atat.
Automat acesti copii pleaca cu un minus de 4-5 pct.sau poate chiar mai mult, in functie de subiecte si nu este normal. Adica stau si ma gandesc ca daca david la matem ar fi scris la ultimul subiect 11 cercuri, 4 patrate....si asa mai departe, dar ar fi gresit la adunare, ar fi luat 2 pct din 3. Numai ca nu a gresit la rezultat dar nu a scris polologhia si a luat doar 1pct.
Nicoleta sunt de acord cu tine - citat ("dar simt nevoia sa va spun ca eu inca tin la ideea "copil mai relaxat si mai nestiutor, dar fericit". ). Mi-ar placea ca si in Romania scoala sa fie altfel.
Sabina spune:
Lori, stiu, acuma e simplu, si fetei mele ii vine usor la toate materiile, dar totodata ea e cea care isi doreste mai mult, iar eu nu stiu cat pot sa investesc in a invata smecheriile in loc sa invete matematica, de pilda :(((
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Lala_D spune:
Lory eu cred ca avem amandoua acasa acelasi gen de elevi si de aceea eu inteleg extrem de bine ce anume transmiti tu 
Si din punct de vedere al parintelui de elev abordarea este asemanatoare.
Lalyacu multa, multa placere.
Asa cum ii spuneam Sabinei grupul vostru imi este tare drag si de aceea mi-am permis sa intervin in el poate de prea multe ori ![]()
Sabina spune:
lala, we love you too!!
cel putin io ![]()
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo