Copil libertin?!Ce invata copilul meu?
Raspunsuri - Pagina 10
Androix spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Dar si daca ar intelege nu vad unde e problema. Chiar nu inteleg groaza asta de sexualitate. De fapt cred ca din fericire etapa este depasita de noile generatii, sexualitatea a revenit in forta in toate formele de exprimare artistica, inclusiv in teatru. Si ma bucur sa vad ca au inceput sa o exprime si barbatii, caci pana acum ai fi putut crede ca doar femeile sunt capabile de ea. Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
M-ai inteles gresit: nici vorba de groaza de sexualitate. Doar ca la 7 ani nu e tocmai momentul potrivit dupa mine. Varsta la care incep parintii sa explice niste lucruri legate de sexualitate, nu banala intrebare "de ce eu am cuc si sor-mea pasarica?", depinde de fiecare parinte in parte. Insa la modul general atitudinea de "las ca oricum nu intelege" este nociva.
Laura, am remarcat si eu acelasi lucru.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
calipso_zeus spune:
Copiii inteleg mai multe decat ni se pare noua.De fapt nu e o noutate ca sunt asa de curiosi incat prind din zbor extrem de multe notiuni.
Sabina spune:
sexualitatea in sine e ok si pe copii nu-i prea sperie.
pervetirea ei e nasoala.
si anume, aducerea ei in spatiu public, intr-un mod din ce in ce mai grotesc.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina pervetirea ei e nasoala. si anume, aducerea ei in spatiu public, intr-un mod din ce in ce mai grotesc. |
Pana sa fie trecuta la coltul rusinii sexualitatea a fost la fel de fireasca ca maternitatea. Modul 'grotesc' prin care ea este adusa in spatiul public este un proces de revenire la normalitate dupa parerea mea.
Cat despre sexualitatea barbatilor, cred ca este la fel de revolutionara precum conceptul de paternitate activa, abia de curand integrat sau redescoperit in societatea noastra. Barbatii incep si ei sa fie constienti de sexualitatea lor...chiar si aia mai din topor, nu doar cei care danseaza dansuri de societate.
Sabina spune:
accept, nu e nimic natural in exchibitionism si grobianism.
Natural ar fi sa nu atragi atentia.
Sa fie pur si simplu.
or in spatiul public sexualitatea e in contemporaneitate o moneda de schimb , nu ceva normal....si de acolo grotescul.
Cum mi-am alaptat copiii
accept92 spune:
Ca sa vorbesti despre grobiansimul unei anumite forme de exprimare a sexualitatii ar trebui sa te pui intai deacord asupra formei de buna crestere in ceea ce priveste exprimarea sexualitatii. Sa inteleg ca tu ai niste repere in zona asta, sau pur si simplu sexualitatea nu trebuie exprimata defel?
Sabina spune:
o sa-ti dau doua exemple...din arta sa zicem.
Un spectacol frantuzesc de balet in care era clar despre ce e vorba...numai ca totul era sugerat, sublimat, era pervers, desigur, dar cu finete.
Si unul german de opera in care caracterele sexuale erau prezente nici macar ca atare, ci caricaturizate, fara sa lase loc la imaginatie, scurt pe doi, total monosemantic.
sper ca sesizezi diferenta...
Mai e si contextul. la mare la 2 mai e perfect ok sa stai in pielea goala, pe Magheru nu mai e ok.
Cum mi-am alaptat copiii
nelia spune:
Sabina, am mai spus: mie nu mi-e frica de arta, daca e arta. Nu am vazut spectacolele respective, dar in ceea ce priveste celalalt exemplu... si la 2 mai si pe Magheru, cel care se expune o face pe raspunderea lui. Expunerea naturala sau comerciala trebuie sa aiba un scop, eu pe ala il urmaresc. Aveam un prieten care dupa fiecare care lucru vizionat, citit, analizat... spunea, mesajul dom'le, eu nu prind mesajul.
Adica, daca la 2 mai mesajul este sint in natura, ma simt bine si vreau sa arat asta, il accept, e dreptul lor, daca eu cred la fel ca ei, atunci ma duc si eu acolo si da, imi iau si copiii. Daca nu, atunci nu vad rostul sa-i duc sa vada de mici ca exista si asa ceva... care ar fi mesajul?
Daca pe Magheru, mesajul unuia care umbla la sexualitatea goala este sa arate ceva, ceva cu care sint de acord, atunci nu pot sa spun ca a avut curaj sa mearga pina la capat, daca o face doar pentru ca a primit niste bani sau ca asa i-a venit lui sa o faca... hm, aici e de discutat mult. Oricum, prefer ca ai mei copii sa nu fie prin zona, mi-ar lua prea mult timp sa le explic ceva ce nici eu nu inteleg poate... iar daca sint, le-as spune pur si simplu adevarul.
