Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (6)
Raspunsuri - Pagina 5
loryi1974 spune:
Uite Sabina o pb
*Daca stam cate 2 intr-o banca raman 3 elevi in picioare,daca stam cate 3 intr-o banca ,atunci raman 3 banci goale.Cati elevi si cate banci sunt in clasa?
sau cu calcul ,dar la care conteaza in primul rand punerea in ecuatie a datelor prezentate:
*Aflati trei numere stiind ca:primul este cu 15 mai mare decat al doilea,al treilea cu 30 mai mare decat primul,iar al doilea este mai mic decat al treilea cu valoare primului.
Si problemele de la evaluare de la etapa a patra competitionala.
loryi1974 spune:
Anya ,fiica-mea aproximeaza numerele cu 5 -55,65 etc -la 50 ,60.Asa le-a spus doamna .
loryi1974 spune:
Nu exista in manual,dar ea a avut exercitii dintr-o culegere si asa facea -la nr.terminate cu 5 aproxima prin scadere.
Sabina spune:
Lori, eu nu stiu sa fac problema prima.
Cum se face, care e mecanismul?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
adica stiu sa o facasa:
A elevi
B banci
A=2B+3 = 3B-9
3 =3B-2B-9
3=B-9
B =12
A =12 plus 12 plus 3
da cum face copilul de clasa a doua?
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
lori, M a simt sedusa si abandonata :D(
)
fetita ta a stiut sa faca problema?
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
loryi1974 spune:
Sabina poate am exagerat cu prima problema :) se face(si) prin metoda figurativa dar cred ca trebuie sa asteptam totusi clasa urmatoare ,eu am primit-o de la altcineva laolalta cu un set de probleme mai dificile.Mea culpa :)
Ma revansez cu altele :
*Afla numerele de forma aba care au suma cifrelor egala cu 15.
*Calculeaza ab + ba stiind ca a+b=5.(ab,ba sunt numere de forma asta cu linia deasupra,a,b diferite de 0).Afla suma tuturor solutiilor gasite.
*Scrie numerele de forma ab stiind ca a6+b=20.Cat este suma lor (a6 este un numar de forma asta).
loryi1974 spune:
:)
Pe prima de acest tip nu a stiut sa o faca,dar la urmatoarele a inceput sa miste dar pe urmatorul sistem :
Intai aflam numarul de banci:
1.Cei trei elevi din picioare vor completa 3 banci in care erau 2 elevi pana la nr.de 3.Deci se completeaza 3 banci.
2.Deoarece enuntul spune ca asezandu-i cate 3 in banca raman 3 banci goale inseamna ca din aceste banci s-au mai ridicat 3+3+3 elevi care au completat inca 9 banci cu elevi.
Total :9+3=12 banci
Daca am ajuns aici ,nr elevi :12+12 (cate doi in banca,dar facem fara inmultire)+3=27 elevi.
Sabina spune:
moa, nu inteleg nimic, in muzicaq aba inseamna de exemplu a o sectiune b sectiune diferita a sectiunea 1, evtl mici modificiari, adica a=a.
aici a nu egal a??
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
loryi1974 spune:
Mai am una cu niste lacate si sipete dar tb sa mi-o amintesc bine :)
Astea sunt genul de probleme date la concursuri de 2 ore in care sunt doar 4 subiecte si chiar tb sa iti folosesti orele alea.Si rozi trei capete de creioane :)