Copil libertin?!Ce invata copilul meu?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ia sa mai zic o data: "muzica" de la kiss tv e zgomot, nu altceva, iar imaginile total nepotrivite pentru copii de cativa ani.

asa cum ii citesti din Creanga Capra cu trei iezi si nu Povestea povestilor, tot la fel trebuie sa selectezi si ce vede la tv.

daca vrei sa ai copil sanatos la minte si la suflet. daca nu, tre sa-ti asumi consecintele si sa fii pregatit.

poti face tu, parinte, selectii de videoclipuri mai normale, daca nu inghiti muzica clasica, dar intre clasic si dan balan sau mai stiu eu ce andreea banica sunt o infinitate de posibile alegeri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

daca vrei sa ai copil sanatos la minte si la suflet. daca nu, tre sa-ti asumi consecintele si sa fii pregatit.

Mai, eu inteleg ca fiecare dintre noi are niste 'crezuri' si e ok sa argumentam ceea ce facem noi. Insa predictiile astea asupra consecintelor a ceea ce fac altii mi se par hazardate.

Iar in contextul in care vorbim despre muzica, cuvinte ca sinucidere si tragedie mi se par ca nuca in perete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

unde am zis eu sinucidere si/sau tragedie?

si, DA, cred cu tarie ca imaginile din unele clipuri tv pot dauna grav mintii si sufletului unor copilasi cruzi.
ei sunt in formare, nu au un sistem de valori si vor fi tentati sa copieze ceea ce vad.
depinde de noi sa selectam ceea ce le dam de copiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

imi vine f greu sa nu mai urmaresc subiectu, sper ca peste cateva zile o sa ma simt ok si o sa pot discuta, pna una alta, hold on putin cu polemica, ca mi-e rau si imi consuma multa energie sa rerererere argumentez.
necesita f mult timp sa explic pt cine nu are cunostinte muzicale de ce tot ce nu e clasic e simplist, nu am zis niciodata ca nu poate produce placere, a nu se confunda simplist dpdv muzical cu placerea.

deci, va rog eu, s-o lasam asa.

si da, e sinucidere intelecutala dpdv muzical, nu are legatura cu cat de destept e copilul in general, e vorba ca se inchid niste porti. Sinucidere as in metafora pt inchis porti.

Iar muzica e ceva f important, nu poate fi minimalizata, nu e doar ceva ce gadila placut urechile, e mai mult decat atat, ca nu degeaba se studia in evul mediu alaturi de aritmetica, geometrie si astronomie
gata, nu mai pot, ma duc sa ma odihnesc nitel.

am spus pt cine vrea sa ia ceva bun din asta, sa adapteze fiecare, cum zice dr sa mancam multe legume si fructe ca asa e cel mai sanatos, dar nu te poate obliga sa aplici acest adevar, doar ti-l enunta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

imi consuma multa energie sa rerererere argumentez.
necesita f mult timp sa explic pt cine nu are cunostinte muzicale de ce tot ce nu e clasic e simplist, nu am zis niciodata ca nu poate produce placere, a nu se confunda simplist dpdv muzical cu placerea.

Nu trebuie sa te simti datoare sa rererere argumentezi, cu atat mai putin este ceva de explicat. Muzica o simte fiecare il felul sau, nu e nimic de explicat la ea. Decat un snob care asculta muzica clasica pentru a parea ceea ce nu este (exista si aceasta categorie)...mai bine un manelist autentic. Muzica potrivita pentru omul potrivit aduce instantaneu o stare de bine, la bebelusi se citeste cel mai usor in reactii. Daca un bebelus rade si se 'gudura' la auzul unor chestii simpliste...e minunat sa te poti bucura de ceva simplu dupa parerea mea. Cu cat pierzi aceasta capacitate devii esti un candidat mai bun la nefericire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

O data nu inteleg (n-am inteles din prima, dar vad ca o repeti) cum adica daca lasi bebelusul sa asculte si alta muzica decat clasica e "sinucidere"; adica "sinucid copilul" sau cum?...
Apoi eu pot intelege ca tu ai o pasiune pentru muzica, studii de specialitate etc etc, dar zau ca pentru unii e doar un hobby sau strict ceva care gadila placut urechile/ te face sa te batzai/ sa headbanguiesti etc, nu in viatza tuturor Muzica (cu m mare) ocupa un loc central si zau ca avem toate sinapsele la locul lor (sau asa ne place sa credem).
Asta e din gama matematicienilor care peroreaza la nesfarsit ca fara matematica nu se dezvolta mintea omului, ca fara matematica iti ramane creieru' cat o boaba de fasole, ca matematica e in toti si-n toate si ca trebuie sa fie materie obligatorie de la cresha pana la studii postuniversitare, ca fara ea esti mort. Uite ca mie pana la treizesiceva de ani mi-ar fi fost suficient de invatam in scoala doar tabla adunarii/scaderii/inmultirii/ impartirii...si nu-mi amintesc mai nimic nici macar din chestii simple, ca alea cu necunoscutele, fractiile si mai stiu eu ce:)))
Ca pe unii ii ajuta si nu pot exista fara matematica, muzica, credinta in Dumnezeu, facutul de goblen sau mai stiu eu ce, inteleg, dar sa nu exageram.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

o sa-ti raspund peste cateva zile, sper sa imi permita sanatatea.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

o sa-ti raspund peste cateva zile, sper sa imi permita sanatatea.

Cum mi-am alaptat copiii

Sper ca n-ai pus la suflet discutia asta. Sanatate multa iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Fii-mea, tot aproape 7 ani, danseaza cum vede pe al secvente tv, ca, altfel,nu ne uitam la fatuci ce dau din buric.
Cum sa abordezi copilul ? Pai ea a repetat ce a auzit la radio, fara sa ii inteleaga sensul.
Ii poti spune ca nu este frumos sa vorbeasca urat si nici sa danseze lasciv; fetitele nu danseaza asa. Eu astfel i-am explicat fetitei mele cand incepuse sa dea din fundulet ca cele de la tv. Si, a incetat. I-am mai spus : uita-te la copiii de la tv, ai vazut vreunul care sa danseze asa ? Nu. Toti copii dau din maini si picioruse si topaie. Fiindca asa danseaza copiii; se bucura de muzica si miscare.

As discuta, insa, cu profesoara care a facut atata tambalau unui copil de 7 ani si, daca nu ar vrea sa inteleaga, as ajunge pana la director.

PS : de cand face dansuri la gradinita, danseaza numai cum invata acolo.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Cred ca nu e vorba sa asculte copiii numai muzica clasica, ar fi absurd, avem atatea genuri muzicale: un Elvis, un Sinatra, un Bing Crosby (oare cine nu pune acasa de Craciun :) muzica asta clasica), The Rolling Stones, The Beatles, The Animals, Pink Floyd.

Eu le-am pus mereu tot ce ascultam noi :). Dar cred ca ce se vrea a spune e ca e mai bine pentru ei sa incepea cu genul de muzica putin mai "greu" de inteles ca mai tarziu sa le fie mai usor cu cealalta si evident incercat cat de cat sa ii "educam" si muzical, asa cum ii educam si la istorie, matematica, romana si limbi straine.

Mergi la inceput