Nasterea la Arcadia - Iasi (2)
Raspunsuri - Pagina 12
AlynaB spune:
Andreea iti tin pumnii, sa mai duci sarcina macar inca cateva saptamani... Si eu am fost cu iminenta de avort si imi imaginez cum te simti. Dar daca stai cumintica la pat cum ti-a zis dr o sa fie bine pana la urma....Sarcina usoara in continuare !!!!!
sanda_baby spune:
multumesc Alina.Sper sa vin cu vesti bune si sa va povestesc experienta mea.
tie Andreea iti urez multa sanatate si sa ai grija de tine.Eu am avut iminenta de avort de la 5 saptamani si uite ca acum fac 41 si BB nu mai apare...ai grija de tine si nu te stresa gandeste-te ca o sa fie BB bine si sanatos.
Stefana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camiki Stefana,tu ce stii despre transportul pe weekend la cei de la CBC,ai ceva detalii?Ca eu doar ce m-am enervat cu ei,i-am intrebat ce se intampla in caz ca nasc vineri seara si ei mi-au spus ca sambata dimineata sant preluate de cei de la cargus.Cei de la cargus in schimb mi-au spus ca ei pe weekend nu au transport si ca in cazul asta abia marti dimineata ar pleca spre cluj.Am sunat iar la CBC si au dat in balbaiala,ca de fapt pe weekend au alta firma,dar nu o stiu exact care,texte dupa mine.Mi-au lasat un gust amar si cred ca voi renunta la ei si toate astea dupa ce am primit azi kitul si contractul de la ei. |
Buna, burtici! camiki, nici nu m-am gandit la asta. Nici prin cap nu mi-a trecut ca in week-end ar putea fi o problema de transport. Citisem pe site-ul lor ca este asigurat de angajatii lor sau de alti parteneri, dar nu m-am gandit la curier. Uite ce spun:
Dupa nastere si respectiv prelevarea sangelui placentar, este necesar sa fim anuntati intr-un interval cat mai scurt de timp (conform instructiunilor primite odata cu kit-ul de recoltare), cu privire la aceste evenimente. Aceasta pentru a putea asigura preluarea kitului din frigiderul spitalului si ulterior, a-i asigura transportul spre laborator, intr-un interval optim de timp.
Conform standardelor in vigoare, sangele placentar transportat in conditii optime de temperatura ajunge la laborator si este procesat intr-un interval de pana la 96 ore fata de momentul prelevarii. Din acest motiv, compania noastra ia toate masurile pentru a asigura temperatura optima pe durata transportului, astfel incat siguranta sangelui placentar recoltat sa fie maxima. Timpul mediu de transport pentru materialul prelevat este de 36 ore.
Personalul CORD BLOOD CENTER RO precum si partenerii companiei noastre care efectueaza transportul sunt autorizati sa ridice si transporte unitatile de sange placentar.
Oricum, sangele sta foarte bine in frigider cateva zile, apoi este transportat tot in frigider, afar e chiar frig, deci nu mi-as face probleme din cauza asta. Mai grav este modul in care ti-au raspuns.
Oare poti renunta daca ai semnat deja contractul? Sau trebuie sa platesti ceva totusi?
Stef 35s cu Tudor Stefan
AMR 4 saptamani
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
AlynaB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramona_2033 Buna ziua...intrebarea mea va fi cam paralela pentru acest topic,dar este singurul pe care l-am gasit despre Arcadia. Am 17 ani si as vrea sa ma duc la un control ginecologic de rutina ,insa cand am sunat sa imi fac programare mi s-a spus ca "ar trebui sa fii insotita de un tutore legal,mama sau tata"...este obligatoriu?mi-e jena sa ii spun mamei pentru ca sunt destul de matura pentru a merge singura..Din nou,ma scuzati pentru intrebarea deplasata...sanatate multa la copilasi :) |
Buna Ramona.... Din cunostintele mele sa stii ca asa este, daca ai sub 18 ai trebuie sa fii insotita.... Acum nu stiu daca e valabil si la alte cabinete particulare.... Imi pare rau, dar cu mai multe informatii nu pot sa te ajut.Multa sanatate !
copiloi spune:
Din cate am inteles si epidurala asta se poate face in multe feluri .
Cei de la arcadia sustin ca la ei nu se face in scop anestezic, ci analgezic, doar ca sa-ti reduca din dureri (cam la jumatate)...Deci nu te anesteziaza de nu mai simti nimic...
Doctorul meu mi-a spus chiar ca in etapa expulziei nici nu mai baga anestezic in cateter tocmai ca sa fii "pe pozitii" la momentul respectiv.
Faptul ca ei spun ca tot vei simti contractiile si deci vei putea "colabora", fara sa se prelungeasca travaliul, m-a facut sa iau in serios varianta epiduralei....
