Ce anomalii pot fi detectate inainte de nastere?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalina1983 spune:

buna la toate viitoarele mamici. eu am facut amniocenteza din cauza ca mi-a iesit risc mare de SD la dublu test. inainte sa povestesc de amniocenteza, as vrea sa va spun ca am constatat ca majoritatea testelor de genul - dublu test sau triplu test - care ies pozitive, dar care nu prezinta la ecografie semne ca bebelusul are avea semne de SD sau alt sindrom, sunt gresite datorita calcularii gresite a varstei sarcinii. deci sa nu disperati atunci cand aceste teste ies pozitive iar ecografiile arata ca bebelusul este normal. calvarul meu a durat opt saptamani pana cand am aflat ca bebelina mea este sanatoasa si normala. Si asta dupa ce am asteptat sa fac amniocenteza iar apoi rezultatele. despre amniocenteza sa nu va fie frica. procedura nu este deloc dureroasa si nici periculoasa daca este facuta de un medic care face astfel de interventii. eu am facut-o gratis la filantropia în a 17-a saptamana de sarcina .am avut nevoie doar de o trimitere de la medicul de familie si adeverinta de salariat. am avut norocul sa o fac cu doctorul varlas. a durat trei saptamani pana am aflat rezultatele, care slava domnului au fost ca fetita mea are cariotip normal si ca este sanatoasa. desi de la dublu test pana la rezultatele de la amniocenteza, singura procedura care da diagnostic, au fost opt saptamani de cosmar in care nu puteam sa ma bucur de sarcina de teama ca as fi nevoita sa renunt la ea, vreau sa le spun tuturor viitoarelor mamici sa faca aceasta procedura si sa nu se consume din cauza acelor teste care sunt doar statistici. mult succes, copii sanatosi si sarcina usoara tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Madalina, dublul si triplul test sunt pur statistice, iti arata dpdv statistic sansa ca sarcina sa fie cu probleme. Doar corelat cu o ecografie cu modificari este sugestiv.
Deci nu e nimic gresit la calcularea varstei sarcinii, ca atunci cand ai o sarcina dispensarizata de la inceput nu ai cum sa gresesti.
E vorba d o incadrare statitica si atat.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Imi pare nespus de rau ptr suferintele prin care treceti.
Nu stiu cat de bune sau exacte mai sunt rezultatele din timpul sarcinii.
Ca orice mamica responsabila care isi dorea un copil sanatos am facut DT si TT. La TT mi-a iesit risc de SD de 1/90. Mi s-a recomandat de urgenta amnio. Riscul de a pierde pe bb era de 50%. Ce-am facut?AM REFUZAT!! Iar acum am un Tudor Andrei de 4 luni si 7.500 kg ,perfect sanatos .
N-am luat nimic in considerare din ce m-au "sfatuit "doctorii,mai ales ca nu mai eram o tinerica. La 39 de ani aproape ca te-ar lega sa faci amnio. Iar eu am refuzat.Mi-am asumat orice risc si am crezut in Dumnezeu !Si m-am rugat Lui.

Gabriela
mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Gabriela, protocolul din alte tari chiar te-ar "lega" pt. a face amniocenteza, in USA la femeile de peste 34 sau 35 de ani amniocenteza se face fara discutie, presupun ca poti refuza pe proprie raspundere, cu consecintele de rigoare.
De ce spui ca aveai sanse de 50% sa pierzi copilul?
Si de ce doctorii sunt intre ghilimele?

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Mda, aici asa e ... e obligatorie si gratuita dupa 35 de ani impliniti. Fara sa fie probleme cu sarcina, asa e protocolul. Bine, nu te leaga nimeni, dar refuzi pe propria raspundere. Riscul e de 1% de avort in urma amniocentezei, nu 50%. Procedura in sine, amnio, nu e dureroasa si daca e facuta de un medic competent nu are de ce sa fie rau.

Gabriela, tie ti-a mers bine, ai avut noroc. Eu am facut amnio si a fost totul bine (cu amnio, dupa, rezultatele), insa au fost alte probleme care au dus la un final nefericit. Ce nu stiam eu si am invatat de propria piele, ca amniocenteza depisteaza bolile genetice cele mai comune (autism, SD etc.), dar nu bolile genetice rare. Care sunt o multime, iar in cazul nostru tocmai despre una din astea a fost vorba. Aia cred eu ca e bine de subliniat cand se vb despre amniocenteza.

Cum bine spunea cineva, viata e o loterie, iar daca ai nascut un copil sanatos, atunci ai tras lozul norocos. Din pacate, asa e.

xio - a scris intre ghilimele "sfatuit", nu doctorii.

******
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ah, acum am vazut, era una dintre ghilimele lipta de dr.


**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonesy spune:

reinviez acest subiect pentru ca tocmai ce ma intreba doctorul daca vreau sa fac testul de mucoviscidoza.
Muco..ce? M-am uitat lung, apoi am gasit pe net ca e vorba de fibroza chistica... pare nasol...

Vi s-a recomandat acest test? L-ati facut? Cum se face? Nu prea stiu daca sa il fac sau nu...si trebuie sa ma hotarasc destul de rapid...

Multumesc de pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Jonesy nu, nu mi s-a recomandat si nu am idee ce este.
Uneori cand va citesc intru la idei ca medicul meu mi-a dat prea putine analize

+21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Jonesy si aici se ofera testul, dar ai dreptul sa-l refuzi mai ales ca nu este considerat de rutina de catre asigurare si drept urmare trebuie sa-l platesti din buzunar.

Ai in familie persoane bolnave sau purtatoare de gena raspunzatoare pt fibroza chistica? Daca da...atunci ar fi indicat sa-l faci.Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonesy spune:

Multumesc de raspuns.

Am intrebat in familie, la dreapta si la stanga, pana la 3 generatii in urma, nu avem nicio incidenta de ceva care sa aduca a fibroza, asa ca am decis sa nu il fac.
Ar fi o coincidenta mult prea mare ca si sotul si eu sa fim purtatori.

Doctorul mi-a explicat mai detaliat... fac eu testul, in cazul in care iese pozitiv, adica sunt purtator, il testeaza si pe tatic, in cazul in care si el este purtator, facem amnio.

Eu sunt deja fericita ca nu trebuie sa fac amnio, dupa ce am mai tras o sperietura cu masuratorile, asa ca o sa las bebe in pace.

Matzaila_81: dimpotriva, poate ca doctorul tau e un om cu scaun la cap, cu experienta, care stie cand e cazul sa insiste si cand nu. Si cu atat mai bine ca nu a avut motive sa te trimita einspe mii de analize. Eu cred ca salvam deja o gramada de oameni daca donam sangele pe care l-am dat pentru analize...


In fine, cu Dumnezeu inainte.

Mergi la inceput