Copil libertin?!Ce invata copilul meu?
Raspunsuri - Pagina 3
Sabina spune:
existau niste desene animate f frumoase pe muzica din ucenicul vrajitor de paul Dukas, nu mai stiu unde le poti gasi...s-ar putea sa-i placa fetei tale.
Asta cu mie nu-mi place Mozart si nu pot sa pun in casa e din pacate cam similar cu mie imi place sa mananc numai de la Mcshit, nu pot sa dau morcov crud la copil:D
Uite, fa o incercare, daca esti genu mai vijelios, cauta pe Youtube Requiem de Mozart, s-ar putea sa ai o mare, mare surpriza dupa ce asculti de 2, 3 ori.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
uite, am gasit, da sa nu fie putin scary...nu stiu, sa decida fiecare pt copilasul propriu:)
http://www.youtube.com/watch?v=98VVhvfadYw
Cum mi-am alaptat copiii
Lali spune:
Pentru acei parintii putin initiati dar dornici de a isi initia copii exista multe DVD-uri si CD-uri cu selectii de muzica clasica pentru copii. Ba sunt si pe categorii: pentru initiere, pentru joaca, pentru linistire, pentru ....somn.
Eu sunt asa, mai pe la mijloc, ascult cu placere fara sa ma dau in vant si o muzica clasica si o balada rock si cate un MTV. Am fost si la concerte dar merg si la Opera. Asa ca selectiile de mai sus m-au ajutat mult. Copii au varsta asta speciala in care sunt deschisi la (aproape) orice le ofera parintii si, de aceea, nu as dori sa o ratez si sa nu-i deschid cat mai larg orizonturile. Apoi, cand va fi mai mare isi va face singur alegerile, dar va avea de unde.
sorana spune:
Eu sunt de parerea lui Accept - un copil care danseaza e un copil care danseaza. "Lasciv" cred ca vede adultul (invatatoarea) nu cred ca facea fetita altceva decat sa imite ceva vazut la tv.
Noi ascultam rock dar copilul (deja maricel) asculta si pop si altele (nu manele si populara dar Hannah Montana da).
Mai ascultam si clasica dar destul de rar.
Eu nu ascult muzica clasica, n-am cultura in domeniu deloc, e drept ca sunt si afoana asa ca nu trebuie sa fiu bagata in seama . In general ascult rock vechi (gen Pink Floyd, Doors, etc). Sotului meu ii plac cel mai mult Evanescence si Mozart . Copilul e mare fan Rammstein .
Copilul deocamdata asculta tot ce nimereste - nu numai de la noi ci si de la prieteni. Ea are cateva prietene la care se duce in vizita. Una dintre prietene asculta numai pop (gen Justin Bieber) asa ca acolo asta se asculta (si danseaza), cealalta prietena e fan Bruno Mars dar asculta cam orice (ca si a mea).
Ce fel de muzica o sa-i placa in adolescenta habar n-am. Si nici cum o sa danseze . Dar prefer sa danseze "lasciv" decat sa fie timida si inhibata .
Si in sfarsit on topic - eu i-as spune copilului (cum de altfel i-am si spus de "n" ori) anumite lucruri se fac in anumite locuri. Nu dansam la scoala asa cum nu iesim in rochie de seara in parc.
La scoala ne comportam si ne imbracam "sobru", la discoteca dansam cum ne simtim bine si ne imbracam in fuste scurte, la concert rock dam din cap si ne imbracam in tricou negru si la opera ne imbracam elegant si ascultam muzica, nu dansam.
Fiecare loc din societate are un "cod de comportament si imbracaminte". Si trebuie sa stii sa te comporti adecvat (si sa te imbraci adecvat) in toate aceste locuri.
De-a lungul timpului am nimerit (fara sa stim dinainte ca asa va fi, deh, ghinionul) si la vreo 2 nunti cu manele si populara. Si ne-am comportat cat am putut noi de bine (e drept ca n-am dansat, ca nu stim, dar zau ca daca stiam si dansam).
alex_andra spune:
Fata mea asculta si muzica usoara si muzica clasica.
Cand era mica, adormea pe Bach.
Extremitatile nu ma atrag, sa spui asculta doar asta, restul sunt porcarii...parerea mea personala este ca lovesti tot in copil, ca ii limitezi orizontul.
Ca il bagi intr-un glob de sticla.
Fata mea va sti din toate, va asculta din toate, va vedea din toate si va gusta din toate.
Cate un pic din fiecare.
Si eu si fratele meu, cand eram mici, am fost la scoala de pian, am luat premii, am fost la concerte, am fost aplaudati.
dar asta nu inseamna ca nu apreziez vocea Andrei, de exemplu si nu inseamna ca nu-mi place muzica ei, pe care, probabil unii o catalogheaza ca fiind "junk".
Sabina, imi aduci aminte de Iosif Sava:))
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Sabina spune:
eu n-am zis niciodata "doar asta toata viata", ci "doar asta" la varsta bebeluseniei, cand se formeaza toate sinapsele si e pacat sa ii "formatam" simplist.
PS si cu asta, chiar ma retrag, nu doream o polemica, am zis, nu am simt in stare(fizic) sa o sustin, am facut o recomandare argumentata stiintific,, fiecare isi trage ce-i foloseste si ce i se potriveste din ea, cum facem cu toate recomandarile pe care le primim.
Cum mi-am alaptat copiii
calipso_zeus spune:
Cel mai bine a spus Accept92.Educatoarea aia trebuia sa puna problema altfel.Copiii sunt ca un burete, problema putea fi abordata si altfel,tu nu ai nici o vina.Peste tot e o lume vulgara,puii nostri sunt mici e greu sa-i aperi de tot.Oricum mai bine o relatie deschisa cu copilul decat sa invete din afara diverse uratenii.Toti copiii adora muzica si se leagana in ritmul ei,asa cum simt ei.De aici si pana la "dans lasciv'...esti sigura ca educatoarea aia e ce-i trebuie fetei?Ca nu are metoda pedagogica deloc.Pe youtube sunt diverse melodii pentru varsta ei,macar selectezi tu ce ar trebui sa vada.....e doar o parere,nimic altceva.
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina eu n-am zis niciodata "doar asta toata viata", ci "doar asta" la varsta bebeluseniei, cand se formeaza toate sinapsele si e pacat sa ii "formatam" simplist. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
deci, in opinia ta, tot ce nu e muzica clasica, e "simplista"
nu te supara, dar cand arunci astfel de afirmatii, e greu sa nu starnesti polemici.
da, ai fi facut echipa f buna cu iosif sava
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
calipso_zeus spune:
Mda daca eu i-am dat sa asculte BZN,Frank Sinatra si Connie Francis am tratat-o simplist?Racnea daca i puneam muzica lui Mozart pentru copii si totusi edesteapta si vorbeste extrem de corect pentru varsta ei.
Nu e frumos sa generalizam ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.
J.D. spune:
Si eu stiam ca pt copii micuti este mai buna muzica simpla si repetitiva. Beatles, de exemplu. Acum depinde si de gusturile parintilor si ale copilului. Copilul meu prefera ska, david bowie, valsurile si muzica irlandeza. nu se omoara cu rock-ul.
Finn Constantine 15.10.2009