38 +
camiki spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Stefana
Buna, burtici! camiki, nici nu m-am gandit la asta. Nici prin cap nu mi-a trecut ca in week-end ar putea fi o problema de transport. Citisem pe site-ul lor ca este asigurat de angajatii lor sau de alti parteneri, dar nu m-am gandit la curier. Uite ce spun: Dupa nastere si respectiv prelevarea sangelui placentar, este necesar sa fim anuntati intr-un interval cat mai scurt de timp (conform instructiunilor primite odata cu kit-ul de recoltare), cu privire la aceste evenimente. Aceasta pentru a putea asigura preluarea kitului din frigiderul spitalului si ulterior, a-i asigura transportul spre laborator, intr-un interval optim de timp. Conform standardelor in vigoare, sangele placentar transportat in conditii optime de temperatura ajunge la laborator si este procesat intr-un interval de pana la 96 ore fata de momentul prelevarii. Din acest motiv, compania noastra ia toate masurile pentru a asigura temperatura optima pe durata transportului, astfel incat siguranta sangelui placentar recoltat sa fie maxima. Timpul mediu de transport pentru materialul prelevat este de 36 ore. Personalul CORD BLOOD CENTER RO precum si partenerii companiei noastre care efectueaza transportul sunt autorizati sa ridice si transporte unitatile de sange placentar. Oricum, sangele sta foarte bine in frigider cateva zile, apoi este transportat tot in frigider, afar e chiar frig, deci nu mi-as face probleme din cauza asta. Mai grav este modul in care ti-au raspuns. Oare poti renunta daca ai semnat deja contractul? Sau trebuie sa platesti ceva totusi? Stef 35s cu Tudor Stefan AMR 4 saptamani It's nice to be important, but it's more important to be nice. |
Stefana,eu inca n-am semnat contractul cu ei,doar ce primisem kitul si contractul,cand m-am apucat sa studiez de transport ce si cum.Mai nou ei se misca foarte repede,vorbesti cu ei la telefon iar a doua zi ai kitul si contractul acasa.Dar eu nu mai am incredere in ei desi m-au sunat de nenumarate ori sa-mi demonstreze ca nu-i asa cum cred eu si ca au si pe weekend transport.
monik_03 spune:
Sanda, nastere usoara si multa sanatate tie si lui BB.
In legatura cu epidurala, mie dr mi-a spus ca daca nu exista o buna colaborare intre mamica si dr, aproape intodeauna trebuie utilizat forcepsul. Mie mi-a sugerat sa nu optez pentru epidurala. Dar, avand in vedere ca ulterior m-a diagnosticat cu sindrom de simfiza dureroasa, am scapat de epidurala si m-am ales cu cezariana.
Multa sanatate tuturor gravidutelor!
35+
camiki spune:
Da,asa stiu si eu,ca se face anestezia cand ai dilatatia 3-4 si iti mai baga usor,putin cate putin,daca mai este nevoie, pana te apropii de momentul expulziei,atunci din pacate o sa simti durerile la maxim,pentru ca altfel n-ai cum sa cooperezi si sa ajuti la expulzia BB-ului.Dar de prelungit,prelungeste perioada travaliului,asta stiu de la cele care au nascut prima data fara si a doua oara cu,desi se spune ca a doua oara travaliul dureaza mai putin,la ele s-a dublat timpul cu anestezia.
Eu o sa incerc fara si daca vad ca nu rezist si nici cu dilatatia nu stau bine,o sa cer epidurala.La prima nastere am avut noroc,dupa perfuzia cu occitocina in 4 ore am avut dilatatia maxima,iar din cauza durerilor,timpul a trecut mai rapid pentru mine.
De dureri ce sa spun,atunci mi s-au parut insuportabile,dar ai si momente de respiro intre ele,deci clar nu mori din astea si le uiti imediat ce-ti pun ingerasul pe abdomen si-l vezi cum se calmeaza brusc din plans cand te simte. E o senzatie de nedescris in cuvinte!O sa vedeti.
Doamne ajuta de o nastere usoara si rapida pentru toate viitoarele mamici!
camiki spune:
Despre epidurala eu stiu ca se face cam cand ajungi la dilatatia 3-4,urmand apoi sa mai bage putin cate putin anestezc,daca mai este nevoie,dar cand se apropie momentul expulziei se intrerupe,tocmai ca sa poti coopera in momentul expulziei,deci de dureri nu scapi.Din cate stiu de la cele care au nascut cu epidurala,la a doua nastere,prima fiind fara,timpul travaliului a fost dublat in cazul epiduralei.
Eu o sa incerc sa nasc fara si daca nu o sa rezist,o sa cer epidurala.La prima nastere,dupa perfuzia cu occitocina,am avut dilatatie maxima in 4 ore.De dureri pot sa va spun ca sant imeeense,dar ai si pauze de respiro intre ele,deci nu se moare din asta si uiti de ele, imediat ce ti se pune ingerasul pe abdomen,iar el se opreste brusc din plans cand te simte.Sant momente de nedescris in cuvinte si sper sa aveti parte toate de ele.
Asa ca Doamne ajuta sa avem toate o nastere cat mai usoara,indiferent de cum va fi,naturala ori cezariana si BB-lusi sanatosi!