Copil libertin?!Ce invata copilul meu?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Imi cer scuze, Julia, ca intervin oarecum pe langa subiect si eu caut niste raspunsuri... Pot intreba separat daca ai ceva impotriva

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Eu le pun muzica acasa, am o lista lunga de bucati clasice, m-am inspirat si de la gradinita lor, dar nu numai... ascultam de toate (bine, cind spun toate, inseamna tot ce e digerabil).

Idem, Nelia . Cu cateva luni in urma insa, baiatul (7 1/2 ani) a descoperit un post radio de ... hard rock??!!, de fapt aduce a muzica de drogati cu versuri de genul "sa-mi verifice careva creierul, sunt un monstru, pana in ziua in care voi muri, un pic de cocaina si un pic de sampanie, dragostea, sexul, ura, durerea imi complica viata uneori" s.a. m.d. Mie imi vine sa plang cand ii aud. Nu i-am interzis sa-i asculte, dar i-am explicat ce simt eu, ca trag spre intuneric si moarte. Apoi cand nu mai suportam ragetele si trece de 20 de minute cu ascultatul, ii spuneam ca acum vine si randul nostru (fata, eu si sotul) sa punem ce vrem, de multe ori doar "LINISTE". Accepta, la inceput nu chiar fericit, apoi o lua ca pe un fapt obisnuit.

In ultimul timp nu i-a mai cautat, mai asculta country sau rock "normal", lasa muzica clasica de pe postul national radio, mai pune muzica de carusel sau cantecele pentru copii. Si il incurajez. Iar daca ii cauta pe "urati", asa sa fie.

Ma intreb daca este bine cum procedez...

Nici noi nu avem TV, dar se uita (in special acum iarna cand se inchid scolile si suntem sechestrati in casa) mult pe Youtube, toata ziua buna ziua la Scooby Doo. Ii las , dar ma exaspereaza, le-au vazut de "n"spe ori, sunt ca in transa, cu greu vor sa incerce altceva. Pana la urma le-am spus ca-l pot avea pe Scooby doar sambata si duminica, in rest, daca nu se duc la scoala (au pierdut 20 de zile de la inceputul iernii) si vor (sunt zile in care se joaca impreuna, deseneaza, citesc, costruiesc si uita total de media), sa aleaga altceva (le selectionez eu). De multe ori nu vor, apoi dupa ce "indraznesc" observ ca ii emotioneaza (am luat de ex. de curand "Little men"), uneori chiar le revad

Aceeasi intrebare... cum le deschizi ochii fara sa le impui ce vrei tu? Carti, filme, muzica, junk food, imbracaminte, look, etc., etc.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

La tzara americana (poze)

"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

ML, ceea ce pot sa-ti spun este ca radioul, TV-ul si calculatorul, lasate total la discretia copiilor, nu cred ca sint benefice pentru ei. Eu prefer sa fiu selectiva acum cind sint mici, dar sint atenta si la gusturile lor. Ii place LadyGaga, de acord, cinta bine, are ritm, se poate dansa pe muzica ei... dar nu e obligatoriu ca la virste atit de mici sa o vada in videoclipuri. Si asa mai departe cu toate, mergem impreuna pe posturi, pe youtube, observ ce le place, dar nu-i las liberi pe acolo. Prefer sa inregistrez eu sau sa cumpar si sa si le puna de fiecare data cind vor, incercind sa introduc elementele in functe de virsta lor. Bineinteles ca la 15 ani nu se intimpla nimic daca vede un videoclip mai deocheat, insa nu vad rostul sa le vada de la 3, 5 sau 9.

Baiatului tau ii place hard-rockul cum suna, ma indoiesc ca asculta activ si cuvintele, multe dintre ele nici nu cred ca intelege la ce se refera. Nu le da aceeasi conotatie pe care le dai tu, pentru ca tu stii cum e lumea si stii care sint tragediile ei... el nu le stie cum le stii tu. Dar eu nu l-as lasa sa le asculte, poate doar asa in treacat... insa i-as pune la dispozitie alta muzica hard-rock, mai de calitate (sau intr-o alta limba, sa asculte doar ritmul).

