Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (6)
Raspunsuri - Pagina 8
Lalya spune:
Da Anya, azi am primit rezultatul si asteptam antibiograma sa vedem la ce este sensibil.
Acum, musai, in sir indian toti din familie la exudat.
sorana spune:
Lalya multa sanatate lui David. Poate nu ati luat toti ...
Bafta la concursuri si prezentari tuturor.
Happi asa cum zice Lory este usor la romana la evaluari. Important e sa fie atenta (mai ales a mea care mai sare cate un subiect pentru ca nu-l vede
- fix asta a facut la romana data trecuta).
dinubebe spune:
Buna, fetelor,
Noi am punctat 96 la mate, la Nastasescu, fiind si prima participare. Initial am fost ofticata, caci subiectele nu erau cine stie ce, si era destul de lesne sa atingi suta, dar apoi mi-a trecut cand am citit subiectele si mi-am dat seama ca de fapt la problema aceea cu numerele din sir, la cele doua numere care au ca suma cifrelor 12, fata mea nu a gandit rau, in sensul ca ea le-a gasit pe 50 si pe 61, caci suma lor tot 12 dadea. Chiar si invatatoarea mi-a zis ca ea ar fi punctat si acest raspuns, dar la barem am vazut ca nu era decat o varianta.
La romana tot nu stim unde ne ducem, e o mare zapaceala din acest punct de vedere, se pare ca interesul pentru concursul la aceasta disciplina e mult mai scazut la noi in oras. Cu toate astea, incercam sa participam, desi cel mai probabil trebuie sa mergem la o scoala din celalalt capat al orasului. Mergem nu cu asteptari prea mari, caci fata mea e genul care nu sta bine la aspectul scrisului si mai are si talentul de a mai uita cate un semn de punctuatie, sau cate o diacritica.
Doamna invatatoare ne propunea alte variante alternative la Nastasescu, gen Smart sau Euro nu stiu cum, dar din ce am citit tot pe aici astea sunt cam de umplutura si chiar nu vreau sa arunc asa cu banii numai de dragul concursionismului frenetic.
Anka74 spune:
Sanatate multa la pitici!
Of...noi abia ce am scapat de o laringo traheita...din 25 de copii in grupa nu a scapat niciunul!
Azi au fost doar 7 prezenti...asa ca il mai tin acasa pana luni!
Si de la el am luat si eu...crunt, nu alta! Dar a trecut!![]()
Asa ca, inca odata, va doresc si le doresc si celor mici multa multa sanatate.
Iar eu sunt pe aici, pandesc din umbra!
Lalya spune:
Multumim Sorana.
Si noi speram sa nu luam...dar, deja, sotul meu simte durere in gat.
Ne facem noi bine
Nu stiu daca de luni sa-l duc la scoala. avand in vedere ca toti copiii din clasa sunt bolnavi, ca de ieri clasa a fost inchisa si ca cei de la sanepid ne-au cerut mai intai o situatie in loc sa-si miste "nu-stiu-ce" si sa faca ceva....dar mai vedem
pana atunci mergem la nastasescu la romana.
sanatate tuturor!
loryi1974 spune:
Eu zic sa ii spui invatatoarei ca lipseste cuvantul "impreuna"-"au impreuna suma cifrelor 12".Atunci enuntul se schimba radical si solutia 50-61 devine corecta iar 48/57 nu mai are cum sa fie solutie.
loryi1974 spune:
Dinubebe,stiu ca ziceai ca nu a scris numerele-cate sunt,la voi nu s-a depunctat asta ?Ca erau 2 puncte in minus si la noi la scoala erau niste parinti suparati ca au pierdut 2 puncte din cauza asta.
sorana spune:
Eu sunt foarte curioasa cati copii au scris in cuvinte "Sunt 4 p#259;trate, 7 dreptunghiuri, 11 cercuri", care se puncta tot cu 2 puncte. Evident a mea nu, a facut doar adunarea
. Mie asta mi se pare cerinta un pic exagerata pentru cls II-a. Sa rezolvi corect, rezultat final corect si sa iei 1 pct din 3. Este ok pentru clase mai mari dar la a II-a parca e cam aiurea.
Fi-mea a mai pierdut si punctele pentru scris "Numerele sunt 48 si 57", a facut doar scaderea. Aici i-am atras si eu atentia ca desi le-a gasit corect si a facut scaderea corect a pierdut pentru ca ii e lene sa explice in cuvinte, sa scrie. Poate o sa tina cont alta data.
Oricum lor la clasa nu li se cere la mate sa explice in scris ce fac. Daca e matematic corect primesc punctajul.
In plus (deja devine obicei) nu a vazut un subiect deloc (unul de-ala usor de 7 pct). A avut o reactie gen "asta nu era la mine pe foaie"
.
In fine, eu tot sper ca la un moment dat va citi toate subiectele de pe foaie. E cam ofticant sa stie de 100p si sa ia sub 90, dar pana la urma asta e - conteaza mult atentia, concentrarea, nu numai ce stii.
happiness spune:
Da, sunt usoare subiectele la evaluari la romana, daca este atent copilul. Numai ca fiica-mea uita mereu cate un punct sau se intampla chiar sa nu gaseasca un sinonim/antonim la vreun cuvant...Azi de exemplu a stat muuult pana a gasit antonimul lui "prieteni"...Ce sa mai zic. La scoala a luat 93 de p la un subiect de acest tip, azi acasa 97 p, dar perfect nu cred ca va face. Oricum, nu asta e important pana la urma, ma gandesc ca va fio o experienta in plus, pana la urma. Daca la Winners a luat punctaje mari fara pic de pregatire, la evaluari ar trebui sa fie mult mai bine.Daca e atenta. Succes tuturor !
dinubebe spune:
Cum sa nu se depuncteze, doar baremul e acelasi peste tot. Si la noi parintii se revoltau - si eu eram printre ei - impotriva povestii cu numerele. Nu era vorba ca fata mea nu a scris cate numere sunt, asta scrisese, dar mie mi-a zis ca nu le-a insirat pe toate, desi pe ciorna erau trecute. Pana la urma, de fapt le scrisese, dar cred ca si ea s-a zapacit si nu a mai retinut ce a facut in final. Ea a lucrat initial pe ciorna si apoi a transcris pe lucrare, dar norocul a fost ca si-a urmarit cu atentie ciorna, caci le cam amesteca uneori.
Cat priveste rezolvarile astea detaliate, cu foarte multe cuvinte, ei fac asa si in clasa, spre deosebire de clasa baiatului meu unde scriu in paranteza numai unitatea de masura : lei, kg, mere, cercuri, etc. Dar ei sunt abia in clasa I si poate vor face si ei asa mai incolo. Sau nu, cine stie ?
Ideea e ca la Ioana in caiete temele la matematica iau pagini intregi, tocmai pentru ca trebuiesc explicate: x mere mai are A, x mere au fost in total, Y este numarul la care m-am gandit, z ani voi avea cand mama va avea ... ani si tot asa.