FIV la Sibiu (23)
Raspunsuri - Pagina 20
alina06st spune:
Leonardo, eu nu stiu daca-s buna sa dau sfaturi, ca eu nu prea am rezistat. Eu oricum cred ca am o vezica mica, sau se umple repede, si stiind cum sunt, nu m-am apucat de baut lichide decat cand am intrat in Sibiu. Am stat vreo 10 minute pana am intrat in salon, dar problema a fost ca pana a reusit sa vina dl dr la interventie a trecut cam o ora. Si n-am rezistat. Am batut la usa cabinetului si a venit asistenta. Am intrebat-o daca mai dureaza si cand mi-a zis ca da, i-am spus ca trebuie sa merg la toaleta. Mi-a zis sa nu fac de tot . Prima data a tinut chestia asta. Dupa vreo alte 15-20 de minute s-a repetat scena, numai ca de data asta am golit vezica. Insa apoi, cum m-am dus in salon am pus sticla de apa la gura si n-am mai lasat-o. Asa ca dupa alte 15-20 de minute, cand mi-a venit randul la transfer, iar eram full.
Asa ca... nu prea cred ca sunt trucuri sa scapi de treaba asta. Eu daca stiam ma apucam sa beau lichide cand am ajuns la usa cabinetului. Oricum te mai lasa sa astepti cel putin 20 de minute. Si in 20 de minute daca stai cu sticla la gura n-are cum sa nu se umple vezica...
E cineva care a facut transferul mai repede de 20 de minute de cand a ajuns la usa cabinetului? Ma indoiesc. De fapt cred ca cel putin 30 de minute tot stai in salon inainte de interventie...
Lelu, mi-am adus aminte o chestie importanta. Eu cred ca m-a ajutat. Cam cu 2 luni, o luna jumate, nu mai stiu exact, inainte de injectia cu Diphereline pt inhibare, am facut vreo 5 sedinte de acupunctura. Faceam 1, sau 2 pe saptamana. Am citit ca medicii din Canada care fac FIV recomanda acupunctura concomitent pt cantitatea si calitatea ovocitelor. Eu cred ca degeaba nu au fost sedintele alea, plus ca ma simteam foarte bine dupa ele, relaxata, si ff optimista. In plus pe perioada stimularii am mancat ff multe fructe mov ca tot la fel am citit ca sunt recomandate tot pt calitatea si cantitatea ovocitelor, ca fructele astea mov nu stiu ce contin. Fructe de padure, prune, struguri. Eu am nimerit perioada afinelor si am mancat in fiecare zi. Eu zic ca poti sa incerci cu struguri din aceia negri, ca am vazut ca se gasesc la noi in perioada asta. Ca fructele de padure apar prin iunie-iulie (cand am facut eu FIV) iar prunele si mai incolo. Oricum nici acupunctura, nici fructele n-au cum sa strice. Dar de ajutat, eu cred ca m-au ajutat.
in S 32+ cu minune de sanatos si fortzos!!!
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!
AMR 8 saptamani
lelu spune:
alina06st i-ti multumesc mult pentru raspunsurile tale.
Sigur o sa mananc fructe de culoare mov, o sa le caut prin magazine
si o sa ma interesez si de acupunctura, eu am facut ceava sedinte de energoterapie pana acuma (1 -2 pe saptamana de cateva luni), poate m-au ajutat la psihic sau poate si in interior dar nu o pot verifica sau dovedi, oricum la ovare nu m-a ajutat
Alina mai am o intrebare pentru tine, nu am retinut daca dupa operatie ai urmat si tratamentul cu diphereline de 3-6 luni.
pupici
alina06st spune:
Lelu, eu nu am facut diphereline. Mi-a fost recomandat. 3 injectii, ceea ce ar fi insemnat sa stau pe tusa 6 luni. Eu am sperat ca raman insarcinata in alea 6 luni, dar n-a fost sa fie. Pe mine ma dezavantaja si varsta si am citit, tot pe la straini ca la peste 30 de ani si endometrioza, ei recomanda direct FIV. Dar nu asta a contat ci faptul ca chiar am crezut si sperat ca raman insarcinata in alea 6 luni... Cred ca asa a fost sa fie si de la Dumnezeu.