Eu am simtit intotdeauna rock-ul dur ca pe o forma de revolta, cind nu-l mai pot asculta, inseamna ca nu am mine suficiente motive sa o fac. Daca baiatul tau este atras atit de mic de genul acesta dur, poate ca ar fi mai bine decit sa-i interzici, sa incerci sa afli de ce si ce simte cind asculta aceasta muzica. Poate afli astfel ce revolte zac in el... sau se pregatesc.

Mie imi place si muzica mai dura, nu merg prea departe, dar am o lista surprinzatoare de preferati din acest gen. Sa stii ca nici cuvintele de la formatiile care ti se par inofensive nu sint chiar asa pentru un copil, ca nu se vorbeste numai despre dragoste si natura in ele. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa cenzuram tot, copiii sint in stare sa aleaga, de multe ori mai bine decit adultii.

Uite, noi ascultam si chiar dansam de ne rupem in doua pe muzica lui... Rammstein sau AC/DC, Judas priest sau Megadeth, Iron Maiden, Children of Bodom... sau... da' ma opresc aici, ca vine asistenta sociala.

Dar... nu le-am pus niciodata videoclipurile si nici nu le-as traduce, incercind sa le spun ce vor sa spuna in versurile lor. Dar de sunat, suna ... Sabina, , baga-ti degetele in urechi si uita-te pe geam.. l-am luat pe cel mai inofensiv, sa stii:

Hai, ziceti sincer, nu va vine sa dati din cap, cui ii pasa de cuvinte si mesaj, ala asa, la o analiza mai profunda. Si, in general, mesajele sint transmise la modul dur prin imagini si cuvinte, dar scopul urmarit este exact contrariul: adica vedeti, aia se intimpla daca faceti ca noi.

Eu cred ca atit timp cit nu le impui, ci doar le expui, copilul va alege ce simte ca e pe sufletul lui. Si, imi doresc sa afle de toate, dar nu am grabesc, fiecare lucru la timpul lui, sa le poate interioriza corect si nu intr-un mod traumatic sau distructiv.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Dar sa stiti ca si durii cinta frumos daca vor :

Si, desi sigur vor fi pareri care ma vor contrazice, eu nu vad nici o diferenta intre cea de sus si cea de jos, poate doar de stil si de gust:

Ii ador si pe unii si pe altii, le expun copiilor, in speranta ca nu vor alege totusi numai...:

Iar daca va alege, stiu ca exista si celelalte si poate, intr-o zi, va veni vremea sa le asculte. Asta nu inseamna ca-i opresc sa se bitzie pe ultima pina atunci, e un copil si un copil care cinta bine, numai ca nu mi-ar placea sa le fie singurul model, nici el, nici HM, nici altii ca ei... Evantaiul e foarte-foarte larg si e de datoria noastra sa il deschidem in fata lor la maxim... nici noi nu-l stim in totalitate, mai descoperim si alaturi de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nelia, al meu asta de 3 ani a invatat sa cante Ghita, l-a invatat frate-sau ala mare, i-a aratat de cateva ori pe youtube.....asa ca ce sa mai zic, nu mai zic nimica

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

:)) De la barbate-miu uimire citire...Rammstein pe desprecopii?

Va dedic si eu una care sper sa impace si caprele si 'varzele'

Mergi la inceput

Accept, pai si ei au fost copii... odata. Si inca mai sint copiii cuiva.

Super, uite asa, ii invatam sa se uite si la picturi...

Sabinelu', credeam ca ai inchis deja DC-ul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mai ramane sa se duca cineva si sa puna Jesus Christ Superstar la SC :)).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Eu il pun, Everything's Alright.

Dar ce e SC??? Scoala? De ce nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

hahaha, eu cred ca e Sufletul Credintei

Mergi la inceput