Buna fetelor..baietelului meu au inceput sa-i apara primii dintisori de jos (incisivii centrali inferiori)..abia se vad ff putin..mai mult se simt la deget cand il dau cu Calgel pt durere...Intrebarea mea e cum pot sa il spal? Trebuie sa-l spal chiar si acum cand nu sunt iesiti in intregime? Cum oare il pacalesc sa stea? Folosesc o periuta pt copii sai o compresa sterila, pasta de dinti pt copii??
Daca aveti idee despre acestea va rog sa-mi impartasiti din experienta proprie...eu sunt obsedata cu spalatul pe dinti!
Nenedent este o pasta fara fluor pt. copii mici. In cutie gasesti o periuta "degetar". O poti pune pe degetul tau si spala dintisorii. Periajul se face dupa fiecare masa de la aparitia primului dinte, chiar daca este iesit partial.
Nu am folosit periuta de la Nenedent ci una de la Oral b(sunt pe grupe de varsta).
Sunt de acord cu DARRIA, si noi am procedat la fel. Nu maia stiu daca chiar de la primii dintisori, dar cand deja avea vreo 4 (2 sus si 2 jos) am inceput sa ne jucam. E mai mult o joaca pt ei, dar capata obiceiul si le intra pe cat posibil in reflex.
Pe cat posibil evita sa il lasi sa adoarma cu biberonul, multi parinti ii pun copilului biberonul in mana si adoarme cu el in gura, in patut. Asa nu mai ai cum sa-l speli pe dinti si ramane laptele ala in gurita toata noaptea, favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.
***************************** 13+
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
La varsta asta fiica-mea avea deja vreo 4 dinti si o spalam cu periuta de silicon care se pune pe deget de la Nenedent (au in farmacie pachet pasta + periuta).
daca abia i-au ieist e suficient o compresa sterila infasurata pe degetul tau. Cand mai cresc, o periuta-degetar si un bob mic de pasta de dinti bio. (mai ieftina si mai fara chimicale decat nenedentul)
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world