La mine la odisee este o fata cu o endometrioza mai grava ca a mea, cu un ovar care practic nu mai functioneaza in urma operatiei si care a ramas insarcinata exact in prima luna cand a avut ovulatie dupa cele 6 luni de inhibare. Nu a facut diphereline, ci altceva cu Z...
Eu in cele 6 luni dupa operatie am facut tot felul de chestii naturiste, ceaiuri, am luat tincturi de coacaz si zmeur, mi-am pus supozitoare cu carpicon, poate or fi ajutat si astea la ceva, macar la mentinerea sanatatii aparatului genital...
Apropo de acupunctura, chinezoaica cu care faceam, era convinsa ca o sa raman insarcinata din tratamenul ei. Zicea ca a avut multe reusite, ca acele alea fluidizeaza fluxul sangvin si nu mai stiu ce. Imi povestea ca a avut cazuri de femei care nu aveau menstruatie si dupa 4, 5 luni de tratament se reglau. Dar eu, data fiind varsta, nu prea mai voiam sa pierd timpul si am facut doar pt ca citisem ca ajuta la calitatea si cantitatea ovocitelor.
AMR 8 saptamani
leonardo2007 spune:
alina06st, uratica
voi dupa embriotransfer ati avut repaos total in ziua aia?
Dar zilele urmatoare? Activitate normala?
uratica spune:
leo-ptr mine embriotransferul a fost mai naspa ca punctia!eram sa fac pe mine!chiar i-am zis drului ca nu raspund de mine-si razand mi-a raspuns ca nu as fi prima care ar face pe ea acolo pe masa !
nu stiu..eu cred ca am exagerat un pic cu apa si mi-a fost tare greu..de-abia m-am putut sui pe masa!dar pana la urma a fost ok..ptr ca trebuie sa iei in calcul ca trebuie sa stai 15 minute dupa embriotransfer in pat-fara sa mergi la baie!
in rest..dupa embriotransfer am plecat acasa 200 km, iar apoi am stat in patuc si am papat sanatos!acum vedem rezultatul saptamana viitoare!
si bafta multa!sa fie cu noroc!
adriana_1978 spune:
mult noroc leonardo2007 maine,mai bine iesi din casa azi fa o plimbare si nu te mai agita ca o sa vezi ca maine o sa fie bine o sa pleci cu bebei akasa.MULT NOROC
alina06st spune:
Leo, si eu am plecat acasa dupa transfer. Am stat vreo 10, 15 minute si m-am dus la toaleta, apoi am mai stat acolo cam o ora. Am plecat acasa la vreo 300 de km. Am mers pe bancheta din spate tolanita. Acasa am stat in pat si am citit, m-am uitat la tv. A doua zi m-am dus la serviciu, dar eu nu aveam un serviciu solicitant si stateam pana pe la 1 maxim 2. Mi-a facut bine mersul la serviciu pt ca eram o gasca simpatica si nu am stat cu gandul la ale mele. Apoi, cand terminam la serviciu faceam o plimbare usoara, imi luam fructe si ce mai pofteam de la magazin si ma duceam acasa. Citeam, ma uitam la tv... eram singura acasa, ca sotul lucra in deplasare... N-am facut bai fierbinti, n-am facut alte eforturi, n-am carat sacose, dar nici n-am stat nemiscata in pat
Iti tin pumnii. Bafta!
AMR 8 saptamani
leonardo2007 spune:
Gata si embriotransferul. 2 embrionasi frumosi au revenit la mami lor. Sper sa le placa la mine in uter si sa nu mai plece 9 luni ;)
I-am vazut si pe ecran inainte si dupa ce i-a pus dom' doctor in culcus.
Cei mai frumosi bebei Ever...
Dar dupa cred ca am mai stat 1 min pe masa aia si maxim 1-2 minute in salon. Vezica mea exploda. Acum mai stau in pat un pic.
Doamne ajuta!
alina06st spune:
Leo, bafta multa! Doamne ajuta, sa fie dupa cum iti doresti!
AMR 8 saptamani
uratica spune:
leo-tin pumnii!sa dea Domnul sa venim cu 2 liniute
pai ai 2..si ceilalti copilasi i-ai inghetat?