Daca mesajul expunerii sexualitatii este unul curat si frumos, atunci nu-mi feresc copilul, daca nu este asa, atunci da, il feresc atit cit pot. Uite, Sorana a avut curaj... eu nu am luat-o pe Agata la ACDC, desi mi-ar fi placut. Am dezbatut o saptamina daca o luam sau nu, avea 8 ani. Am spus ca nu pentru ca nici videoclipurile mu le pun copiilor, las doar muzica, ritmul sa curga... Abia astept momentul in care vom merge in cinci la concerte (daca or vrea ei sa mearga cu noi), dar am rabdare... toate la timpul lor.
Inteleg ca Sorana i-a facut o placere fetei, daca Agata ar fi insistat sa mearga, nu stiu pina la urma ce as fi facut... Nu am luat-o pentru ca la un concert se intimpla multe, vezi multe... lucruri care nu sint neaparat firesti in viata de zi cu zi, oamenii ies din cotidian acolo (fumeaza, beau, se imbraca diferit, urla, tipa, este o descarcare pozitiva de energie negativa... se pupa, se pipaie, vorbesc cum simt in acele momente de euforie). Noi doi ne-am imbracat... ma rog, copiii erau la vecina de sus. Cum le-a fi putut explica cornitele de diavol si tricoul rupt... Muzica e ok, dar ceea ce se intimpla pe linga apartine celor care au ajuns la virsta la care sa faca asta... si inteleg ce fac.
Muzica in sine, hard-rockul de exemplu, nu reprezinta un pericol pentru copil. Mesajul muzicii rock e clar si e pur, in ciuda faptului ca ceea ce arata ei, e pe dos o tzira... Si eu cred ca e bine sa-l asculte copilul, le da curajul sa se elibereze, sa se avinte... stiind in acelasi timp ce se poate intimpla daca pierd controlul. Cu cit mai repede, cu atit mai bine pentru spiritul lor...
Bine, ca eu vorbesc aici de profesionisti, nu de orice individ, care isi pune un tricou cu death si un cap de mort, cu fringhie in jurul gitului... isi lasa parul lung, nu se spala o saptamina, isi mai ia si o chitara daca nu a dat toti banii pe droguri... si vine si-mi spune ca el zdrangane rock.
Eu spun ca trebuie sa fim selectivi, dar nici sa fim speriati de tot ce aduce a sexualitate sau mai stiu eu ce. M-am uitat cu copii pe un album de arta, cu picturi... Erau femei din renastere, barbati goi alaturi de copii goi, de femei nici nu mai spun. E gresit? Mie nu mi s-a parut gresit, eu l-am luat pentru mine, ei au fost curiosi sa vada, le-am aratat... sint picturi si sint su-per-be! Ne-am uitat, le-am raspuns la intrebari, am inghit in sec comentariul Tudorei, ei, mami, uite asta arata ca tine (era una suficient de grasa!, am inchis cartea si trecem la altele...
As face acelasi lucru si cu o revista Playboy sau alta de acest gen? Categoric, nu. Sint impotriva lor? Nu! Daca exista, inseamna ca oamenii au nevoie de ele (dedesupturile trebuie cercetate, sa fie respectate dreptul liber la alegere, dar cam atit). Dar nu vad nici un mesaj in ele pentru copii... insa a picat nuditatea, curat si frumos, da! Si in a reda in acele picturi o frintura dintr-o societate apusa si de a discuta pe marginea ei, din nou da...
Asa ca, mesajul e important! Daca nu mi se pare periculos pentru copil, nu-l feresc, daca da... o fac si nu am nici o problema cu asta, e dreptul meu de parinte. De descoperit va descoperi singur sau poate tot impreuna cu mine, dar atunci cind va veni timpul.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 O simpla constatare, nu critic pe nimeni: Ce imi place mie forumul asta unde la un subiect se intrece lumea in link-uri la formatii cat mai hard-rock care plac copiilor si pe care le asculta cu parintii ( noi ascultam in masina doar rock, Linkin Park si nickelback sunt in top , tv-ul nu merge pe muzica decat f. f.f. rar si atunci pe VH1) si 2-3 randuri mai jos alti parinti (sau aceiesi uneori) explica ce ucigator de neuroni este 15-20 de minute de Baby Einstein sau Baby tv. |
Unde, unde??
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Sabina spune:
pai cum zici tu, gol pe Magheru ca sa demonstrezi ceva, nu e natural. E demonstrativ:)
la plaja la nudisti e normalul acelui loc.
Albumele de arta versus playboy sunt un exemplu f bun de sexualitate normala versus sexualitate ca moneda de schimb.
Cum mi-am alaptat copiii